Muszály a megbeszélt gyt fizetni, vagy lehet a bíróságon kérni a megegyezés törlését?
A feleségemmel még tavaly télen megegyeztünk a gyt-ban. Nem fix összegben hanem úgy hogy a gyerekekkel kapcsolatos kiadások felét fizetem, ezt akkor jónak láttam. De ez így nagyon sok, decemberben majd' 80,000ft volt de a többi hónapban sem volt kevesebb 60-65000ft nàl. Termèszetesen a szàmlàkat megmutatja, de talàn lehetne sporolni valahogy. Ès arra gondoltam, hogy ha as elozetesen ügyvédnél megírt megállapodást a bíróságon valahogy vissza mondanám akkor a bíró talán kevesebb gyt állapítana meg mert hivatalosan csak 120ezer a fizetésem. De attól tartok akkor vizsgálnák, hogy hónapokig miből fizettem.
A feleségemmel próbáltam beszélni, de az ő meglátása szerint a gyerekek nem hibásak és ő is inkább "spórol magán" mint a gyerekeken. A különórák (úszás, balett és angol) rengeteget elvisznek, plusz az étkezés, mert a nagy liszt érzékeny a kicsi meg nagyon válogatós és a feleségem mindig inkább a minőséget nézte az ételeknél, és ez eddig rendbe is volt de most már talán tekintettel lehetne arra is, hogy nekem is meg kell élnem valahogy.
Próbáljunk meg egy másik nézőpontot. Mennyi a te kiadásod egy hónapban? Mennyi megy el rád hobbik nélkül? A lakhatásodra evésedre stb?
És mennyi marad meg tisztán ha egy 180 ezres hónapot nézünk a gyerektartás nélkül?
Kezdem azzal, hogy nem fogsz új életet kezdeni, hanem folytatod a régit.
Ebbe beletartozik, hogy felnevelsz két gyereket, ugyanis apa vagy, nem pedig gyerektelen agglegény. Ne is akarj úgy élni!
Neked havi 120 ezer forint nem elég a megélhetésedre, pedig azt eszel, amit akarsz, nem vagy allergiás, nem vagy növésben.
NEKEM van fogalmam arról, mennyi kaját tud elpusztítani egy 13 éves, hát mit mondja, két felnőtt bővel jóllakna vele, és ő fél óra múlva benyögi, hogy éhes.
A ruhákat fél évente kell cserélni, mert tavaly óta majdnem 10 cm-t nőtt, és a súlya is ennek megfelelően gyarapszik. Még vékonynak is számít.
Na szóval: neked havi 120 ezer kevés, akkor miért gondolod, hogy havi 60 ezer elég a gyereknek?!
Ha a gyereknek elég kellene hogy legyen havi 30 ezer forint, akkor gondolom ennyiből te is meg tudsz élni.
Szóval nem értem a problémádat...
Tök egyszerű, elmész a bíróságra, ott megkérdik, eddig mennyit fizettél átlagban, és vagy azt ítélik meg, vagy még többet is. Ugyanis gyerekenként a fizetés 20%-át ítélik meg általában, két gyereknél egy 40%, tekintettel arra, hogy ételallergiás az egyik, szerintem simán meg is ítélik, így az havi 72 ezer forint, ha általában 180-at keresel.
Az exférjem is reklamált, és a nem túl kedves bírónő fapofával közölte, hogy akkor tessék elmenni másodállást vállalni, meg túlórázni! Ha a volt felesége két gyerek mellett meg tudja tenni, maga se fog belehalni.
Szóval én a helyedben inkább befognám, és minden este elrebegnék egy imát, hogy ne kelljen nekik szemüveg, fogszabályzó, és ne legyen egyéb váratlan kiadás sem.
Elolvastam, köszönöm.
Mint irtam folyamatban van a vállás most lesz a tárgyalás ahol is szeretném az ügyvédnél kötött megállapodást felbontani.
Egy felnőtt férfinek azért jóval több kiadása van mint egy gyereknek.
A (volt) feleségem jól keres, természetesen nem akarok kibújni a kötelezettségeim alól, de ha ő úgy érzi hogy neki azokra a dolgokra van igénye és pénze akkor vegye. De a gyerektartást ne ahozz mérjük! Szerintem így lenne fair!
Heti 10ezret sokallsz kajàra?
Te mennyiből eszel egy héten????
Akárhogy is nézzük, ugye azt írtad, 180-at kapsz ált. kézhez... ha még a decemberit nézzük, akkor is 100e marad neked. Abból egy ember bőven meg tud élni, van, ahol egy egész 4tagú család él annyiból...
Mi az az igényed, ami annyira rohadt fontos, hogy a gyerekek étkezése nyugodtan a kárát láthatja, és amit nem tudsz kifizetni ennyiből?
Ne haragudj, de én ezt nem értem. Nem értem, hogy sajnálod a gyerekeidtől a csirkemellet meg a brokkolit (amint valaki írta is nem lazacról, vagy valami hasonlóról van szó). Meg hogy heti 10000Ft az sok a bevásárlásra... És tulajdonképpen még csak nem is ez a baj a dologgal, hanem, hogy:
1. Vagy nem vagy tisztában az árakkal, vagy a válás miatti rossz érzéseid uralkodnak a gondolataidon.
2. Míg a családoddal éltél sem vásároltál be soha/vettél a gyerekeidnek ruhát/ugrottál be patikába, ha betegek voltak. (Legalábbis ebből ez szűrődik le.)
3. Ez pedig a legfőbb probléma: hogy valójában ez neked nem kéne, hogy gondot okozzon, mert MEGTEHETED.
Egyébként, ha le szeretnél valahol faragni a költségekből, akkor esetleg megbeszélheted a gyerekek anyjával, (nem tudom milyen áru/minőségű ruhákat vesz) hogy mondjuk spóroljon a ruházkodáson.
Ne az ételen akarj spórolni a gyerekeid rovására, mikor
MEGTEHETED. Ráadásul az egyik lisztérzékeny, a másik 13 éves kamasz. Amint más is írta örülj, hogy nincs nagyobb problémájuk (ismerőseimnek is lisztérzékeny a gyermeke, elég súlyosan az ő zsömléje, amibe az uzsonnáját csomagolják az iskolába az 100+Ft/db... nincs szemüvegük, fogszabályzójuk stb. De még kellhet. Akkor kire fogsz haragudni?) Ha patikába kell menni két gyerekre az kb. 5000 Ft alapból egy egyszerűbb betegség esetén. És ezek alap dolgok, amik eddig is fennálltak, nem is értem, hogy a csirkemell miért most lett probléma... Gondolom nem reklamáltál, amíg a feleséged neked is azt főzte.
Mindegy, szerintem az étel kérdését fel se merd hozni a bíróságon (vagy legalábbis kifogásolj már akkor mást, persze ne lódíts!), mert körberöhögnek.
Mondom, ha nagyon akarsz még egy darabig lehet a ruhán spórolni például, amíg nőnek nem kell a drágább/márkásabb cuccokat venni, pl. cipőből jók vannak a Decathlonban is.
De azért ez igenis szomorú.
Tisztázzuk, én hagytam el a feleségem így bennem semmi sértettség nincs.
Másik, talán nem voltam túl érthető, de én nem sajnálom a kaját a gyerekektől csupán nem értem miert nem jó a 390,- ős kakó miért kell az 1200,-ős például
Talán azért, mert kakaót életében nem látott, és szar a minősége?
"felnőtt férfinek több a kiadása, mint egy gyereknek"... max, többet eszik (és ha szted a gyerek ehet-ihat szart, akkor te is eheted-ihatod azt, olcsóbban fogsz kijönni), de azon kívül... a cigit, sört, bulizást, újságot, kávét, pénzéhes kiscsajok fűzögetését, kvázást azért ne vegyük kiadások közé... meg kocsival sem muszáj menni.
azon kívül max. a lakhatás necces, de erre mondjuk akkor is gondolhattál volna, amikor leléptél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!