Muszály a megbeszélt gyt fizetni, vagy lehet a bíróságon kérni a megegyezés törlését?
A feleségemmel még tavaly télen megegyeztünk a gyt-ban. Nem fix összegben hanem úgy hogy a gyerekekkel kapcsolatos kiadások felét fizetem, ezt akkor jónak láttam. De ez így nagyon sok, decemberben majd' 80,000ft volt de a többi hónapban sem volt kevesebb 60-65000ft nàl. Termèszetesen a szàmlàkat megmutatja, de talàn lehetne sporolni valahogy. Ès arra gondoltam, hogy ha as elozetesen ügyvédnél megírt megállapodást a bíróságon valahogy vissza mondanám akkor a bíró talán kevesebb gyt állapítana meg mert hivatalosan csak 120ezer a fizetésem. De attól tartok akkor vizsgálnák, hogy hónapokig miből fizettem.
A feleségemmel próbáltam beszélni, de az ő meglátása szerint a gyerekek nem hibásak és ő is inkább "spórol magán" mint a gyerekeken. A különórák (úszás, balett és angol) rengeteget elvisznek, plusz az étkezés, mert a nagy liszt érzékeny a kicsi meg nagyon válogatós és a feleségem mindig inkább a minőséget nézte az ételeknél, és ez eddig rendbe is volt de most már talán tekintettel lehetne arra is, hogy nekem is meg kell élnem valahogy.
50-es hatalmas zöld!
Végre valaki leírta a lényeget!
Nézd (és most nem vitát akarok nyitni, csak én ezt tényleg nem értem...), gondolom az exed nem most kezdett el Nesquik kakaót vásárolni, csak azért, hogy téged megrövidítsen. Gondolom x évig, míg együtt éltetek, akkor is így tett. Akkor szóltál érte? Amúgy meg az 1200Ft-os az már egy nagyobb csomag 1kg-os, vagy 80dkg-os (most meg nem mondom én sem fejből), ami nyilván tovább tart, 390-ért nem nagyon fog tudni sehol senki nagy kiszerelésű kakaót venni.
De a legfőbb, hogy ezeket valójában vele kéne négyszemközt először megbeszélned, és esetleg felvetni, hogy valahol máshol fogjátok meg a pénzt, ha lehet, mert ezek nem luxus dolgok, sőt még csak nem is kirívóak, legalábbis a bevételed/bevételetekhez (azt mondod ő is jól keres) képest. Üthet még be krach bármelyikőtöknél, nem lehet előre tudni, inkább akkor kéne ilyesmin gondolkodni, amikor 80000Ft se lesz a fizetésed (nem kívánom se neked, se másnak, félreértés ne essék), nem most, mikor 180000...
fajlagosan több a kiadása egy embernek mint 3nak
1. a rezsibe nem szállnék be
miért kellene ? ha egyedül él akkor is ki kell fizetni
2. ha elváltam és kevesebb a pénzem akkor nem veszem meg a 1200.- kakaót sem a kókusz olajat hanem lejjebb adok belőle ... nem veszem meg a nike cipőt sem és nem viszem drága különórára a gyereket
3. én spec havi 30e kapok két gyerekre
ha kiszámolom bontva akkor kb ennyi a költségük havi szinten
4. 120e fizetésből max 60at ítélnek meg - nem nézik h eddig miből fizetted mivel a jövedelmed mivel magasabb a jövedelmed mint a fizetett összeg
5. igen kérheted h módosítást mivel a jövedelmedhez képest túl magas az összeg
szal ügyvéd és beszéld meg pláne ha folyamatban van a dolog ...
olvass vissza 120e irt fixen a többi mozgó bér
vagy van vagy nincs ..
nincs információ arról h miért mentek szét szal ne feltételezz olyan ami nem biztos
köszönöm de megoldom amit kell és mivel nekem is van bevételem így nem nyomorgunk hidd el
am meg szerintem azért mert szétmegy egy pár ahol gyerek is van nem kellene az apát ellehetetleníteni azzal h túl magas a gyt-összege
gondolkodj el kicsit? havi 60-80e kellene megélned???
az anyának az csak egy plusz ott a családi ott a adókedvezmény ott a fizetése és ott a gyt is
bőven elégnek kellene lennie ...
ha 120e a bejelentett akkor az alapján fogják megállapítási
és nem a 180 alapján
tehát max 60e
Heti váráslásra hol sok a tízezer? Én aztán tényleg olcsón vásárolok, és spórolós vagyok, de 8-10 ezret simán otthagyunk hétvégente a boltban, de még a legjobb esetben is 7000 alatt nem állunk meg, de akkor azért hét közben is kell vásárolni. És nálunk a kisebbikre még alig kell költeni, mert még csak 3 hónapos, csak a pelusa a költség (azt most ebbe bele sem számolom), úgyhogy csak a 8 éves, és a mi, felnőttek kajája van ennyibe. Ráadásul nálunk mindenki ehet mindent, senki sem allergiás, úgyhogy nekünk könnyű így.
De két nagy gyerekre, főleg úgy, hogy az egyik nem ehet akármit, simán elmegy ennyi.
Nem azt mondom, lehet spórolni, vannak dolgok, amikből jó az olcsóbb is, talán a kakaó pont ilyen, én sem veszek nyuszisat, mert pl. a Spar kakaója pont ugyanolyan ízű és minőségű, de mint mondtam, nálunk nem allergiás senki, úgyhogy nem nézem, az összetevőkben van-e valami allergén anyag. Ki tudja, lehet, hogy van, és ezért veszi a volt feleséged a drágábbat. Mert azt a másik gyerek is ihatja, nem csak az egyik.
Ezen a brokkolis csirkemellen meg hangosan felröhögtem :D Basszus, nemár. Jó, a csirkemell nem olcsó, de ha egyszer ezt szeretik? Gondolom, azért esznek mást is. És az a szerencsétlen brokkoli miért szúrja a szemed? Legalább esznek zöldséget, nem finnyásak, normális szülő ennek inkább örülni szokott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!