Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Muszály a megbeszélt gyt...

Muszály a megbeszélt gyt fizetni, vagy lehet a bíróságon kérni a megegyezés törlését?

Figyelt kérdés

A feleségemmel még tavaly télen megegyeztünk a gyt-ban. Nem fix összegben hanem úgy hogy a gyerekekkel kapcsolatos kiadások felét fizetem, ezt akkor jónak láttam. De ez így nagyon sok, decemberben majd' 80,000ft volt de a többi hónapban sem volt kevesebb 60-65000ft nàl. Termèszetesen a szàmlàkat megmutatja, de talàn lehetne sporolni valahogy. Ès arra gondoltam, hogy ha as elozetesen ügyvédnél megírt megállapodást a bíróságon valahogy vissza mondanám akkor a bíró talán kevesebb gyt állapítana meg mert hivatalosan csak 120ezer a fizetésem. De attól tartok akkor vizsgálnák, hogy hónapokig miből fizettem.

A feleségemmel próbáltam beszélni, de az ő meglátása szerint a gyerekek nem hibásak és ő is inkább "spórol magán" mint a gyerekeken. A különórák (úszás, balett és angol) rengeteget elvisznek, plusz az étkezés, mert a nagy liszt érzékeny a kicsi meg nagyon válogatós és a feleségem mindig inkább a minőséget nézte az ételeknél, és ez eddig rendbe is volt de most már talán tekintettel lehetne arra is, hogy nekem is meg kell élnem valahogy.

2016. máj. 4. 20:06
1 2 3 4 5 6
 21/59 anonim ***** válasza:
87%

Nem hinném, hogy csökkentenék, amit fizetsz reális, főleg, hogy az egyik lisztérzékeny.

Amennyiben valami csoda folytán mégis összejön a dolog, biztos szívesen elmagyarázod majd nekik, hogy nem kapnak olyan ajándékot mint eddig, nem ehetnek olyat, amit szeretnek, le kell mondaniuk a különórákról.

Nekem kicsit provokatívnak és kamunak tűnik a kérdés, mert minden pontban kiemeled, mennyire tökéletes és korrekt a volt feleséged. Ha mégsem, akkor olvasd el a kérdésed!

2016. máj. 4. 21:19
 22/59 anonim ***** válasza:
36%

A gyereket nevelő szülő inkább természetben járul hozzá a neveléshez idő, odafigyelés, háztartási munka, gyermekkel foglalkozás formájában. A másik fél inkább anyagilag.

120 ezer nettónál a 60-80 ezer gyt nem reális.

Hogy eddig miből fizetted? Ebből nem lesz gondod, hiszen lehet mindenkinek megtakarítása.

A különórákra csak annyit tudod mondani, hogy sok gyereknek teljes családban sincs rá lehetősége. Próbáljatok megegyezni újból.

2016. máj. 4. 21:22
 23/59 anonim ***** válasza:
79%
Ha nem kamu, akkor nem kell elmagyaráznia majd nekik. A leírása szerint a felesége a saját kárára meg fog mindent adni a gyerekeknek. Csak azt ne merje majd mondani nekik, hogy az apu nem fizet rendesen, mert akkor majd jön ide őrjöngeni a kérdező, hogy ellene nevelik a gyerekeit.
2016. máj. 4. 21:24
 24/59 A kérdező kommentje:

Nekem ez túlzás, amíg együtt voltunk éltünk ahogy éltünk. De ehhez az új helyzethez alkalmazkodni kell.

Nem azt mondom, hogy egyének párizsit, de vannak dolgok amikről lelehet mondani. A feleségem korrekt, nem tudok rá igazán rosszat mondani, csupán az zavar, hogy nem képes változni.

Neki nem jó más csak a kókuszos olaj ami ezerakárhány forint ellentétbe az étolajjal ami 300 a pennybe.

Új életet kell kezdenem és sajnos mindenki ellenem van, nem kapok megértést, támogatást.

Szeretem a gyerekeim és nem akarom őket megfosztani semmitől csak változást szeretnék.

2016. máj. 4. 21:31
 25/59 anonim ***** válasza:
53%
Nem, a feleségedtől váltál el, nem a gyerekeidtől. Róluk továbbra is pont ugyanannyira kell gondoskodnod, mint azelőtt.
2016. máj. 4. 21:34
 26/59 anonim ***** válasza:
77%
Nem akarod őket semmitől megfosztani, csak a minőségi ételtől...
2016. máj. 4. 21:41
 27/59 anonim ***** válasza:
66%

Akkor más szemszögből megközelítve próbálom. Megér neked az a maximum 5-10 ezer forint annyit, hogy miatta megromoljon a kapcsolatok és pereskedni kelljen?

Azáltal, hogy a feleséged neveli a gyereket több szabadidőd marad, akár találhatnál egy hobbit, amivel esetleg megkeresed azt a néhány ezret, ami kiesik.

2016. máj. 4. 22:02
 28/59 anonim ***** válasza:
72%
Nem feltétlen marad több szabadideje, lehet, hogy eddig is a felesége csinált mindent a gyerekek körül, esetleg még elvégezte a házimunka a férjére eső részét is. Sőt, elég valószínű, hogy a kérdező eddig se nagyon foglalkozott a gyerekekkel, különben jobban kötődne hozzájuk és eszébe se jutna kisemmizni őket.
2016. máj. 4. 22:07
 29/59 anonim ***** válasza:
76%

Én is kókuszolajat használok. Lehet, hogy ezervalahányszáz forint egy liter, viszont sokkal egészségesebb, mint az étolaj, és sokkal tovább elég.

Brokkoli-csirkemell. Ez luxus?

Amíg ezeket nem írtad, valamennyire egyetértettem veled.

Most viszont azt mondom, hogy leírtad magad.

2016. máj. 4. 23:07
 30/59 anonim ***** válasza:
84%
Ha 180 a fix nettód, akkor ha fejre állsz sem fog 30-at megítélni a bíróság főleg speciális étrendű gyereknél. A fizetésed 30 %-ával kalkulálj, mert általában 15 %-t számolnak 1 gyerekre, de maximum a fizetésed 50 %-a lehet a gyt. Viszont első a gyerek, így a bíróságot nem nagyon izgatja, hogy te új életet akarsz kezdeni. El kellett volna fogadnod a fix 50-et, amit a volt feleséged ajánlott... Bár ha ki akarsz cseszni vele keres papíron minimálbéres állást. Na ott tudnál havi 30-at fizetni.
2016. máj. 4. 23:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!