Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyereket vállalni úgy, hogy...

Gyereket vállalni úgy, hogy nem házasok? Csak szerintem hiba?

Figyelt kérdés

huszonéves vagyok. tucatnyi ismerősöm vár most gyereket,vagy már meg is van. egyik sem házas.

lehet én vagyok nagyon ódivatú, de én csakis házasságba vállalnék gyereket.

és itt nem a papíron van a hangsúly,hanem magán a szándékon,hogy összeházasodtunk,egymással szeretnénk leélni az életünket. sokkal stabilabb így gyereket vállalni, nagyobb rá az esély, hogy a gyerek családban nő fel.

míg ha valaki egy barát-barátnő viszonyba vállal gyereket..hát nem is tudom. az nem annyira stabil szerintem. csak egy kapcsolat,amiből több is van az ember életében, tart amíg tart. én itt nem látok olyan nagy esélyt rá,hogy a gyerek úgy nő fel,hogy a szülei együtt lesznek.

persze előfordulhat olyan is,hogy házasok vállaltak gyereket,de még a születése előtt elválnak. vagy hogy barát-barátnő vállalt gyereket és később összeházasodnak és együtt élik le az életük hátralévő részét.. szóval elismerem,hogy vannak kivételek!

de ettől függetlenül még mindig meggondolatlanságnak tartom,hogy úgy vállalnak gyereket,hogy annyira nem komoly a kapcsolat,hogy ki merjék jelenteni,hogy ők együtt maradnak amíg élnek..

ti mit gondoltok? meg lehet nyugodtan mondani,hogyha csak én vagyok maradi..:D

2016. máj. 15. 18:15
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/77 anonim ***** válasza:
67%
Nekem érzelmileg is nagyon fontos a házasság, gyerektől függetlenül is, de ha ettől eltekintek, akkor való igaz, hogy csak egy papír. Viszont milyen fontos papír! Addig nincs igazán jelentősége, amíg minden rendben. Amikor gond adódik, akkor nagyon nem mindegy, hogy házasság, vagy csak összebútorozás volt.
2016. máj. 15. 18:44
 12/77 anonim ***** válasza:
87%

Hogy én mit gondolok erről?

Nos én férjhez mentem,és így vállaltam gyermeket. Mégis a házasságunk tönkrement mielőtt a fiúnk betöltötte volna a 6 évét. Nem sokkal rá megismerkedtem egy másik férfival. Itt szó sem volt házasságról csak együtt élünk mint élettársak. Megszületett a második fiam is.

A kisebbik fiam 16 éves és még mindig együtt élünk mi szülők. De házasodni nem fogunk.

Szóval teljesen mindegy, hogy házasok vagytok vagy sem. Nem egy papírtól fog függni az, hogy milyen kapcsolatban maradsz.

2016. máj. 15. 18:51
 13/77 anonim ***** válasza:
60%
Papír? A születési anyakönyvi kivonatom, a diplomám, a halotti bizonyítványom is "csak" papír... és igenis tiszteljen meg azzal a férfi, aki gyereket szeretne velem vállalni, hogy kinyilvánítja hogy több vagyok számára, mint az eddigi macák és összeházasodunk.
2016. máj. 15. 18:53
 14/77 anonim ***** válasza:
56%
22 évesen féjhez mentem. 26 éves voltam mikor megszületett a fiunk. 28 évesen már elvaltam. Most 32 hetes terhes vagyok egy szinten hosszú kapcsolatban. Ugy volt h osszehazasodunk, de annyira sok minden más volt, h lemondtuk. Mert nem fontos nekünk annyira. Hiszen volt példa a saját életemben a házasság+gyerek kombináciora es mégsem lett happy end. Senki nem tudhatja h az mi fog történni! A házasság sem garancia semmire! Es most hiába nem vagyunk házasok, sokkal többet tettünk már a kspcsolatunkért, mint anno a férjemmel. Egy család vagyunk igy is! Ehhez nem kell papír!
2016. máj. 15. 18:53
 15/77 anonim ***** válasza:
71%

40 vagyok, és veled értek egyet. Persze nyilván nem váltam el :) Viszont iszonyat röhejes lett volna a gyerekeknél bemászkálni a hivatalba apasági nyilatkozatot tenni... Elsőnél ok. de a másodiknál?? sokkal macerásabb mint egy házasság a hivatalban, ami egy csomó jogi kérdést rendez a gyerekekkel kapcsolatban is. Sőt ha válás van, sokan azt hiszik a házasság felbontása macera, na menjenek kérdezzenek meg egy ügyvédet aki foglalkozik ilyesmivel, hogy élettársak közös gyerekkel ha szétmennek, mi van. Ahhoz képest egy válás kifejezetten szép.

De amúgy mindenkinek szíve joga. De ha csak egy papír, akkor meg miért ódzkodik tőle a sok házasságellenes? ha mindegy, akkor az is mindegy lenne hogy van, nem? :P

2016. máj. 15. 18:54
 16/77 anonim ***** válasza:
48%
Hibának azért talán nem kell nevezni. Hiszen előbb volt a természetes ösztön és csak utána jött a család intézménye, mint társadalmi jogintézmény. A mai magyar házasságoknak kb. a fele (vagy talán több is) válással végződik. Az, hogy szándék az összeházasodás, az valószínű az érzelmek hevében, csak éppen a másik ember ismerete és saját önismeretünk nem volt helytálló. Mert itt végül is különválik a felek együttélési képessége és a gyerek utáni vágy. A kettő nem azonos és nem kell rossz családi légkörben felnevelni gyereket, mert az a gyerek későbbi életére is rossz hatással van. Az meg, hogy ki merik-e a felek jelenteni, hogy együtt maradnak, amíg élnek ? Beszél és mond az ember összevissza mindent, a jövőbe meg nem lehet belelátni. Egy fellobbanó új érzelem mindent elsöpör.
2016. máj. 15. 19:06
 17/77 anonim ***** válasza:
40%

Én akarok majd esküvőt, de szerintem a gyerek valahol komolyabb szintje a kapcsolatnak, mint a papír.

Ez alatt azt értem, hogy a házasságból elég könnyen ki lehet lépni úgy, hogy sosem beszéltek egymással többet és senkinek nem lesz egy rossz szava sem a külvilágból, de ha van egy gyereketek, akkor az felnőtt koráig összeköt titeket. Beszólogatnak úton-útfélen, hogy szegény gyerek hogy viseli és a gyerekkel bevállalod azt, hogyha megromlik a kapcsolat, ami nem feltétlenül házasság, akkor is találkozol és beszélsz rendszeresen a másikkal... Láthatás, gond van a suliban, beteg, nyári szabi összeegyeztetése, stb.

Az általad említett pár hónap után gyerek példa tényleg extrém, de nem látom be, hogy a két hónap után gyerek miért nagyobb hülyeség mint a két hónap után esküvő és gyerek.

2016. máj. 15. 19:13
 18/77 anonim ***** válasza:
52%
16 os, tudod e, hogy a házasságba született gyerekek hatvan százaléka még 8 évesen mindkét szülőjével együtt él, míg az élettársi kapcsolatba született gyerekeknél ez csak 25!! %... Ha már ez a fele válással végződik... Az a pohár félig tele. Az élettársi kapcsolatok 95% a végződik szétmenéssel... Nos?
2016. máj. 15. 19:22
 19/77 anonim ***** válasza:
71%

Egyrészt senkinek sincs joga elítélni a másikat ebben a kérdésben. Ha egy pár nem akar összeházasodni, az ő dolguk

Ahogy már fentebb is írták: lehet, hogy csak egy papír, de egy fontos papír. Azzal biztosítod be a magad és gyermeked jövőjét. Illetve, ha a pár egyik tagja valamilyen súlyos dologgal kórházba kerül, és nem házasok, akkor a másik fél nem intézhet semmit sem a párja érdekében...

2016. máj. 15. 19:28
 20/77 anonim ***** válasza:
81%

Tehát 12 ismerősöd vár gyereket, te vagy a 13., aki nem vár. Te sem vagy házas és ők sem.

Én házas vagyok, gyereket vállaltam, mert nekem így jó. Mert nem te és nem mások mondják meg, mi a hiba. Majd az élet eldönti. Ők mondhatnák neked, hogy hiba, hogy még nem vállaltál gyereket és még nem vagy házas. Mondhatnák, hogy hiba, ha az ember előítéletes és intoleráns másokkal, nem pedig erény.

Szeretem a férjemet, ugyanúgy szerettem akkor is, mikor még csak jártunk. Nem ezért fogunk együtt maradni és nem a házasság hiánya miatt szakítottunk volna, ha szakítunk.

2016. máj. 15. 19:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!