Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van az hogy ebben a...

Miért van az hogy ebben a kategóriában mindenki lehurrogja a 20 évnél fiatalabbakat pláne ha arról van szó, hogy a szülő kb. semmibe veszi a gyereket?

Figyelt kérdés
Itt mindenki úgy viselkedik mintha a gyerek csak egy tanulógép lenne aki nem egyenértékű személy egy felnőttel, akinek nem lehet saját véleménye, és ha van is és pláne ki meri mondani akkor ő egy tűzrevaló senki, mert mi az hogy beszól azoknak akik eltartják. Mintha a "gyerek" nem tudná magát eltartani, mintha azt hinnétek hogy enni se tudnak egyedül. Nem azért "pénzeli" a szülő a gyereket, mert egy semmirekellő, hanem mert talán túlterheli a tanulás, nem talál diákmunkát. Ha nincs meg a lelki támogatás ami minden vagyonnál fontosabb a gyereknek a gyerek úgy érzi elveszett. Kétségbeesett. Nem tud mit kezdeni magával. Erre itt, ti, TI csak bele rúgtok még egyszer, hogy hogyan mer máshogyan gondolkozni, hogyan mer szembeszegülni a robot szerepével, és amúgy is hogyan mer itt internetezgetni menjen tanuljon és kussoljon. Elfelejtettétek milyen volt kamasznak lenni? Vagy csak besavanyodtatok és azt akarjátok másnak se legyen jó? Komolyan nem értem az ilyen embereket. És még felháborodnak ha lepontozzák őket.

2016. ápr. 23. 00:12
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:
0%
*hogy ne
2016. ápr. 23. 16:55
 32/56 anonim ***** válasza:
3%

29-es, képzeld, addig nem hallott, mert egyébként remek a közbiztonság ott, ahol lakunk. Mi voltunk a kivétel, ami erősíti a szabályt.

Javaslom, mindenki olvassa vissza azt, amit korábban írt, hátha rájön, hogy nincs mit kikérnie magának.

2016. ápr. 23. 17:00
 33/56 anonim ***** válasza:
82%

16:55 ez akkor lenne fair, ha a szülők sem kérnék számon a gyereken hogy megcsinálták és nevelik (legyé' érte hálás, ugye). De ugyebár számonkérik, amihez ugyanúgy nincs joguk mint fordítva.

Amúgy meg a felnőttek ugyanúgy hisztiznek és a fiatalok számára ez ugyanolyan értelmetlen és felesleges mint fordítva. Mert tudod akármennyire is fáj beismerni, nem fog összedőlni a világ ha 5 cm-vel arrébb teszem a kanalat mint ahogy azt a kedves bölcs szülő elképzelte, vagy ha nem akkor söpröm fel az urvart amikor ő kitalálta, hanem fél órával később... Az ő bölcs, felnőtt és gondokkal terhes életük egy jó nagy része csak probléma amit maguknak generálnak hogy kikészítsák saját magukat.

2016. ápr. 23. 17:00
 34/56 anonim ***** válasza:
74%
17:00 akkor igazam volt, h*lye gyerek akit burokban neveltek. xD Ilyen alapvető dolgokról akkor is tájékoztatni kell a gyereket, ha nálatok newm történik meg. Mi is kivételek voltunk, de ettől még teljesen alapnak tartottam, hogy mekkora hülyeséget csinált anyám amikor megtudtam hogy otthon tartotta a pénzt...
2016. ápr. 23. 17:03
 35/56 anonim ***** válasza:
3%

#34: "amikor figyelmeztetésem ellenére nem zárta le egyikük "

Ha tudnál olvasni, az sokat segítene további életed során.:-)

2016. ápr. 23. 17:07
 36/56 anonim ***** válasza:
75%
Figyelj, én csak arra akarok rávilágítani, hogy azért mert a te gyereked buta és engedetlen, nem bizonyíték arra, hogy minden kamasz az, és hogy a szülők kérdésben kifejtett gusztustalan viselkedése jogos. A legtöbb gyerek tud vigyázni a dolgaira, és rengeteg felnőtt van, akinek ellopják a biciklijét vagy egyéb tárgyait, mert lusta volt lezárni vagy mert azt hitte vele ilyen nem történhet meg.
2016. ápr. 23. 17:11
 37/56 A kérdező kommentje:

Én erre csak annyit mondok, hogy egyrészt, én nem nevezném egy 19 éves gondolatait és érzelmeit gyerekesnek. A vicces az, hogy a szülő sokszor még 20 fölött is, ahogy itt is láthatjuk ugye nem veszi komolyan a gyereket. Ha egy 16 évesnek beleszólnak a dolgaiba arra azt mondom oké, talán, egy 17 évesnél is éppen hogy még elmegy, de az, hogy a nagykorú "gyerek" szava nem ér semmit, és egy nagykorú "gyerek" csak tiniszerelmet érezhet, na azt nem tudom hová rakni. :D

És vicces, hogy igen, vannak olyanok akik 12 évesen ájfonért rinyálnak, de az már egy teljesen másik kategória, mert ott a nevelés, vagyis inkább annak hiánya okozza a dolgokat. Az egy szélsőséges és nagyon rossz példa. De amikor valakinek tényleg baja van, akkor egyből emiatt a rosszabb réteg miatt elkezdik helyeselni hogy igenis jó az hogy korlátok közt van, és megfojtják az akaratukkal. Mindkettő szélsőség, egyik se jó, még akkor se ha néha annak tűnik.

Az meg, hogy nem vall felnőttekre hogy kérdéseket tesznek fel? Nem is tudom hány "érett felnőtt" rakott már ki ide kérdést, hogy most mit csináljon a gyerekével, mert elakadt. Az nem számít mert az felnőtt, és neki nagyon nagyon nagy gondjai vannak amit szupererővel kell véghezvinni?

Egy "gyereknek" is lehetnek gondjai a betarthatatlan elvárásokkal, mert míg a felnőttnek ott van a fene nagy tapasztalata [ami szinte sosem ér semmit] a gyereknek még az sincsen, és ha segítséget mer kérni, csak azt kapja, hogy meg kell tudni csinálja, mert gyerek, és mi az hogy nem teszi meg, egy csöves senki lesz ott fog éhendögleni a híd alatt. Ez szerintem nem fair.

Sokszor olyan elvárások elé állítanak valakit mintha egy lábatlannak mondanák, hogy legyen távolugró olimpikon, de nem a paralimpián. És ilyenkor jön az, hogy amíg az én kenyeremet, meg örülj hogy eltartunk és hasonló lelki zsarolások... mert igen ez az. És igen, ha ezt egy gyerek csak fele annyira is visszaadja [mert ugye mit adna vissza ha ezt a példát adják] már egyből megy a sírás, hogy milyen egy szörnyeteg, "jobb" helyeken fel is pofozzák.

És nem, én most a kérdésben nem az olyan kis 12-13 évesekről beszélek, akik még azt se tudják mifán terem a világ, hanem olyanokról akik már elmúltak 15-16 évesek, SŐT 18-19 évesekről. Akiknek akármilyen nehéz is belátni "tapasztalt szülőként" vannak már ténylegesen egyedi gondolatai, értékrendje, és kifinomult érzelmi világa.

A biciklis dologhoz pedig annyit tudnék hozzá fűzni, hogy nem kell ahhoz hanyagnak lenni, hogy ellopják a biciklit, elég 5 perc, vagy egy vágóeszköz hozzá.

2016. ápr. 24. 01:51
 38/56 anonim ***** válasza:
59%
18 év felett tudod miért csinálják ezt a szülők, mert 'otthon élsz és az ő kenyerüket eszed'... Mindenre van kifogás.
2016. ápr. 24. 14:53
 39/56 anonim ***** válasza:
88%

Sajnos ez az idősebb generáció rákfenéje, jól írta valaki hogy tenkintélyelvű nevelés..sajnálatos hogy ennyire korlátoltak és buták, közben baromi okosnak hiszik magukat...törekedj hogy te különb legyél majd.

Sajnos a gyerekvállalás nincs kötve pszichológiai és IQ, EQ minimumhoz ezért van annyi elcseszett gyerek és lelkibeteg. Ez a mai társadalom..:(

2016. ápr. 27. 17:34
 40/56 anonim ***** válasza:
9%

"Ha egy 16 évesnek beleszólnak a dolgaiba arra azt mondom oké"

Ja, hogy az oké... De 16 évesen biztos nem így gondoltad. És 25 évesen majd úgy gondolod, hogy a 20 évesek dolgaiba is belelehet szólni. Kedves kérdező! Ez így működik nálad is, és másnál is.

2016. ápr. 27. 19:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!