Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » En azt olvastam a neten hogy...

En azt olvastam a neten hogy a nyomi férfiatlan fiuk azert olyanok amilyenek mert az apjuk nem törődött veluk nem vett részt a gyereknevelesben. Szerintetek ez igaz?

Figyelt kérdés
Pl ha az apa elhagyja a családot. Vagy nem hagyja el csak leszarja gyereket nem tanítsa meg pl semmire igy lesz ezekből a gyerekekbol nyomi pasi. En ezt olvastam erdekelne hogy ez igaz e?

2016. ápr. 21. 14:00
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
76%

"Igen is, a nemi szerepeket át kell adni idejekorán."

Persze, nehogy összezavarja a szerepeket. Tanulja meg gyerekfejjel, hogy lánynak a konyhában a helye?

MILYEN szerepeket?

Én mérnök vagyok. Nő. Gyerekkoromban is a fiúknak szánt szerelős, barkácsolós játékokat szerettem. Szerencsére a szüleim nem voltak olyan maradiak, hogy a babázást és játékkonyhát erőltessék. A foci viszont valóban nem érdekel, mint ahogy sok pasit sem.

És még csodálkoznak a férfiak, hogy a nők egy része ügyetlen bizonyos dolgokhoz. Hát nem csoda, ha gyerekkortól tiltják, elterelik tőle.

A fiú gyerek is ugyanúgy tevékenykedhet a konyhában, sőt tegye is, ha nem akar önellátásra képtelen, kiszolgálást elváró felnőtt lenni.

2016. ápr. 21. 18:45
 22/25 anonim ***** válasza:
88%

"Az viszont Magyarországon gáz, hogy a férfiak mennyire nem nevelik a gyereket, vagyis mennyire nem foglalkoznak azzal, hogy több minőségi időt töltsenek a fiú gyerekükkel,"

Ezzel viszont egyet értek, azzal a kitétellel, hogy a lány gyerekükkel is ugyanúgy foglalkozzanak. Mindenkinek más az érdeklődési köre, nemtől függetlenül, de az azért elég ritka, hogy ne legyen metszet.

2016. ápr. 21. 18:49
 23/25 anonim ***** válasza:

Miért nézed le ennyire azokat a nőket, akiket nem ismersz?

Miért ne érthetné a lesszabályt egy nő? Nekem kevesebb olyan barátnőm van, aki nem szereti a focit, mint aki szereti, és én is néztem már arcpakolásban Forma 1-et. Nem csak nőcikésnek meg pasikásnak tartott viselkedések vannak.

Na ez az, ami árt a gyereknek. Meg az, hogy olyanokat mond mindenki, hogy a lányokat ez, a fiúkat az érdekli. Ezt honnan tudhatnánk? Én egyetlen lány vagyok, csak azt tudom, hogy engem mi érdekelt kicsinek, és az a matchbox-ok meg a vonatok voltak.

2016. ápr. 21. 18:52
 24/25 anonim ***** válasza:

a nemi szerepeket erőltetni akaró válaszolónak címzem:

hidd el, sokkal több fiú játszana "lányos játékokat" és sokkal több lány játszana "fiús játékokkal" boldogan, ha nem erőltetnék már kis kortól a nemi szerepeket.

pedig tényleg nem lenne ettől senki transznemű, az nagyon nem ezen múlik :D max annyi, hogy ha a gyerek tényleg transszexuális, akkor előbb merné magát felvállalni a szülő előtt, ha látja, hogy az nem erőlteti a nemi szerepeket :D

kislányként imádtam kisautózni, sárban birkózni, de a környezetem (szüleim, ovónéni) a barbie babát, meg főzőcskézést erőltette.. utáltam kiskoromban a szülinapokat/karácsonyt, előre tudtam, hogy olyat fogok kapni, amit elvárnának tőlem, de én nem szeretem.

szerencsére most felnőtt nőként már kiélhetem magam, és nyugodtan mehetek forma-1re, meg küzdősport edzésekre :D

(és minő meglepő, egyébként nőies nőnek tartom magam..)

2016. ápr. 21. 20:46
 25/25 anonim ***** válasza:

Ja, biztos az apa nélkül felnőtt fiúk lesznek "férfiatlanok", biztos nincs az életükben másik 200 férfi/fiú.

Viszont én arra lennék kíváncsi, hogy az ilyen ékezet nélkül kommunikáló emberek hogyan lesznek. Anyjuk és apjuk is analfabéta?

2016. ápr. 21. 23:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!