Gyereket vállalni úgy, hogy nem házasok? Csak szerintem hiba?
huszonéves vagyok. tucatnyi ismerősöm vár most gyereket,vagy már meg is van. egyik sem házas.
lehet én vagyok nagyon ódivatú, de én csakis házasságba vállalnék gyereket.
és itt nem a papíron van a hangsúly,hanem magán a szándékon,hogy összeházasodtunk,egymással szeretnénk leélni az életünket. sokkal stabilabb így gyereket vállalni, nagyobb rá az esély, hogy a gyerek családban nő fel.
míg ha valaki egy barát-barátnő viszonyba vállal gyereket..hát nem is tudom. az nem annyira stabil szerintem. csak egy kapcsolat,amiből több is van az ember életében, tart amíg tart. én itt nem látok olyan nagy esélyt rá,hogy a gyerek úgy nő fel,hogy a szülei együtt lesznek.
persze előfordulhat olyan is,hogy házasok vállaltak gyereket,de még a születése előtt elválnak. vagy hogy barát-barátnő vállalt gyereket és később összeházasodnak és együtt élik le az életük hátralévő részét.. szóval elismerem,hogy vannak kivételek!
de ettől függetlenül még mindig meggondolatlanságnak tartom,hogy úgy vállalnak gyereket,hogy annyira nem komoly a kapcsolat,hogy ki merjék jelenteni,hogy ők együtt maradnak amíg élnek..
ti mit gondoltok? meg lehet nyugodtan mondani,hogyha csak én vagyok maradi..:D
26 os, nem arról esküdözöl, hogy szereted, a szerelemhez nem kell papír. JOGILAG vállalod fel a másikat, meg a közös gyerekeket.
Ha ennyire nem fontos a papír, akkor apasági se kell nem? hiszen attól mert nem tesz nyilatkozatot az apuka, még ő csinálta ha nincs házasság.... CSak hogy nem fontos a papír :P
"Hogy nem adja a szavát. Nem vállal. Nem jelentesz neki annyit (se). Inkább kifogásokat keres. Ezzel kevesebb az a kapcsolat."
De nekem nem jelent semmit a jog, ha szerelemről van szó. Az, hogy mások mit gondolnak rólam, az én boldogságomat nem változtatja meg.
Nem tartom a másik felvállalásának a házasságot.
#21/#28,
"Abban is eléggé biztos vagyok, hogy a házasságon kívüli "családban" élő, így a házasságot nagyon ellenző hölgyek zöme elalélna a boldogságtól, ha a "párja" (de utálom ezt a szót, párja a zokninak van :D) megkérné a kezét."
Tudod, a párkapcsolatok jellemzője, hogy az ember általában nem olyan másik embert keres, akinek teljesen más a gondolkodása, mint neki, mert az a kapcsolat semennyire sem lenne stabil, akármilyen is a formája.
Számomra a házasság a "rendnek", a "normának" való alávetettség elismerése, lévén, hogy valamilyen vallás vagy valamilyen állam szabályrendszere által köttetik.
Ami ugye el is hangzik... "Amit Isten egybekötött..." vs "Magyarország törvényei értelmében Önök..."
Most számomra a "rend" és a "norma" a két legvisszataszítóbb tartalommal bíró magyar fogalom, ergo biztos lehetsz benne, hogy egy "rendpárti-értékelvű" társ kb annyira hiányzik nekem, mint a pestis a lepratelepre... hetek alatt kicsinálnánk egymást. (az olyan "anyatípusú" nőtől meg végképp agyfrászt kapnék, aki egy még csak képzeletben létező majdani utód úgymond érdekének is alávetné önmagát és engem)
Úgyhogy az van, hogy éldegélünk a PÁROMmal:), 20. éve - miközben a házasságok átlagos élettartama Magyarországon 13,5 év... és nem, egyikünk se szándékozik behódolni semmiféle istennek vagy államnak...
Az meg végképp vicces, ahogy az ilyen házasság/élettárs kérdéseknél mindig megjelennek a "rendpárti-értékelvűék" a saját értékrendjük mellett agitálni.
Én meg csendben örülök, hogy ma már Magyarországon a gyerekek egyik fele születik házasságban, a másik fele meg élettársi kapcsolatban, mert ez azt mutatja, hogy végre kihalt a házasságra erőszakolás divatja... és mindenki úgy élhet, ahogy az neki jó.
Oké, de akkor érdekeljen a jog, amikor ne adj' Isten, a szerelmed kórházba kerül, és nem mehetsz be hozzá, mert közöd nincs hozzá. Vagy ha elhalálozik, és neked nem marad semmi a közös vagyonból, mert nincs hozzá közöd. Vagy el akarja vinni a lakást fejed fölül, akkor se fordulj ügyvédhez, mert téged nem érdekel a jog...
Ne legyünk már hülyék..., legyünk már egy kicsit életképesek. Értem én, hogy szerelem, meg rózsaszín köd, de azért legyen meg a magadhoz való eszed. Azzal a papírral saját magadat is véded, illetve a gyerekedet.
Nem lesz gyerekem, és miért nem lehetne minden mást lepapírozni?
Látod, annak pont, hogy van értelme, hogy kié a lakás, de annak, hogy "szeretlek", nincs.
Mellesleg anyukám majdnem a fél életét kórházban töltötte, és apukám, akivel nem házasok, mindig bement hozzá.
És ez a kérdés felettünk:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..
35 ös. mindent lepapirozni?? agybaj... minden gyereknél apaságit tenni?? agybaj... Amikor egyetlen egy 10 perces procedurával megoldható egy csomó jogi kérdés. és nem kell folyamatosan papirozgatni, apaságot bizonygatni stb.
ha a házasság csak egy papír, akkor különben is, a többi papírozás minek? :P
Jajaj, most megfogtál.
Ja, nem, csak még mindig nem érted...
Mert azzal a szerelmedet papírozod le. Ami FELESLEGES nekem. Azt sem mennék be lepapíroztatni, hogy szeretem David Bowie-t. Nincs értelme. Nem bizonyíték a szerelemre (számomra).
Szerelem vs. tulajdoni lap.
Érzések vs. tények.
Egyszerűbben nem tudom elmagyarázni.
amúgy nagyon érdekesek a házasságellenes csak papírost emlegetők. Egyből hozzák a rossz példákat, meg hogy bezzeg az élettársság... Szépen hallgatnak arról, mennyire csúnya elhagyások vannak, és még a jog se tud segíteni élettársi kapcsolatok bomlásánál...
És nektek tényleg nem ciki ha több gyereketek van, a másodiktól apaságit tenni? Ezt egy felelősségteljes pasi aki döntött a választása mellett nem nyeli le. Meg egy épelméjű nő se rohangászik mindenféle papírért hivatalokba, ügyvédhez, amikor egyetlen eggyel kiválthatja. Jogilag házasodni praktikus. Ennyi. A szerelmet meg nem rontja el, hiszen az tényleg nem a papíron múlik.
Szóval én ezt nem értem, hogy a szerelemhez nem kell papír miért érv, egy jogi kategóriánál ami enm a szerelemről szól? Mi szerelemből vagyunk együtt, de a jog miatt házasodtunk. Élhetnénk a kőkorszakban is, de nem ott vagyunk. Nem vagyunk bezárva magyarországra, meg a túlmegyünk a város határán is... Sokkal egyszerűbb minden, hogy hivatalosan is egy család vagyunk így.
Szóval ez, bizony egy fontos papír, ahogy valaki írta, mint a születési anyakönyvi, stb.
szive joga mindenkinek, hogy aztmondja nem fontos. nem is kötelező. Szive joga mindenkinek papírozni a közösen szerzett javakat folyamatosan. Szive joga harmadik gyerekkel is akár apaságira rohangálni terhesen. Szive joga magyarázkodni külföldi ügyintézésnél, hogy tartoznak össze... Mindent lehet. De komolyan, aki ezt a macerát nem akarja, hanem házasodik, ómódinak nevezni? :O Könyörgöm, róma óta elég komoly jogi szabályozás van európában. Nemvéletlen küzdenek a melegek se mindenhol a házasság jogáért. Aki nem tart igényt a jogára, lelke rajta. De butaság lehülyézni azt aki él vele. Kevés IQra vall...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!