Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyereket vállalni úgy, hogy...

Gyereket vállalni úgy, hogy nem házasok? Csak szerintem hiba?

Figyelt kérdés

huszonéves vagyok. tucatnyi ismerősöm vár most gyereket,vagy már meg is van. egyik sem házas.

lehet én vagyok nagyon ódivatú, de én csakis házasságba vállalnék gyereket.

és itt nem a papíron van a hangsúly,hanem magán a szándékon,hogy összeházasodtunk,egymással szeretnénk leélni az életünket. sokkal stabilabb így gyereket vállalni, nagyobb rá az esély, hogy a gyerek családban nő fel.

míg ha valaki egy barát-barátnő viszonyba vállal gyereket..hát nem is tudom. az nem annyira stabil szerintem. csak egy kapcsolat,amiből több is van az ember életében, tart amíg tart. én itt nem látok olyan nagy esélyt rá,hogy a gyerek úgy nő fel,hogy a szülei együtt lesznek.

persze előfordulhat olyan is,hogy házasok vállaltak gyereket,de még a születése előtt elválnak. vagy hogy barát-barátnő vállalt gyereket és később összeházasodnak és együtt élik le az életük hátralévő részét.. szóval elismerem,hogy vannak kivételek!

de ettől függetlenül még mindig meggondolatlanságnak tartom,hogy úgy vállalnak gyereket,hogy annyira nem komoly a kapcsolat,hogy ki merjék jelenteni,hogy ők együtt maradnak amíg élnek..

ti mit gondoltok? meg lehet nyugodtan mondani,hogyha csak én vagyok maradi..:D

2016. máj. 15. 18:15
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/77 anonim ***** válasza:
68%
Nem. Párt és társat választ szerelemből. A házasság egy jogi kategoria.
2016. máj. 15. 23:24
 42/77 anonim ***** válasza:
100%

33.

Akkor te ilyen örök lázadó vagy, nincs ezzel gond, és attól függetlenül, hogy a "rend" és a "norma" fogalmairól egész más a véleményem, távol áll tőlem, hogy agitáljak a házasság mellett, csak a véleményemet írtam le.

"Tudod, a párkapcsolatok jellemzője, hogy az ember általában nem olyan másik embert keres, akinek teljesen más a gondolkodása, mint neki, mert az a kapcsolat semennyire sem lenne stabil, akármilyen is a formája. "

Én tudom, sőt, alapvető elvárásom volt a hasonló értékrend, ezért sem felelne meg számomra egy olyan társ, aki nem akart volna velem összeházasodni. Ettől nekem kicsit se fáj, ha te meg így érzed jól magad.

2016. máj. 15. 23:34
 43/77 anonim ***** válasza:
59%

41.

A lószart jogi kategória. Nem azért vettem el a feleségemet, hogy ne kelljen apasági, meg halotti papírokkal szarakodni, amivel többen "érveltek" itt a házasság mellett. Aki érti, és a maga számára szükségesnek tartja, annak úgyse kell magyarázni, aki nem, annak meg ott a párja. :)

2016. máj. 15. 23:44
 44/77 anonim ***** válasza:
80%
Turorudi: pedig szerintem egymas felvallalasaban mint szerelem a hetkoznapok szamitanak . A papir a jogi rendezettseg. Vagy te a papir miatt szereted az asszonyt?
2016. máj. 16. 00:01
 45/77 anonim ***** válasza:
51%

A házassággal az a probléma, hogy sohasem tudhatod, mire mondasz igent. Mi is együtt éltünk, házasságot, gyerekeket terveztünk, aztán szépen lassan kialakult egy betegségem, ami nem gyógyítható, viszont állandó fájdalmakkal és folyamatos leépüléssel jár. Na most ugye gyerek felejtős, hiszen nem tudnám gondját viselni már a jelenlegi állapotomban sem, és ez csak rosszabb lesz. Már mondtam a Kedvesemnek, hogy én nem akarok a terhére lenni, megértem, ha ő sem akarja ezt, akkor inkább engedjük el egymást. Végtére is nem köt semmi, hogy jóban, rosszban, egészségben, betegségben... És különben sem tudom neki megadni (gyerekek, család), amire igazán vágyik, hiszen magam is egyre több segítségre szorulok, és eljön majd az idő, amikor már ápolásra is fogok szorulni.

Ő egyelőre nem akar elengedni, de én nem látom így a kapcsolatunk jövőjét.

Na most képzeld el ugyanezt házassággal, gyerekkel.

Egyébként is a család mindig is egy gazdasági egység volt, ami a fennmaradást, túlélést szolgálta, a házasság pedig egy társadalmi szerződés, lényegében hosszabb távú üzleti tranzakció volt, aminek a vagyonegyesítés/gyarapítás, valamint az utódlás biztosítása volt a szerepe. És -- kapaszkodj meg -- nem férfi és nő között köttetett, hanem a családok között. (Ezért volt fontos pl. a lány szüzességének megőrzése, hogy biztos legyen az apa személye. Ugyanakkor régen is voltak mozaikcsaládok, hiszen egy özvegyasszonynak kellett ugyan gyászévet tartania, de ha egy férfi özvegyült meg, akkor általában nagyon hamar újranősült, hiszen kellett az asszonykéz a gyerekekre, nem moshatta ő a pelenkákat.) Na most ha végiggondolod, hogy manapság hányan kötnek házasságot anyagi megfontolások illetve külsőségek alapján, máris nincs olyan nagy különbség a régi meg a mai idők házasságai között, még ha látszólag szabad párválasztás is van. Az egyetlen különbség, hogy ma már ki lehet lépni belőle, még ha sokszor nehezen is.

Egy ideje már így tekintek a házasságra, és nem is hiszek benne. Túl sok házasságot láttam már ahhoz, hogy megállapíthassam: a legtöbbje hazugságokra épül, elvárások-ostorcsattogtatás, dominanciaharc, hatalmi játszmák. De olyat, ahol azért házasodott össze két ember, mert szeretik egymást minden hibáikkal együtt, és egymást akarják, és kitartanak egymás mellett, nem hagyják magukra a másikat, akármi történjék, ismerik és értik egymást, és még ha vannak is konfliktusok, de jól működik a kapcsolat, úgy, ahogyan kell -- na, olyat még egyet sem.

2016. máj. 16. 00:06
 46/77 anonim ***** válasza:
69%

#38 "És nektek tényleg nem ciki ha több gyereketek van, a másodiktól apaságit tenni? Ezt egy felelősségteljes pasi aki döntött a választása mellett nem nyeli le." - ugyan, miért lenne ciki? Ugyanoda, a polgármesteri sóhivatal anyakönyvi irodájába kell menni...

Egyébként meg sose volt igényem a "felelősségteljes" jelzőre, arra, hogy eldöntsem, hogy miért és milyen módon vállalok felelősséget, arra itt vagyok én magam.

2016. máj. 16. 01:31
 47/77 anonim ***** válasza:
83%
Barátnőmnek tényleg csak papír volt ,mert vanak gyerekei a párjával ,amig itthon éltek adig csak élettársak voltak jogilag ,mindig bementek az anyakönyvi hivatalba ha születet gyerek és apaságit tet a párja ,kiment németbe dolgozni ,ott viszont kellet a házaságrol papír egy csomo dologhoz igy hazajött a férj és összeházasodtak ,igy már jogilag házasként németországban több dologhoz jutt hozá.
2016. máj. 16. 06:39
 48/77 A kérdező kommentje:

én inkább a gyerek érdekét tartanám szem előtt. az lenne az ideális,ha úgy tud felnőni,hogy anya apa együtt van, szeretik egymást. és igazatok van, lehet ez nem csak a papírtól függ,hogy így tud -e felnőni.de nekem a házasság annak a jele,hogy a két ember annyira kötődik egymáshoz, hogy vállalják,hogy egy életen át egymás mellett maradnak.szóval nekem a házasságnak ez a jelentése, több mint egy párkapcsolat. és ahogy a 18# is írta, a statisztikák is ezt mutatják:

"16 os, tudod e, hogy a házasságba született gyerekek hatvan százaléka még 8 évesen mindkét szülőjével együtt él, míg az élettársi kapcsolatba született gyerekeknél ez csak 25!! %... Ha már ez a fele válással végződik... Az a pohár félig tele. Az élettársi kapcsolatok 95% a végződik szétmenéssel... Nos?"

2016. máj. 16. 06:46
 49/77 anonim ***** válasza:
46%
47 es ezt írtam én is. Aki nem megy túl a sajat "faluja" határán, annak lehet mindegy. De amint utazol, élsz , egyből valahogy nem mindegy és a nagy csak papírozók mégiscsak rohannak a papírért... hmm... olyankor nem elég nekik a szerelem? :P
2016. máj. 16. 08:03
 50/77 anonim ***** válasza:
73%
Kérdező (#48) nem tudom, az idézett statisztika honnan és melyik korból származik. Az én ismereteim szerint a azoknak a házasságoknak illetve élettársi kapcsolatoknak ahol van közös gyerek, körülbelül hasonló az átlagos hosszúsága.
2016. máj. 16. 09:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!