Gyerektartás közös megegyezés alapján?
Figyelt kérdés
Szeretnénk békés úton, bíróság nélkül elintézni a gyerektartást. Ha írunk egy szerzödést, mik azok amiket fontos leszögezni benne?(Gyerektartás összege tanúk stb.)
Aki ilyen cipöbe jár, mik a tapasztalatai?
A pénzt számlára utalnánk, szóval nyoma lenne mindennek.
2013. jan. 4. 21:53
1/5 anonim válasza:
Ez a normális alapeset. Ahhoz hogy teljesen hivatalos, és mindenkivel szemben hatályos legyen, közjegyző előtt kell nyilatkozni, akkor pont ugyanakkora ereje van, mint ha bíróság foglalná ítéletbe.
2/5 anonim válasza:
Azért az Apa "jogait" is igazságosabb lenne belefoglalni a láthatás szabályozását.
3/5 anonim válasza:
Ha el is kell válnotok, akkor a bíróság az ilyen megállapodásotokat ítéletbe foglalja. A váláshoz ilyenkor feltétel, hogy a gyerekkel kapcsolatos dolgok rendezve legyenek.
Ha nem vagytok házasok, akkor semmi akadálya nincsen, hogy kössetek egy szerződést.
4/5 anonim válasza:
Én 15 éve váltam el közös megegyezéssel.Akkor a bíróság megállapodásunk szerint gyermekenként 4-4 ezer az az összesen 80000 forintot ítélt meg mivel munkanélküli volt.Ezt a pénzt évekig kaptam aztán magától emelt rajta.Most 50000 ft ad a kettő gyermekemre.Nekem szerencsém van mert jó a viszony.De ha elromlott volna lehet hogy bajban lennék.De én is letagadhatnám ha aljas lennék mert nem utalva adja.Ezt azért érdemes írásban leszögezni,hogy az inflációt követve...
5/5 anonim válasza:
elírtam bocsánat 8000 ft :) egy nullával kevesebb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!