Gyereket vállalni úgy, hogy nem házasok? Csak szerintem hiba?
huszonéves vagyok. tucatnyi ismerősöm vár most gyereket,vagy már meg is van. egyik sem házas.
lehet én vagyok nagyon ódivatú, de én csakis házasságba vállalnék gyereket.
és itt nem a papíron van a hangsúly,hanem magán a szándékon,hogy összeházasodtunk,egymással szeretnénk leélni az életünket. sokkal stabilabb így gyereket vállalni, nagyobb rá az esély, hogy a gyerek családban nő fel.
míg ha valaki egy barát-barátnő viszonyba vállal gyereket..hát nem is tudom. az nem annyira stabil szerintem. csak egy kapcsolat,amiből több is van az ember életében, tart amíg tart. én itt nem látok olyan nagy esélyt rá,hogy a gyerek úgy nő fel,hogy a szülei együtt lesznek.
persze előfordulhat olyan is,hogy házasok vállaltak gyereket,de még a születése előtt elválnak. vagy hogy barát-barátnő vállalt gyereket és később összeházasodnak és együtt élik le az életük hátralévő részét.. szóval elismerem,hogy vannak kivételek!
de ettől függetlenül még mindig meggondolatlanságnak tartom,hogy úgy vállalnak gyereket,hogy annyira nem komoly a kapcsolat,hogy ki merjék jelenteni,hogy ők együtt maradnak amíg élnek..
ti mit gondoltok? meg lehet nyugodtan mondani,hogyha csak én vagyok maradi..:D
En feleseg vagyok a ferjem hivatalos hozzatartozoja nem a baratnoje a gyerekei anyja nem a macaja.
Nekem nagyon fontos ez a tisztelet irantam.
Ha itthon is csak hazassagal jutna sok ember jogi elonyokhoz akkor az emberek hazasodnanak.
Csak papir nagy duma hiszen tarsadalmilag az elettarsat senki nem veszi komolyan
44.
Az első mondatodat sajnos nem sikerült értelmeznem,, pedig többször is nekifutottam. :D
Az utolsóból meg úgy tűnik, neked nem sikerült megérteni, amiket én írtam.
"sokkal stabilabb így gyereket vállalni, nagyobb rá az esély, hogy a gyerek családban nő fel. "
Ez baromság. Attól nem lesz stabilabb egy kapcsolat, hogy aláírtál róla egy papírt, hogy ti ezt egy életre gondoljátok! Ha tényleg úgy van, akkor papír nélkül is együtt lesztek életetek végéig, ha meg nem úgy van, akkor úgyis el fogtok válni. Egy papírfecni nem fog senkit élete végéig egy másik emberhez kötni, hogyha ő már nem akarja azt a kapcsolatot!
53 as. Nem a kapcsolat erzelmi resze lesz stabilabb!! Ha olyan kindegy a papir akkor kulfoldre koltozeskor pl minek rohannak sokan negis az anyakonyvvezetohoz??? Akkor hirtelen megse mindegy a jog igaz?
A jogi resze lesz rendezett s gyerekvallalasnak is evvel
Úgy látom, nem sikerül ettől a "papírtól" elszakadni. :D
Maradjunk annyiban, hogy akinek ez csak egy papír, az inkább ne házasodjon, ezzel is védi a fákat. :)
Akinek meg esetleg ennél többet jelent, az nem a paragrafusok miatt házasodik.
a kórházban azt látogatsz akit csak akarsz, viszont ha el akarsz járni az érdekében, azt már nem teheted meg, mert a jog szerint teljesen idegenek vagytok egymásnak..., de ezt már leírtam, úgy tűnik, nem sikerült értelmezni
egyébként már mindenki a házasság rossz oldalát írja le, mert ismer pár embert, akiknek a kapcsolatából csúnya válás lett: én meg olyan nőt ismerek, aki sosem volt hajlandó összeházasodni egyetlen férfival sem, viszont túl van már egy csomó élettársi kapcsolaton, és eddig 3 különböző apukától van 3 különböző gyereke, és egyik gyerek sem él vele...
ellentétben ismerek olyan házaspárt, akik már a gimi óta együtt vannak, van 2 felnőtt gyerekük, most 50 évesek, és még mindig boldogok...
nem az fogja eldönteni egy kapcsolat kimenetelét, hogy ki házas vagy ki nem, hanem, mennyire illenek össze, csak mostanában módi leszólni azokat, akik szeretnének összeházasodni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!