Ti mit gondoltok erről? Tényleg őrültség vagy anyukám szigorú?
Hát bevallom addig nem sem tetszene az ötlet amíg csak az van, hogy "keresek munkát"
Előbb keress melót, és ha már van annyi pénzed, hogy kezdésnél kitudod fizetni a szoba kaució árát is, akkor komolyan venne. Mert ugye tudod, hogy a kezdet mindig több pénzzel jár?
munka és 'egyéb források'?
én nem adnék pénzt, hogy csak úgy felmenjen a 18 éves lányom szórni a pénzt.
egyébként ha szeptembertől úgyis ott fogsz lakni, hova sietsz? elég lesz az a 3-4 év, amíg csinálod a sulit.
Jó dolog, hogy dolgozni akarsz csak nem gondoltad végig, és ez az anyud gondja.
Azt írod, hogy csak akkor mész fel ha van 2-3 szoba és állásinterjú.
Tegyük fel, hogy kaptál állást mondjuk július 1-től. Tegyük fel szoba is van.
Kérdezem: Mégis miből élnél a teljes júliusi hónapban ha számításaid szerint kapásból van 80.000 forint kiadásod + 30.000 forint kaució. Vagyis júliusi hónapban elköltenél havi 100-120.000 forintot. Az első fizetésedet csak augusztusban kapnád?
Bevallom a 40-45.000 forint szoba bérlés rezsivel is vagy csoda ha találsz ilyet Pesten vagy nagyon rossz környéken, borzalmas szobát kapsz..Nem igazán tudom az albérleti árakat de szerintem heti 20.000 forint reálisabb szoba bérlésnél, és ebben nincs benne a rezsi.
Elhiszem, hogy félt anyukád, rengeteg rossz dolgot hallani manapság, ebben igaza van.
De így fogsz talpraállni, és a jövődet megalapozni.
Csináld így, csak vigyázz magadra ebben a tetű világban. :(
Azt hiszed, pesten olyan könnyű munkát találni? Persze, több a lehetőség, de sokkal több a jelentkező is. Pláne a jól fizető helyekre. Még egy 4 órás eladói melóra is 200+ jelentkező van, pedig az csak 40 ezret fizet. Az albérlet ugyanez a kategória. 2 hónapra senki nem fog szobát kiadni, mikor az egyetemisták kiveszik egész évre.
Anyukádnak van igaza.
Sajnos igazuk van a többieknek.
Szerintem maradj otthon és ott keress munkát. Így az egyetemre lesz egy kis pénzed, felesleges lenne albérletre elszórni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!