Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van az hogy ebben a...

Miért van az hogy ebben a kategóriában mindenki lehurrogja a 20 évnél fiatalabbakat pláne ha arról van szó, hogy a szülő kb. semmibe veszi a gyereket?

Figyelt kérdés
Itt mindenki úgy viselkedik mintha a gyerek csak egy tanulógép lenne aki nem egyenértékű személy egy felnőttel, akinek nem lehet saját véleménye, és ha van is és pláne ki meri mondani akkor ő egy tűzrevaló senki, mert mi az hogy beszól azoknak akik eltartják. Mintha a "gyerek" nem tudná magát eltartani, mintha azt hinnétek hogy enni se tudnak egyedül. Nem azért "pénzeli" a szülő a gyereket, mert egy semmirekellő, hanem mert talán túlterheli a tanulás, nem talál diákmunkát. Ha nincs meg a lelki támogatás ami minden vagyonnál fontosabb a gyereknek a gyerek úgy érzi elveszett. Kétségbeesett. Nem tud mit kezdeni magával. Erre itt, ti, TI csak bele rúgtok még egyszer, hogy hogyan mer máshogyan gondolkozni, hogyan mer szembeszegülni a robot szerepével, és amúgy is hogyan mer itt internetezgetni menjen tanuljon és kussoljon. Elfelejtettétek milyen volt kamasznak lenni? Vagy csak besavanyodtatok és azt akarjátok másnak se legyen jó? Komolyan nem értem az ilyen embereket. És még felháborodnak ha lepontozzák őket.

2016. ápr. 23. 00:12
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
76%
Előző, nálam spec nem... én 16 évesen is utáltam, ha belevauznak a dolgaimba, és most sem szeretek beleszólni a 16 évesek dolgaiba, legfeljebb extrém helyzetben, ha nagyon muszáj. Tudod, az embert a "csak jót akarók"-tól kell leginkább megmenteni, az ellenségeitől meg majd megvédi magát...
2016. ápr. 27. 19:32
 42/56 anonim ***** válasza:
26%

Mi lenne, ha a 16 évesek a saját fejük után mehetnének... :D

És most így 17 évesen meg már kiállsz a 16 évesek mellett... Kedves gesztus tőled, de nem kéne már aludnod? Holnap suli! ;)

2016. ápr. 27. 21:27
 43/56 anonim ***** válasza:
78%
"de nem kéne már aludnod? Holnap suli! " - na ez jó példa, az ilyen beszólásokat már 16 évesen se toleráltam, köszönettel képes voltam eldönteni, hogy mit akarok csinálni, és mennyit aludni...:)
2016. ápr. 27. 22:14
 44/56 zombienyul ***** válasza:
31%

Haj, haj... pár évvel ezelőtt én is hasonlóképpen lázadoztam, most kemény 21 éves vagyok.

Nevelőfaterommal sosem voltunk jóban, utóbbi években már anyával sem igazán.. Sosem kaptam elismerést a jó jegyeimért, de ha hármast kaptam akkor jött a szidás. 16 éves koromtól dolgoztam 100% le kellett tennem a kapott fizumat, de ha szükségem volt valamire (új nadrág, pulcsi stb alapdolgok) akkor jött fater flegma beszólása, hogy majd megveszed magadnak ha megkerested a rávalót. 19 évesen úgy döntöttem nem bírom tovább, elköltöztem és akkor jött csak az igazi ÉLET. Nem buli, meg stb, hanem egy ház fenntartása, takarítás, mosás főzés.

Lepontozhattok, de mindenkinek azt javaslom, próbáljátok meg könnyíteni anyukátok és apukátok dolgát, nekem nem volt szerető családom, de anyával ma már nagyon jó a kapcsolatunk és mióta elköltöztem tudom, hogy valójában, mennyi mindent kellett naponta megcsinálnia ahhoz, hogy elteljen egy átlagos nap. Az ebédek amiken órákat kínlódott, a teregetések a millió ruhák, mert sajnos nekünk sosem telt szárítós mosógépre.

Bárhogyan is védjük a saját korosztályunkat 15-25 vagy akármennyit felhozhatunk, nincs két egyforma család...

2016. ápr. 28. 01:07
 45/56 A kérdező kommentje:

Attól, hogy te átlagon felül kellett, hogy teljesíts a családod miatt, még nem az efféle extrém esetekről van szó. Nyilván, nem úgy értettem, hogy 16 évesen vegyék el mindened és korlátozzanak teljesen be. Az senkinek se jó.

Úgy értettem a "dolgokba való beleszólást", ha tényleg valami nagy hülyeséget csinál az ember, esetleg, ha az átlag kamaszt nézzük, mondjuk takarítson a szobájában, ha egy hete már nem tette.

A 16 sokszor még belelóg a lázadás korszakába, azon felül már igazán ritka ez, illetve nem is igazán lehet egy átlagos 16 éven felüli személyt nevelni már.

Természetesen ettől független ha 16 ha idősebb, ha fiatalabb, meg kéne értetni vele magad, és nem lenézni és okvetlenül parancsolgatni.

2016. ápr. 28. 13:28
 46/56 anonim ***** válasza:
2016. máj. 6. 19:07
 47/56 A kérdező kommentje:

Kiemeltem a kérdést mert egyszerűen gyalázat mit művelnek ezzel a fiatallal is ebben a kérdésben:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..

Gratulálok Magyarország! Gratulálok emberek!

2016. máj. 30. 06:47
 48/56 anonim ***** válasza:
43%

Kérdező, azt azért ne feledd, hogy az ilyen történetekből mi csak az egyik oldalt ismerjük meg. Én meghallgatnám a szülő véleményét is. Valószínűleg árnyalná az elnyomott, szerencsétlen kamaszfiú képét

És a kamaszok életkori sajátossága az is, hogy durva kihasználást emlegetnek akkor is, ha aznap nekik kellett elmosogatni.

2016. máj. 30. 08:18
 49/56 A kérdező kommentje:
Nem tudom, én valahogy sosem panaszkodtam amiatt, ha mosogatnom kellett akárhány éves voltam. Nem az mondom, hogy öröm volt megcsinálni, de nem az volt a legnagyobb problémám sose, hogy kitakarítsak, vagy elmosogassak. 16 éves koromra kb már röhögve csináltam az ilyen egyszerű feladatokat. Minden esetre hiába hallod bárki véleményét. A szülő is be tudja állítani a gyereket kb. bárminek, csak a különbség a kettő között az, hogy a szülőnek fognak hinni az emberek mindenféle gondolkodás nélkül. Furcsa nem? Ha egy gyerek mondd valamit megkérdőjelezik. Ha egy szülő azt sosem.
2016. máj. 30. 08:35
 50/56 anonim ***** válasza:
19%

Én mindig azt mondom, a két fél véleményét kell meghallgatni.

De továbbra is fenntartom, hogy a kamaszok életkori sajátossága az, hogy negatívan látnak sok mindent.

Az idézett sztorival kapcsolatban az a véleményem, hogy egy pökhendi kölyök. Lett szólva, hogy pakolja ki a táskáját. Felhúzta az orrát, hogy nem pakolja ki, inkább bezárta az ajtót és olvasott. Ez szerinted normális? Ezek után én is leszereltem volna a zárat, az biztos.

2016. máj. 30. 08:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!