"Eldobott" a fiam. A szerelem kicserélte a szívét, és ez nagyon fáj nekem. Ti mit csinálnátok a helyemben? Többi lent.
Az első kapcsolatába, (amit nem néztél jó szemmel) mennyire avatkoztál bele?
Az a baj, hogy elkövetted az elején azt a hibát, hogy túlságosan jót akartál a gyerekednek, és lehet, hogy jobban akartad tudni nála, hogy mi a jó neki. Szerinted kihasználták anyagilag, lelkileg, az ő álláspontját nem ismerjük, de lehet, hogy nem értett veled egyet (még ha talán igazad is volt). Innentől kezdve a fiad egyértelműen nem akarja, hogy beleszólj a párválasztásába.
Mint írtad, már 3 éve ugyanebbe a "vödörbe esett bele".
Az nem merült fel benned, hogy a galamblelkű fiad 3 éve boldog azzal a lánnyal? Mivel te láthatóan nem fogadod el, igazából te magad generáltad ezt a helyzetet. A fiad szerelmes, és nem fogja otthagyni a szerelmét, ezzel szerintem mindenki így van, de mivel te nem nézed jó szemmel ezt az egészet, te kerültél perifériára. Ennyi.
"Én mindig próbáltam a helyes útra vezetni"
Szerintem túlságosan vezetni próbáltad, és ezt 32 évesen már nem annyira tolerálja. Egyébként sem csak egy helyes út van, inkább próbáld meg elfogadni a döntéseit.
Amíg ezt nem tudod megtenni, amíg nem tudod elfogadni, hogy a e 32 éves galamblelkű fiad önálló lett, addig ne csodálkozz, hogy elkerül.
Azt írtad, voltak összezördülések, de mindig te engedtél. Ha ezek az összezördülések a fiad életéről szóltak, akkor teljesen alap dolog, hogy engedsz neki.
Mit tennék a helyedben? Nem azt várnám, hogy kezdeményezzen, (úgysem fog), hanem megpróbálnék én nyitni. Hívd el őket egy vasárnapi ebédre, szervezz te valamilyen közös programot, aztán majd alakul a helyzet. De biztosan nem egyből. Azt a hangot, ami azt súgja, ne közeledj, úgy hívják, hogy dac. Nem tudom, mennyire vezet jóra.
Én ezt tudtam kiolvasni a sorok között, de mivel csak nagy általánosságban írtál, lehet, hogy tévedek. Majd kiderül.
"ez a lány is dekoratív 17 éves,és szintén szülői engedéllyel ott lakik."
"s szóba sem áll velem,a lány sem,aki most készül az érettségijére"
"A lényeg,hogy egy asztalsornál ültünk velük,és köszönésen kívül még csak oda sem jöttek hozzánk."
Ahogy ti sem mentetek oda hozzájuk, ha jól értem.
Amúgy lehet, hogy beszélgetni kellene (indulatok nélkül), hogy mit vártok tőlük és ők mit tőletek.
Akik a pedofíliát említették, azok nézzen utána a szó jelentésének. Jogilag rendben van a dolog és ezek szerint még a szülők sem ellenzik. Akkor így vaktában kik vagyunk mi, hogy elítéljük őket?
Nem pedofil a fiatalember, de azért nincs rendben benne valami.
Az első kapcsolatánál csak az volt furcsa, hogy a 16 éves lányhoz szülői jóváhagyással odaköltözött. De ez a kérdezőnek is furcsa volt.
A másodiknál viszont egyrészt a 12 év korkülönbség is elég sok ebben a korban (29-17 évesek), másrészt a lány most, 20 évesen készül az érettségire. Ha nem estin, munka mellett végzi a középiskolát, akkor tehát 3 éve egy elsős középiskolás csajjal jött össze a 29 éves fiatalember, aki akkor már évek óta dolgozott. Na, ez tényleg abszurd helyzet, még ha jogilag rendben is van.
Én nagyon csodálom, hogy a kérdező ezen a legkevésbé sem akad fenn, csak olyan, ehhez képest pitiáner dolgokon, hogy a lány szülei nem akarnak beszélgetni vele egy közös programon, ill. nem akarnak velük együtt kirándulni, strandra menni.
Ha jól sejtem, ennek a fiatalembernek nem volt még korban igazán hozzáillő partnere. Ennek az okát kéne kideríteni először, de erre csak úgy van esély, ha a beszélő viszony megvan anya és lánya között. Nagy kár volt olyat mondani, hogy "ezek után nem musszály hazajönnöd sem akkor ha így látod", pedig csak arról volt szó, hogy a fiú a lány szüleit pártolta abban, hogy nem mentek oda hozzá a bálban beszélgetni. Szóval, azért a kérdező anyuka is elég könnyen mond végzetes mondatokat. Így nem lehet csodálkozni, hogy megromlott a fiával a viszonya.
Természetesen sok dolog színezi a képet, pl. nem mindegy, hogy a fiú tartotta-e apjával a kapcsolatot, vagy volt-e apamintája a rokonságban. Ha nem, az is félrevihette a személyiségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!