Gyereket vállalni úgy, hogy nem házasok? Csak szerintem hiba?
huszonéves vagyok. tucatnyi ismerősöm vár most gyereket,vagy már meg is van. egyik sem házas.
lehet én vagyok nagyon ódivatú, de én csakis házasságba vállalnék gyereket.
és itt nem a papíron van a hangsúly,hanem magán a szándékon,hogy összeházasodtunk,egymással szeretnénk leélni az életünket. sokkal stabilabb így gyereket vállalni, nagyobb rá az esély, hogy a gyerek családban nő fel.
míg ha valaki egy barát-barátnő viszonyba vállal gyereket..hát nem is tudom. az nem annyira stabil szerintem. csak egy kapcsolat,amiből több is van az ember életében, tart amíg tart. én itt nem látok olyan nagy esélyt rá,hogy a gyerek úgy nő fel,hogy a szülei együtt lesznek.
persze előfordulhat olyan is,hogy házasok vállaltak gyereket,de még a születése előtt elválnak. vagy hogy barát-barátnő vállalt gyereket és később összeházasodnak és együtt élik le az életük hátralévő részét.. szóval elismerem,hogy vannak kivételek!
de ettől függetlenül még mindig meggondolatlanságnak tartom,hogy úgy vállalnak gyereket,hogy annyira nem komoly a kapcsolat,hogy ki merjék jelenteni,hogy ők együtt maradnak amíg élnek..
ti mit gondoltok? meg lehet nyugodtan mondani,hogyha csak én vagyok maradi..:D
A kapcsolat stabilitását nem az esküvő ténye adja meg. Egyszerűbb néhány ügy, ha házasságban élnek a szülők, mindössze ennyi az előnye, de ennek semmi köze a gyerek biztonságához. Tekintve a válási statisztikákat, manapság az a nő jár el felelős módon, aki úgy és annyi gyereket szül, amennyit egyedül, minden segítség nélkül fel tud nevelni.
A többi indok (macázás, ki jár el, ki a hozzátatozó) elég röhejes, pláne, ha közös gyerek is van. Senkitől nem kérnek házassági anyakönyvi kivonatot, a személyiben sem szerepel a családi állapot, a férj nevét sem divat felvenni (én se vettem fel, nem -né akarok lenni.:-)) Ha egy nő a házasságtól érzi magát valakinek, és nem önmaga értékeitől, az elég gáz.
28 éves vagyok. 21 évesen ismerkedtem meg a férjemmel. Ő akkor nem akart házasodni, mivel már volt egyszer házas. Én ezt elfogadtam. Mikor 25 éves voltam, elhatároztuk, hogy szeretnénk egy babát. 26 évesen megszületett a fiunk. Aztán úgy gondoltuk, jó lenne még egy baba. Most 25 hetes terhes vagyok, és szombaton házasodtunk össze.
Örülök annak, hogy a rossz tapasztalata ellenére újból házasodott, és nem én erőszakoltam rá sem a házasságot, sem a gyerekeket.
Attól, hogy valaki házas, még lehet nagyon rossz a kapcsolata a házastársával, és lehet, hogy 2 ember ,,csak" együtt él, mégis sokkal erősebb kötelék van köztük, mintha házasok lennének. Ezt nem lehet tudni, és csak azon a 2 emberen múlik, akik együtt vannak.
Vannak olyanok, akinek ,,csak" egy papír, de olyan is van, akinek ez fontos.
21 évesen én is úgy gondoltam, hogy ez csak egy papír, de valahogy közelebb érezzük egymást.
6,5 éve vagyunk együtt, augusztusban leszünk együtt 7. éve, és csak 3 hónapot éltünk külön, azóta csak akkor voltunk külön, mikor egyedül látogattam meg a szüleimet, meg szülni voltam.
#60 tudod, vannak, akinek elvei is vannak - egyfelől. Másfelől meg na ja, lehet, hogy így életedben mondjuk 5-6 papírt is alá kell írnod külön, de megúszod cserébe mindazt az elmebajt, ami hajlamos kitörni egy esküvő kapcsán... a harmadik, hogy így legalább minden döntés a te saját döntésed marad, nem az van, hogy anélkül anyakönyveznek rád mondjuk egy gyereket, hogy egyáltalán ember számba véve megkérdeznének róla.
A negyedik a saját tapasztalat... gondolj bele, a saját fiam már megnősült és el is vált, én meg még mindig az élettársammal vagyok... Az ötödik, hogy a világon semmiféle előnyét nem látom egy házasságnak egy férfi számára... a hatodik, hogy előbb kapnék bubópestist, mint hogy egy nőnél a "felelősségteljes férjnek és apának való" (más szóval szerencsétlen balek) kategóriába kerüljek a férfi kategória helyett.
Biztos eszembe jutna még pár ok, ha sokat gondolkodnék...
De mondok neked egy a tiédhez hasonló okot is: inkább a kapcsolat elején ilyen módon egyszer és mindenkorra egyértelműsítem, hogy semmi közöm a "rendpárti-értékelvű-konzervatív" gondolkodáshoz és erre keresek párt, mint hogy minden egyes alkalommal kitörjön a családi veszekedés ilyen témákon... mondjuk, hogy elmehet-e a gyerek 16 évesen a szerelméhez aludni... teszem fel...
63 as, aham, és ha egységben nevelitek a gyereket, egyetértetek a dolgaitokban, ha házasodtok ez elmúlik, vagy mi? :D
Amúgy senki fejére sincs ráírva, hogy házas e vagy nem, nyugi. Mi pl nem hordunk gyűrűt (igazából azt se tudom hol van, arra a pár percre volt rajtunk, míg összeadtak minket, nem vesztünk össze az esküvőn, én pl melóbol estem be, 10 perc volt az egész) .
Ahogy te írod, neked kell az egérút. Nincs evvel semmi baj. Más meg választ, és abban jólérzi magát, hiszen a saját választása az embernek nem lehet rossz döntés :) Az meg hogy aki megkéri egy nő kezét, és a végén el is veszi a nőt, nem férfi, háááttt :D :D főleg úgy ilyet mondani, hogy van válás a világon. vicces :)
egyébként igen, mindenki csinálja ahogy akarja. Aztán peace :)
#64 "egyébként igen, mindenki csinálja ahogy akarja. Aztán peace :)" - na látod, szerintem is ez a legideálisabb állapot..."
"63 as, aham, és ha egységben nevelitek a gyereket, egyetértetek a dolgaitokban, ha házasodtok ez elmúlik, vagy mi?" - dehogy ez csak egy szimpla szűrő lehet a párkapcsolat elején az adott partner irányában.Aki ezt így elfogadja, az ugye 99%, hogy se nem vallásos, és biztosan nem konzervatív. Tehát nem húzzuk senkivel se feleslegesen egymás idejét, hogy azután csalódás meg szakítás legyen belőle mondjuk.
"Ahogy te írod, neked kell az egérút." - ????
Nem kell nekem semmiféle egérút, az kell, hogy embernek nézzenek, és ne más döntsön helyettem fontos dolgokban.
Azt gondolom, hogy nem minden házasodni akaró vallásos, DE minden vallásos akar házasodni. Ez tényleg nem teljesen nyilvánvaló számodra???
(ja, és nem minden vallásos begyöpösödött, DE minden vallásost kötnek a vallása szabályai.)
68 as, aham, a jog meg erre magasról szarik. Balesetet szenvedsz, nincs a tárcádban rendelkezés, és anyádat értesítik a 10 éve együttélő párod helyett hivatalból... De ez nyilván csak egy csunya forgatókönyv, ami sokat megesik. Ne magyarországra gondoljatok!!
Amúgy az engem is meglep, hogy aki házasodik konzervatív--- szerintem max kényelmes :) én pl házasodtam, bevallom kényelmes vagyok. egy életem van, sajnálom az időm. Mikor szültem, pl mindent el tudott intézni a férj.
ez a helyetted dönt valaki ha házas vagy... jéééé, ezt se tudtam :D szóval akkor nekem a férjem helyett, a férjemnek helyettem kéne döntenie? vagy hogy a fenében jön ez össze? ki dönt ki helyett? de ha mindketten a házasság miatt a másik helyett döntünk, akkor mindenki a másik dolgát csinálja a sajátját meg nem? ááá :D :D ugye hogy nettó baromság? :D olyan változásokat képzeltek bele sokan a házassági papírba, ami nincs. Ez egy jogi kategória, bárki bármit dumál bele. Pl kijelented vele, hogy az összes gyereketek közös lesz. És ugye ha szeretitek egymást, meg együtt építitek a jövőt stb, akkor így is lesz, nem? papírtól független. CSak így egyszerűbb a bürokrácia. És külföldre utazva nagyon nem mindegy ám az a papír. És igen, én pl, ha nem tudok eljárni valamiben, azt szeretném, ha olyan járna el a nevemben, akiben a legeslegjobban megbízom. Na ez az az ember, akivel élek. De ha nem megyek hozzá, akkor ő nem rokon, nincs ehhez joga egy csomó esetben. Továbbmegyek, nyilván fordítva is így van, mivel egymásban bízunk meg a legjobban, ezért adunk egymásnak rokonjogokat. amit máshogy nem lehet megszerezni jelenleg, csak házassággal.
ez az egymás helyett döntés ez vicces:) vagy a vallásosság, konzervativizmus, stb. Józan ész egyszerűen. Érzelmileg pedig önbizalom.
Nekem meg nem kéne egy bizonytalan ember, aki nem bízik annyira magában, hogy jól választott. az nem is elég tökös.
#69 "ez a helyetted dönt valaki ha házas vagy... jéééé, ezt se tudtam " - akkor ideje, hogy megtudd... úgy hívják, hogy ÁLLAM. (nem, nem az ember párja - azzal nem lenne alapvetően gond - hanem az állam.)
"Nekem meg nem kéne egy bizonytalan ember, aki nem bízik annyira magában, hogy jól választott. az nem is elég tökös." - egyfelől erről szó sincs, másfelől, meg az ilyeneknek bedőlésre szoktak a férfiak jól ráfizetni...
( külfölddel meg foglalkozzanak azok, akik ott akarnak élni. Bár, ha valahol úgy van, hogy még nagyobb szerepe van a házasságnak, ott még inkább igaz az, hogy az állam dönt helyetted)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!