Muszály a megbeszélt gyt fizetni, vagy lehet a bíróságon kérni a megegyezés törlését?
A feleségemmel még tavaly télen megegyeztünk a gyt-ban. Nem fix összegben hanem úgy hogy a gyerekekkel kapcsolatos kiadások felét fizetem, ezt akkor jónak láttam. De ez így nagyon sok, decemberben majd' 80,000ft volt de a többi hónapban sem volt kevesebb 60-65000ft nàl. Termèszetesen a szàmlàkat megmutatja, de talàn lehetne sporolni valahogy. Ès arra gondoltam, hogy ha as elozetesen ügyvédnél megírt megállapodást a bíróságon valahogy vissza mondanám akkor a bíró talán kevesebb gyt állapítana meg mert hivatalosan csak 120ezer a fizetésem. De attól tartok akkor vizsgálnák, hogy hónapokig miből fizettem.
A feleségemmel próbáltam beszélni, de az ő meglátása szerint a gyerekek nem hibásak és ő is inkább "spórol magán" mint a gyerekeken. A különórák (úszás, balett és angol) rengeteget elvisznek, plusz az étkezés, mert a nagy liszt érzékeny a kicsi meg nagyon válogatós és a feleségem mindig inkább a minőséget nézte az ételeknél, és ez eddig rendbe is volt de most már talán tekintettel lehetne arra is, hogy nekem is meg kell élnem valahogy.
Ilyenkor tenném azt hogy Anyuka helyében átadnám a gyerekeket 1-2 hónapra, vidd Te őket a suliba minden nap, intézd a különórákat, keszits uzsonnát, figyelj mindenre, főzzél, mossál, tanulj, játszál velük....
szerintem a következő hónapban zokszó nélkül csengeted ki a havi 80-at is :-)
"Neki nem jó más csak a kókuszos olaj ami ezerakárhány forint ellentétbe az étolajjal ami 300 a pennybe"
Most 600 Forint lesz a csőd :) Ennyire meg nem kell beszámolnia.
Egy kókuszolaj használó
A gyerektartást kétévente lehet (tudomásom szerint) felülvizsgálni, nyomós indokkal. Ilyen lehet pl. az, ha másik kapcsolatból születik gyereked, vagy jelentősen csökken a jövedelmed. Az a megállapodás, amit kötöttetek, több, mint korrekt, ahogy írták is, a gyerekeket nevelő szülő elsősorban természetben járul hozzá a tartásukhoz, a különélő pedig anyagilag. A rezsi felezése is jogos, egyedülállónak elég kisebb lakás kisebb fenntartási költséggel, kevesebb vizet, villanyt fogyaszt, mint 2-3. Egyedül a tv, internet előfizetés az, amit ki lehetne venni belőle, az vélhetően független attól, hogy vannak-e gyerekek.
A havi 50 ezer sokkal reálisabbnak tűnik, mint a 30, ha ennyi a számlákkal igazolt kiadás, speciális étrend kell az egyiknek, úgyhogy jobban tetted volna, ha elfogadod. Inkább errefelé próbálj menni szerintem a feleségeddel.
Nem, én nem azt mondom, hogy az én igényeim fontosabbak, de azért vannak.
Nem akarom, hogy a gyerekeim párizsit egyenek, de heti 10,000ft vagy több is elmegy bevásárlásra és szerintem két gyerekre az sok.
Igen kettő és nem három ahogy azt fentebb írták a lany 8 a fiu 13 éves.
Te szoktál járni boltba??
Egy hétvégi ebéd - nem lazac! - is lazán 3-4 e Ft (4 fore szamolok saját példa bocs). Heti 10e Ft egyáltalán nem sok bevásárlásra. Én is magamon spórolok mert az én gyerekeim apja 500 Ft-ot se fizet de akkor is megveszem a jobb minőséget. Hidd el hogy hosszu tavon megeri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!