Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam el a szüleimnek...

Hogyan mondjam el a szüleimnek, hogy tetoválást szeretnék?

Figyelt kérdés
19 éves lány vagyok, a szüleimmel élek, akik eléggé visszafogott emberek. A piercing, tetkó és társai számukra negatív dolgok. Velük ellentétben, számomra ezek az önkifejezés eszközei, nem holmi elzüllés jelei. Tudom, hogy nagykorú vagyok, és bármikor megcsináltathatom gond nélkül, de azért mégis szeretném ha minimálisan mellettem lennének. Semmi anyagi támogatást nem kérnék hozzá tőlük.

2016. ápr. 18. 22:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
95%

A fogadtatást az is befolyásolja, hogy hova és mekkorát szeretnél.

Én utólag mutattam meg, de én tudtam, hogy nem lesz gond belőle.

2016. ápr. 18. 23:01
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Figyu, ha nagylány vagy ahhoz, hogy tetováltass, kegyél akkor is nagylány, ha eléjük akarsz ezzel állni.

Nicsn ezen mit ragonzi, "anya, apa, szeretnék egy XY tetoválást csináltatni,mert...".

2016. ápr. 18. 23:02
 3/11 anonim ***** válasza:
10%
Meggyozni ugy sem fogod tudni oket. Ahogy teged sem lehet arrol meggyozni hogy ha tetvalas kell neked az onkifejezeshez akkor nagyobb gondjaid is vannak ennel.
2016. ápr. 18. 23:12
 4/11 A kérdező kommentje:
Egy szóval se mondtam, hogy KELL az önkifejezéshez, hanem egyszerűen én szeretnék.
2016. ápr. 18. 23:17
 5/11 anonim ***** válasza:
76%
Te ismered őket, neked kell tudnod, hogyan tálald, hogy miért fontos neked az a minta. Magyarázd el, hogy régóta szeretnéd, tisztában vagy a kockázatokkal, nem fogsz úgy kinézni, mint egy kifestőkönyv. Megtiltani nem tudják, legfeljebb duzzogni fognak.
2016. ápr. 18. 23:31
 6/11 anonim válasza:
87%

Könyörgöm...ez csak egy tetoválás.

Játssz el a gondolattal, megcsináltatod, még ha megjegyzést is tesznek, te szerinted, a hátralevő életedben ezzel lesznek elfoglalva?

Az elején maximum húzni fogják a szájukat, de bennük is tudatosul, hogy önálló ember vagy, saját döntésekkel, és mivel szeretnek (gondolom) így nem fognak nagy ügyet keríteni az egésznek szerintem, mert egy tetoválás nem fogja meghatározni a jövődet az ő szemükben, legalább is nem kéne.

2016. ápr. 19. 01:46
 7/11 anonim ***** válasza:
84%
Én a mai napig nem értem hogy miért számít valaki "rossz" embernek attól ha tetoválása/piercinge van... Komolyan egyesek ha meglátnak egy kitetovált karú embert már úgy néznek rá mintha megölt volna egy embert. Mi elítélendő van abban ha valakinek vannak tetoválásai? Miért ér kevesebbet egy tetoválásokkal rendelkező ember annál akinek nincs?? Miért asszociál egyből mindenki még egy pillangótetkóról is kb a börtönre? Annyira nem értem sokszor a magyarokat.... fura népség az kur.vaisten.
2016. ápr. 19. 05:48
 8/11 anonim ***** válasza:
16%
Szia, szerintem egyáltalán ne is csináltass, max egy diszkrétet. Ne felejtsd el, hogy az örökee ott marad. Az emberi személyiség pedig nagyon sokat változik. Akkor pedig nem tetováltathatsz újra egy másmilyent az önkifejezés jegyében. Nem az a fontos, mit látnak az emberek kívülről, hanem ami belül van, azt pedig akármikor a felszínre tudod hozni :) 17/L
2016. ápr. 19. 06:29
 9/11 anonim ***** válasza:
94%
En nem mondtam el elore, mert tudtam, hogy ellenkeznenek, csak utolag megmutattam. Nem csinaltak belole nagy ugyet, elinteztek annyival, hogy "elment az eszed, kislanyom" :-))
2016. ápr. 19. 07:29
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

rakhatod olyan helyre is, ami nem feltűnő, vagy nem látják.

szüleim nagyon tetoválásellenesek. nem hogy megbotránkoznak rajta, de megvetik.

nekem egyszerűen kellett egy bizonyos tetoválás. kb másfél évig terveztem, tudtam, hogy számomra mit jelent, és nem önkifejezni akartam vele, csak annyit, hogy rajtam legyen. (rációt ne keress benne :-) kellett, vonzott és kész. azóta is sokszor nézegetek embereket tetoválással, és gondolkozom, hogy számukra ez jelent valamit? vagy egyszerűen csak ki akartak tűnni vele a tömegből, és a legjobb megoldásnak a magamutogatást, megbotránkoztatást találták...)a lapockámra tetettem, és a szüleim még mindig nem tudják hogy ott van :-)

2016. ápr. 19. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!