Mit tegyek, hogy anyám le szokjon erről?
22 éves férfi vagyok. Külön költöztem , havonta haza járok a szüleimhez. Néha akad ugy, hogy a szüleimtől megyek dolgozni, általában autóval . 100 km az út.
Nagyjából ennyi a lényeg :
Anyám akárhányszor tőlük megyek dolgozni megkér, hogy hívjam fel ha odaértem . 1 órás az út kb . Ha 17:30 kor indulok, anyám 18:30 kor már hív, hogy odaértem e . Mindig elmondom, hogy felhívom ha odaértem .. Már ez is borzalmasan idegesítő, viszont a tegnapi :
Elmentem dolgozni 17:30, anyám hívott 18:30 . Közöltem vele, hogy nem tudok beszélni, most értem ide, lerakom mert nem tudok váltani .
Beértem a munkahelyre , az öltözök, stb . Majd megkezdem a munkát . Sietnem kellett, telefon a szekrényben maradt . Egy óra múlva kb 19:50 fele nézem , anyám nem fogadott hívás 8 plusz 2 db SMS , párom nem fogadott hívás 5 plusz 3 db üzenet . Közben felhívták a céget (szerencsére nem volt bent senki) illetve a kollégámnak írtak Facebookon, hogy mivan velem, mert anyukám nagyon aggódik .....
Ráadás : húzza a száját, ha este el akarok menni kocsival valahova, mert akkor addig nem tud aludni amíg oda vagyok
Elegem van !! Rengetegszer leültem már beszélni vele .. Tippek ??
"De mi Anyák már csak ilyenek vagyunk"
Jesszusom, anya vagyok, de nem vagyok ilyen, kikérem magamnak, hogy ilyen beteg emberek egy csoportba soroljanak magukkal! Aki nem bírja elengedni a felnőtt gyerekét, az kezeltesse magát!
Vicces is lenne, ha minden felnőtt ember munka előtt felhívná anyucit, hogy megérkezett. Ilyet max az alsós kisgyerektől kérnek a szülők. Meg kell neki mondani, hogy felnőtt ember vagy, fogadja ezt el. NEM fogod felhívni többet, és ehhez tartsd is magad. Ha néha megcsörgeted, néha nem, az csak rosszabb egyébként, mert akkor tényleg hiheti azt, hog valami történt veled. Amúgy mit gondol, ha nem tőlük mész dolgozni, akkor nem érhet baleset? Akkor nem kell felhívnod?
Ja, és nyugodtan lepontozhat a sok ősanya, akik nem tudják elfogadni, hogy felnőtt a gyerekük. Áltathatjátok egymást, hogy ez így rendben van, mert "édesanyák vagytok", csak aztán nem kell majd meglepődni, ha nem keres a gyerek önszántából.
Ez már tényleg túlzás amit anyukád csinál. En is anya vagyok, igaz nekem még csak 13 éves a lányom, azóta rettegek érte amióta megszületett és akkor vagyok nyugodt ha látom. De meg kell majd tanulni elengedni, hogy élje a saját életét és ne tegyem tönkre az önzésemmel.
Az én tippem, hogy magához térjen, csináld vele te is azt amit ő veled. Szánj rá egy hetet. Nagyon húzós lesz, de megéri. Állandóan telefonálj rá, akkor is ha tudod hogy programja van, csak hogy bejelentkezz hogy minden rendben. Talán egy idő után észhez tér.
Én anyum dettó ilyen volt! Egy nap elegem lett, leültettem,és elmondtam neki, hogy nagyon szeretem, de az idegeim cafatokban lógnak már emiatt, szépen kérem álljon le.
Igyekszem én is jelentkezni mikor tudok, de van életem, gyerekem, férjem, nem tudok mindig az ö kedve szerint ugrálni. (Fú, mikor a fiam született, ha délelőtt 11-ig nem jelentkeztem már a haját tépte, hogy tuti baj van... Nem is tudja aki ezt nem éli át, milyen terhes.)
Elfogadta. Tudom, most is aggódik sokat, de legalább már nem hívogat folyton ;)
Viszont:
Még decemberben anyuék jöttek haza vidékről, reggel mondta, hogy 10 fele indulnak haza, makd skypeon csörög, ha hazaértek.
Az út kb 150km volt, de du4kor még nem jelentkeztek, így felhívtam anyut, hangposa. Hívtam aput, nem vette fel. Hívtam a vonalast nem vették fel.
Énis tök ideg lettem, hogy mi van velük, mondjuk nem idegesítettem ezzel másokat, és nem hívtam őket 10percenként... de azért sz@r volt nem tudni mivan... :)
A fiatalember által feltett kérdésben, itt nem az ősanyák által féltett pici fiát féltett esetről van most szó, hanem arról, hogy nagyon sok ÁLLAT kap manapság jogosítványt a közutakra!!!
A kérdező édesanyja a kérdező testi épségéért aggódik és nem attól tart, hogy valaki elszereti tőle pici fiacskáját!!!!
Én is emiatt az ÁLLATOK miatt aggódom nap mint nap a FÉRJEM és a FIAM után is!!!!!!! Jól tudom, hogy ebben a mai LIBERÁLIS, KÖZÖNNYEL teli világban nem ez a nyerő, meg a divatos de én már ilyen vagyok> FELVÁLLALOM mindezt és nem nem is akarok megváltozni!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!