En azt olvastam a neten hogy a nyomi férfiatlan fiuk azert olyanok amilyenek mert az apjuk nem törődött veluk nem vett részt a gyereknevelesben. Szerintetek ez igaz?
Ez nem igaz. 50-100-200 évvel ezelőtt is a gyereknevelés inkább a nők feladata volt. Az apukák akkor foglalkoztak felük mikor már nagyobbak és "hasznosabbak" voltak.
A nyomi férfiatlan fiúk azért olyanok amilyenek, mert burokban nőttek fel, amit a nyomi szüleik húztak köréjük, hogy meg legyen az álommvilág és ne lássák azt a sok csúnya rosszat amilyen egyébként a világ. Ehhez tartozik pl "a gyerek pontosan tudja, hogy mi a jó neki és hogyan kell viselkednie, fölösleges állandóan rászólni és nevelni".
Primitív a kérdés!
Tehát akkor ha az anyjuk hagyja el, akkor meg a lányok lesznek a nyomik?!
(...és ilyen kérdéseket írnak ki.)
Nem, pontosabban nem csak. Egy tulsagosan jelenlevo, eros szemelyisegevel a gyereket elnyomo apa is kivalthatja ezt a hatast. Ugyanugy ahogy egy tulsagosan kenyezteto anya (ami az egyedulallo anyukaknal akiknek a pici a vilagkozepe talan gyakoribb lehet, de ez is altalanositas, mert eppugy igaz lehet a forditottja hogy kevesebb ideje van a kicsire mivel egyedul van).
Vagy csak epp olyan a szemelyisege. A gyerek nem egy ures edeny akibe azt toltesz amit akarsz, van egy szemelyisege, egy karaktere, ami veleszuletett. Ez nyilvan alakithato reszben a nevelessel, kivant iranyba terelgetheto, de az, hogy barkibol barmilyen embert lehetne nevelni, az alap szemelyisegjegyeket barhogy ki lehetne alakitani, szerintem nem igaz.
Ez ebmerfüggő is. Pl. nekem apám nagyon keveset volt otthon. Kicsinek lehet hogy "esetlenebb" voltam, alapból kimaradtam az óvodáskori csibészségekből, meg nem értettem ezeket a "farokméregetéseket", amikor valaki mindig meg akarja mutatni a másiknak hogy ő az erősebb, de idpvel eljött az is, amikor az ember talpon akar maradni és olyan társaságba kerül.
Láttam olyant is a szülőfalumban, ahol az ember apával nőtt fel de ilyen nyámnyila volt, még 40 évesen is az apja jött érte a trabantjával a buszmegállóba, amikor jött a munkából. (90-es évek elején jártunk)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!