Miért van az hogy ebben a kategóriában mindenki lehurrogja a 20 évnél fiatalabbakat pláne ha arról van szó, hogy a szülő kb. semmibe veszi a gyereket?
Úgy látom itt mindenkit jól lepontoztak, aki a kérdező mellett áll. Én a zöld kezecskékre nyomtam! ;)
Az én szüleim már egész kicsi koromtól általában figyelembe vették a vélyeményemet, kíváncsiak voltak rá és meghallgattak, ettől függetlenül (vagy talán pont ezért) borzasztóan idegesített, ha valaki csak azért nem vett komolyan, mert gyerek, vagy nála fiatalabb voltam/vagyok. Részemről tudom, hogy mikor van játék idő, amikor a gyerek gyerek és úgy kell kezelni, és tudom, mikor kell komolyan venni. És akkor velem egyenrangúként is kezelem. :)
28/L
11:43
Nem unjátoik még, hogy mindig ezzel jöttök? A kérdező egy szót sem szólt ájfonokról. A kérdések elég kis része szól erről, tudom, mert minden nap végigpörgetem ezt a témakört.
Ami a tapasztalatot illeti, olyan nagyra vannak vele a kedves szülők, csak azt felejtik el, hogy ők azt egy másik világban szerezték. Tök király, hogy ilyen halomnyi élettapasztalatuk van 20-30-40 évvel ezelőtti dolgokról, csak közben a számítógépet nem tudják bekapcsolni (anyám pl nem tudja, pedig tanfolyamot is végzett, apám meg még a közelébe sem ment) és hármat találhatsz, hogy melyikre van nagyobb szükség!
Utolso elotti:
A gyerek akkor tiszteli a felnottet ha a felnott is tiszteli a gyermek velemenyet itt amugysem a hisztirol volt szo...
Attol h gyerek es felnott fejjel tudunk dolgokat meg nem hinnem h igy kell itelkeznI. Mindenki átesik/âtesett ezeken a dolgokon. Nagy mèrtékben szamit hogy a szulo hogyan all a gyerekhez!
Nos, akkor tulajdonképpen nem is értem, h ez a sok bölcs, nagy élettapasztalattal rendelkező szülő miért kéri meg az alles zusammen tudatlan tinigyerekét arra, h segítsen emailt küldeni, letörölni egy képet a fészbukról, használni a World-öt, megszerelni minden elektronikai kütyüt a lakásban... Hiszen a gyerek úgyis csak butább lehet!
Nem egyenesen arányos az idősödés a bölcsesség és tudás növekedésével. Lehet h egy 50 éves nem bölcsebb egy 20 évesnél, csupán csak több évet élt tudatlanságban. A mai világban vannak dolgok, amikről egy 15 éves többet tud, mint a szülei. Ezt tiszteletben kell tartani. Engem meg le lehet pontozni, ahogy mindenkit aki a kérdező mellett van.
Mint a fentebbi válaszok is mutatják, a magyar átlagos gondolkozás az, hogy majd ha önálló és eltartja magát akkor dönt a saját dolgaról, amíg a szülővel lakik addig k@ss, és örüljön hogy van fedél a feje felett tanulhat és nem éhes. Ha ezek felett van valami vágya/igénye akkor meg diákmukát válajon, de ha már van valamenny keresete akkor abból adhat is haza a szülőknek hisz a lakhatás és az élelem sincs ingyen.
Azaz a szülőknek teher a gyerekük, özők. A nagy "gyerek kultusz" mire elkezd kamaszodni a gyekek kifúj, és folyton áldozatként tüntetik fel magukat a szülők. Közben meg az államtól felvették a családi pótlékot, meg az adókedvezményt ami tulajdonképpen a gyerek "fizetése". Tuljanosnképpen vagy kis robotokat szeretnének,akik a szülők kívánságai maximálisa teljesítik és sosem besének vissza, vagy egy modern kori kis rabszolgát aki diákmunkát végez, de a fenti szociális és adó kedezményt+ diákmuka árát még el is költik a szülők, azaz kuhasználják a gyereküket. Szóval teljes jogal lehet igénye egy tininek, és nyugodtan lehet véleménye és szavazati joga egycsaládban. 45/N
# 14, # 16!
Az élettapasztalat nem a számítógépben merül ki! De látszik, hogy ti már másban nem is tudtok gondolkodni.
Járd be a világot, olvass el ezer könyvet, dolgozz le 30 évet, nevelj fel 3 gyereket, és lesz élettapasztalatod. Sajnos azt nem a fészbukon osztják!
18-as, ha ennyire ráéheztél a családi pótlékra és az adókedvezményre, miért nem szültél gyereket? Talán még most sem késő.
Én meg majd közlöm az egyetemre járó gyerekeimmel, hogy miután évek óta nem kapnak "fizetést", úgy készüljenek, hogy az azóta felmerült költségeiket vissza kell számomra téríteniük. Mivel szeretem őket, attól nagyvonalúan eltekintek, hogy azokat a korábbi költségeket, amiket ezek a juttatások nem fedeztek, megtérítsék. Olyanokat sem számítok fel pl., mint amikor figyelmeztetésem ellenére nem zárta le egyikük a 150 ezer forintos biciklijét, hiszen zárt lépcsőházból ki vinné el, csak én, a buta felnőtt vagyok ilyen logikátlan és bizalmatlan - másnap reggel persze már nem volt meg...Hozhatnék még számtalan példát, amikor a kamasz hasonlóképpen vélte, mint itt némelyik válaszoló, ti. hogy az én élettapasztalatom nem ér annyit, mint az ő bölcsessége, de azoknak, akik nem nőttek ki 30-40+ éves fejjel se a kamaszkori lázongásból, fölösleges.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!