Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van az hogy ebben a...

Miért van az hogy ebben a kategóriában mindenki lehurrogja a 20 évnél fiatalabbakat pláne ha arról van szó, hogy a szülő kb. semmibe veszi a gyereket?

Figyelt kérdés
Itt mindenki úgy viselkedik mintha a gyerek csak egy tanulógép lenne aki nem egyenértékű személy egy felnőttel, akinek nem lehet saját véleménye, és ha van is és pláne ki meri mondani akkor ő egy tűzrevaló senki, mert mi az hogy beszól azoknak akik eltartják. Mintha a "gyerek" nem tudná magát eltartani, mintha azt hinnétek hogy enni se tudnak egyedül. Nem azért "pénzeli" a szülő a gyereket, mert egy semmirekellő, hanem mert talán túlterheli a tanulás, nem talál diákmunkát. Ha nincs meg a lelki támogatás ami minden vagyonnál fontosabb a gyereknek a gyerek úgy érzi elveszett. Kétségbeesett. Nem tud mit kezdeni magával. Erre itt, ti, TI csak bele rúgtok még egyszer, hogy hogyan mer máshogyan gondolkozni, hogyan mer szembeszegülni a robot szerepével, és amúgy is hogyan mer itt internetezgetni menjen tanuljon és kussoljon. Elfelejtettétek milyen volt kamasznak lenni? Vagy csak besavanyodtatok és azt akarjátok másnak se legyen jó? Komolyan nem értem az ilyen embereket. És még felháborodnak ha lepontozzák őket.

2016. ápr. 23. 00:12
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
85%
14:17 ezek közül az én szüleim csak a gyereknevelést és a dolgozást valósították meg. Miből gondolod, hogy aki idősebb az feltétlenül bejárja a világot és sok könyvet olvas? Az én szüleim élete a robotolással telt (amit ők választottak maguknak), egyikük az utcánkban dolgozott, a másik meg pár utcával arébb, úgyhogy nem sokat láttak a világból...
2016. ápr. 23. 15:15
 22/56 anonim ***** válasza:
64%
14:56 ahhoz, hogy a 150 ezres biciklire vigyázzon (amit amúgy ki vett meg?? mert ha te akkor úgy kellett neked. más elvan a pár tízezressel), nem kell 40 évet ledolgozni, csak józan ész kell hozzá. Sok gyerek tud vigyázni az értékeire, ez nem bölcsesség kérdése.
2016. ápr. 23. 15:17
 23/56 anonim ***** válasza:
83%

"Járd be a világot, olvass el ezer könyvet, dolgozz le 30 évet, nevelj fel 3 gyereket, és lesz élettapasztalatod."

Mondj már kérlek egy számot, hogy szerinted Magyarország lakosságának hány százalékára illik ez a leírás?

2016. ápr. 23. 15:28
 24/56 anonim ***** válasza:
18%

Például rám is, 23-as.

Az meg jellemző, hogy van, akinek csak a bicikli árán akadt meg a szeme, és a felét se érti annak, amit írtam. :D

2016. ápr. 23. 16:22
 25/56 anonim ***** válasza:
85%
Te hangsúlyoztad ki, hogy mennyi volt az ára. Amúgy rengeteg felnőtt embert is kirabolnak, sőt leginkább őket rabolják ki, nekik mi a mentségük?
2016. ápr. 23. 16:27
 26/56 anonim ***** válasza:
12%

És ez a rablás most hogy a fenébe jön ide?

Akinek még mindig nem világos a LÉNYEG: a kamasz véleménye sokszor téves, nincs élettapasztalata, a bicikli esetében pl. arról, hogy vannak emberek, akik zárt ajtón keresztül is kilophatják, amit megkívánnak, ezért indokolt az óvatosság. Ez nem józan ész kérdése.

Mellesleg a gyerek hobbija a terepbiciklizés volt, arra meg a pár tízezres cangák alkalmatlanok. Az övét ő rakta össze spéci alkatrészekből, én meg finanszíroztam, úgy is, mint a gyerekét kizsákmányoló, őt tanulórobotként kezelő, az állam pénzén gazdagodó szülő.:D

2016. ápr. 23. 16:41
 27/56 anonim ***** válasza:
89%

Itt GYK-n az a baj, hogy van pár ember, aki folyamatosan generálja a kamutartalmat itt a családi kapcsolatok témakörben is, leginkább egy 15-16 vagy 17 éves gyerek szerepében. Kamu vagy provokatív kérdések, még provokatívabb kérdezői válaszokkal. Ezek után nem csodálom, ha valaki már minden ilyesmi kérdést elég nagy fenntartással kezel.

Mellesleg sok szülő, ha nem is tudatosan, de lenézi a gyerekét.

Egy gyereknek nem lehet önálló véleménye, mert gyerek. Ha a gyerek kimondja az igazat, akkor a szülők nem hiszik el, azt gondolják, hogy hallotta valakitől, vagy mondta neki valaki, mert ő biztos nem láthatja át a helyzetet, mert gyerek. Egy gyereknek kuss a neve, és örüljön, hogy eltartják, mert gyerek, miközben nem a gyerek kérte az életet.

Sok szülő nem fogja fel, hogy egyrészt a gyereket nem tarthatják non-stop karanténban, másrészt a gyerek különálló személyiség, és nem a szülők "meghosszabbítása".

Sok szülőt tanítani kéne arra, hogy hogyan bánjon normálisan a gyerekével.

De hát a mai világban mi van?

Ha egy magasabb pozícióba akarsz kerülni, el kell végezned mindenféle iskolát, beszélned kell 3-4 nyelvet.

Ha egy lovon akarsz megtanulni lovagolni, tanfolyamot kell végezned.

Ha nevelőszülő akarsz lenni, szintén rengeteg tanfolyamot kell nagyon jó eredménnyel elvégezned.

De ha saját gyereket akarsz, ahhoz nem kell semmi sem, nyugodtan potyogtathatsz annyit, amennyit nem szégyellsz.

2016. ápr. 23. 16:42
 28/56 anonim ***** válasza:
78%
20-as Honnan veszed hogy nincs? Miért éheztem volna rá, ezt kikérem magamnak! Én csak a magyar átlag család felfogását vázoltam fel. És tévedésben vagy, ha gyereket vállaaz ember akkor azt is vállaja hogy eltartja , amit meg az álamtól kap juttaást az tulajdonképpen a gyerek jövedelme, de ez úgylátszik nem fér a fejedbe. Tizenévesen lehetnek és vannak problémák, és sokszor rosszul méri fel az adott kockázatot. És akkor mi van ha ellopták a biciklijét? Semmi, neki nem lesz..ő a szenvedő alanya. Ennyi. Az egészet rosszul fogod fel, és szörnyű ha ennyire rabja vagy annak hogy csak te tudhatod jól, csak a te szavad...sőt még másak is beszólogatsz..
2016. ápr. 23. 16:50
 29/56 anonim ***** válasza:
77%

16:41 tehát a gyereked még nem hallott a betörés nevű jelenségről? Aha, hát akkor szimplán h*lye és burokban nevelted. xD

Én 12 évesen is megmondtam volna anyámnak, hogy otthon tartsa a megtakarított pénzét a zárt ajtó mögött és a zárt dobozban de hát én csak gyerek voltam és nem az én dolgom volt... El is vitték...

2016. ápr. 23. 16:55
 30/56 anonim ***** válasza:
8%
De unalmas már ez a "nem kérte az életet" szöveg...Soha eszembe se jutott, hogy számonkérjem a szüleimen, miért hoztak létre. Ha valakinek ennyire nem jelent értéket a saját élete, akkor az elég nyomorult lehet, ez viszont nem ok arra, hogy hülyeségeket általánosítson. Röhejes, hogy az egyik (jellemzően ősanyázó) kérdésnél azon szörnyülködnek, hogy a mai gyerekek neveletlenek, mert a szülők mindent megengednek nekik, és erőn felül biztosítanak számára bármit, a másikban meg a szülők lenézik és kizsákmányolják a "kipotyogtatott" gyerekeiket. El kéne már dönteni, hogy akkor most min tépjük a hajunkat.:D
2016. ápr. 23. 16:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!