Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » En azt olvastam a neten hogy...

En azt olvastam a neten hogy a nyomi férfiatlan fiuk azert olyanok amilyenek mert az apjuk nem törődött veluk nem vett részt a gyereknevelesben. Szerintetek ez igaz?

Figyelt kérdés
Pl ha az apa elhagyja a családot. Vagy nem hagyja el csak leszarja gyereket nem tanítsa meg pl semmire igy lesz ezekből a gyerekekbol nyomi pasi. En ezt olvastam erdekelne hogy ez igaz e?

2016. ápr. 21. 14:00
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
98%
Nem igaz. A tesóm sikeres, udvarias, normális felnőtt lett (elvált szülők).
2016. ápr. 21. 14:09
 2/25 anonim ***** válasza:
69%

Ez nem igaz. 50-100-200 évvel ezelőtt is a gyereknevelés inkább a nők feladata volt. Az apukák akkor foglalkoztak felük mikor már nagyobbak és "hasznosabbak" voltak.

A nyomi férfiatlan fiúk azért olyanok amilyenek, mert burokban nőttek fel, amit a nyomi szüleik húztak köréjük, hogy meg legyen az álommvilág és ne lássák azt a sok csúnya rosszat amilyen egyébként a világ. Ehhez tartozik pl "a gyerek pontosan tudja, hogy mi a jó neki és hogyan kell viselkednie, fölösleges állandóan rászólni és nevelni".

2016. ápr. 21. 14:13
 3/25 anonim ***** válasza:
93%

Primitív a kérdés!

Tehát akkor ha az anyjuk hagyja el, akkor meg a lányok lesznek a nyomik?!

(...és ilyen kérdéseket írnak ki.)

2016. ápr. 21. 14:19
 4/25 anonim ***** válasza:
55%

Nem, pontosabban nem csak. Egy tulsagosan jelenlevo, eros szemelyisegevel a gyereket elnyomo apa is kivalthatja ezt a hatast. Ugyanugy ahogy egy tulsagosan kenyezteto anya (ami az egyedulallo anyukaknal akiknek a pici a vilagkozepe talan gyakoribb lehet, de ez is altalanositas, mert eppugy igaz lehet a forditottja hogy kevesebb ideje van a kicsire mivel egyedul van).

Vagy csak epp olyan a szemelyisege. A gyerek nem egy ures edeny akibe azt toltesz amit akarsz, van egy szemelyisege, egy karaktere, ami veleszuletett. Ez nyilvan alakithato reszben a nevelessel, kivant iranyba terelgetheto, de az, hogy barkibol barmilyen embert lehetne nevelni, az alap szemelyisegjegyeket barhogy ki lehetne alakitani, szerintem nem igaz.

2016. ápr. 21. 14:22
 5/25 anonim ***** válasza:
12%

Szerintem igaz.

Egy nyomi fijú.

2016. ápr. 21. 14:36
 6/25 anonim ***** válasza:
90%

Ez ebmerfüggő is. Pl. nekem apám nagyon keveset volt otthon. Kicsinek lehet hogy "esetlenebb" voltam, alapból kimaradtam az óvodáskori csibészségekből, meg nem értettem ezeket a "farokméregetéseket", amikor valaki mindig meg akarja mutatni a másiknak hogy ő az erősebb, de idpvel eljött az is, amikor az ember talpon akar maradni és olyan társaságba kerül.

Láttam olyant is a szülőfalumban, ahol az ember apával nőtt fel de ilyen nyámnyila volt, még 40 évesen is az apja jött érte a trabantjával a buszmegállóba, amikor jött a munkából. (90-es évek elején jártunk)

2016. ápr. 21. 14:41
 7/25 anonim ***** válasza:
15%
Nem tudom, de az olasz családoknál látom, hogy apuka viszi a kisfiút mindenhová magával, külön fiús programok vannak. Apuka viszi meccsre, strandra, kirándulni a fiút, a lány meg a mammával otthon süt-főz, vagy jár vásárolni. Az apának nem teher ott a gyereknevelés, sőt a fiúk neveléséből elég nagy részt vállalnak. Hogy az olasz pasik úgy általában véve mennyivel kevésbé balfékek, és mennyivel macsóbbak, azt meg nem kell magyarázni, ugye?
2016. ápr. 21. 14:42
 8/25 anonim ***** válasza:
36%
Mindkét szülő hibája akik nem nevelték rendesen a gyereket. Itt nem arra célzok, hogy nem verték eleget hanem egyszerűen nem foglalkoztak vele. Fáradságból, nemtörődömségből, butaságból, tudatlanságból, de nem foglalkoztak a nevelésével. A gyereknevelésnek tudatos dolognak kellene lennie. Lehetnek a gyereknek vele született képességei, de mindig a környezetéből jövő ingerek összessége lesz a végén. Nem kell ahhoz elválni a családnak, lehet egy kívülről normálisnak tűnő familia is életképtelen gyerekeket nevelő. Amíg a gyerek el nem ér egy bizonyos kort és nem lesz teljesen nyilvánvaló, hogy életképtelen addig lehet ezt játszani, utána meg jön a nagy döbbenet meg a csodálkozás pedig ezeket a dolgokat egészen kis korban alapozzák meg az emberek. Dehát szülőséghez nem kell jogosítvány, mindenki annyi gyereket gyárt le, hogy a saját egóját fényezze amennyit akar.
2016. ápr. 21. 14:42
 9/25 anonim ***** válasza:
50%
7-es, és ha a kislány akar menni meccsre, a kisfiú meg főzni.
2016. ápr. 21. 14:57
 10/25 anonim ***** válasza:
30%
?
2016. ápr. 21. 14:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!