Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehetséges -e az, hogy a legelső bontóperi tárgyaláson (közös megegyezés beadása esetén) a bíró mondd egy fix. összeget (minimálbér kereset:Gyerektartás 30ezer) amit fizetni kell azonnal és még nincs is meg a válóper vége?
Mikor beadtam a keresetet,,mindenképp mondanom kellett 1bizonyos összeget amit gyerektartásként kérek,pedig én nem is tartok rá igényt.A hölgy viszont aki felvette a jegyzőkönyvet azt mondta nem vagyok köteles kérni,de ha nem írja be az összeget akkor a bíró elutasítja a kérelmet.
Nem tudom erre gondoltál.e!?
Nem. A gyermektartás gyermekenként a netto 20%-a, de max. a netto 40%-a lehet. Fix összegben is meghatározhatja a bíró, de figyelembe kell vennie a kötelezett megélhetését is. Ha kötelezettnek időközben másik kapcsolatból is gyermeke születik, az további "kedvezményt" jelenthet a megállapításnál. (Egy kolléganőm pl. az egyszem fiára oltári nagy summát kapott gy.tartásként a volt férjétől. Igen ám, de apu újranősült, gyermek született. Ráadásul csökkent a keresete, úgyhogy beadta újratárgyalásra. Indokolta még azzal is, hogy amíg külföldön dolgozott, több gy.tartást fizetett, mint a volt neje netto keresete, és ez aránytalan, mert nem neki kell eltartani egyedül a gyermeket. A bíró igazat adott neki, gy.tartást lecsökkentette, volt nejet pedig fél évre visszamenőleg a "jogtalanul" felvett gy.tartás-rész visszafizetésére ítélte.)
De abban ne nagyon reménykedj, hogy rögtön első tárgyaláson ítélet lesz. Lehet, ha előre megegyeznek és írásba is foglalják.
De gondolom nem így van.
Köszönöm a válaszokat.
A párom 3 hónapig nem fizetett semmit a nejének,mert nem volt munkája (Előtte míg nem voltam terhes havi 55ezret kapott,utána az utolsó fél évbe kb.20-25ezret)aztán talált munkát és most a bírónő visszafizettet vele 3 hónapi elmaradt gyerektartást,havi 30ezret,a következő tárgyalásig ami szeptember végén lesz.Lehet,hogy visszafizetteti a bíró a nejével a pénz egy részét?Mert addigra már meglesz a kisbabánk!
Hát visszamenőleges kötelezettségnél ez nem valószínű...
meg a baba is most születik, lehet rá hivatkozni, nade akkorra, mikor még nem volt.
Szóval a havi 30 úgy jön ki, hogy egyszer a tárgyhavi kötelezettség+visszamenőleges tartozás.
Most nem megbántani akarlak, de annak a két gyereknek is ennie kellett valamit addig is, míg a férjed munkanélküli volt. Ha velük élt volna, akkor nem ad nekik enni, mondván: takarékra gyerekek, nincs meló?
Szóval értem én, meg méltánylandó, hogy most neked is babád lesz, őt is el kell tartani valamiből, neki is ugyanannyi jár, mint a másik kettőnek.
De itt a mondat vége: jár a másik kettőnek...
A gyerekek meg egyik oldalról sem tehetnek róla, hogy a párod keveset keres, éhesek, növögetnek, kaja kell és ruha kell és kész.
A párod volt neje sem teheti az asztalra azt a mondatot vacsira, hogy: "gyerekek, apának nincs munkahelye, meg kistesó is születik, úgyhogy kaja innentől csak minden másnap!"
Értelek: gyakorlatilag innentől a semmit kell beosztanod! Nem lesz könnyű.
Hát, én nem a volt nejet tartom érzéketlennek, ha apát arra kéri, hogy ő IS járuljon hozzá a gyerekei tartásához...
A férjed 3 hónapig nem járult hozzá egy lyukas kanyival sem a gyerekei megélhetéséhez. Ez nem túl felelősségteljes magatartás.
Ahhoz nektek nem túl sok közötök van, hogy exnek van-e valakije. Ettől még a párod gyerekei azok a szegény gyerekek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!