Elvált szülők gyereke?

Figyelt kérdés

Nos igaz,hogy az én szüleim nem váltak el de mégis valamiért a napokban érdekelni kezdett az a szitu.Ne kérdezzétek,hogy miért egyszerűen csak érdekel de mindegy is.

Azok válasza érdekelne akiknek a szülei elváltak értelemszerűen.

Még pedig az érdekelne,hogy viseltétek amikor ez bekövetkezett?Hány évesek voltatok akkor?És miért váltak el a szüleitek?Azóta van barátnője/barátja a szüleiteknek?

Nyilván lehet fura,hogy idegenek személyes dolgairól kérdezek de érdekel,hogy ti,hogy éltétek meg ezt?Én biztosan nagyon magam alatt lennék. Elnézést,ha valakit megbántok a kérdésemmel nem állt szándékomba.

2016. ápr. 17. 18:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Én örültem neki.

Tudod az én szüleim hol megvoltak, hol pedig pokol volt a házasságuk. És akkor itt a veszekedések voltak a legkisebb gondok. Apám sokszor fizikálisan is bántalmazta anyukámat.

De mivel ott voltam én, ezért miattam együtt maradtak. Meg aztán anyukám nem keresett olyan jól és bár ha nehezen is, de biztosan el tudott volna minket tartani, de nem volt elég bátorsága hozzá, hogy lépjen, így maradt benne a rossz házasságban és ezáltal én is.

Aztán egyszer csak apám nagyon berúgott és nagyon durva dolgot csinált, 19 éves voltam ekkor. Konkrétan közöltem anyukámmal, hogy na, akkor most pakoljuk a cuccainkat és menjünk (szerencsére a mamámhoz tudtunk menni) és ő meg váljon el apámtól végre, mert ez így nem mehet tovább és már én sem vagyok gyerek, megállok a saját lábamon is.

Ennek már lassan 10 éve. Egyiküknek sincs párkapcsolata. Nyilván rövidebb dolgok, próbálkozások mindkettejük részéről voltak, de nem kezdtek bele tartósan új párkapcsolatba.

2016. ápr. 17. 19:02
 2/12 anonim ***** válasza:
Én talán 4 lehettem mikor elváltak.Hát nem egy kellemes dolog, nem is maga a válás ami igazán megviselt, inkább az ami utánna következett.Évekig ment az egymásra " köpködés" a szüleim közt.Aztán a birósági ügyek a gyerektartás miatt.Nevetséges volt az egész, mindketten annyira el voltak foglalva a saját sérelmeikkel, hogy idö közben elfelejtették, hogy vagyok én. pedig az ö állítsuk szerint mind azért volt hogy nekem legyen jó.Aztán következö volt, hogy apukám megnösült .nem kell mondanom hogy én és az " új anyukám " ki nem állhattuk egymást. Ö alapból utált mert ugye miattam apukámnak muszály volt legalább egy minimális kapcsolatban maradnia anyukámmal én pedig egy idö után annyira gyülöltem az ottani légkört,hogy nem is mentem láthatásra.. Nem volt egy tündérmese legalább is az én esetemben
2016. ápr. 17. 19:14
 3/12 anonim ***** válasza:

Apám letérdelt elém és kijelentette nagy komolyan, hogy válnak. Próbáltam nem a képébe vigyorogni és bőgni a megkönnyebbüléstől, hogy végre elmegy. 10 éves voltam. Hetekig összerezzentem az ajtócsukódásokra, mert mi van ha visszajön?

Apám megcsalta anyámat és lebuktak.

Anyámnak van (sajnos), apámmal azóta nem találkoztam (max válás után 5x kicsiként).

2016. ápr. 17. 19:15
 4/12 anonim válasza:
Az én szüleim akkor váltak el mikor én 8 éves voltam. Az első hetekben szinte minden nap sírtam,de napról-napra egyre jobb lett. Mondjuk azóta csináltam pár hülyeséget emiatt. Azt a mai napig nem tudom,hogy miért váltak el,de nem is érdekel. :D Anyukámnak és apukámnak is lett azóta valakije. Apukámék most augusztusba fognak összeházasodni. Anyukám és a nevelőapám is már együtt vannak 3 éve,jól kijönnek,de ők nem terveznek esküvőt. :/ Az igazat megmondva örülök,hogy elváltak egymástól.
2016. ápr. 17. 19:48
 5/12 anonim válasza:
7 éves koromban tortent hogy elvaltak.Azt hittem h feldolgoztam de a kozelmultban elojott nalam ez megint hogy elkezdtem rajta gondolkozni(nyilvan a pubertas miatt).Apukamnak egy baratnojerol tudok a vallas utan es azota is vele van(ez ilyen se veled se nelkuled kapcsolat ahol sokat veszekednek, de minket "gyerekeket" f/11 f/16 f/19kihagynak belole szerencsere).Anyukamnak valas utan tobb kapcsolata is volt,volt aki normalisabb volt aki nem, de egyiket sem kedveltem, apukam baratnojet sem kedvelem. F/16
2016. ápr. 17. 20:21
 6/12 anonim válasza:

Nekem még akkor váltak el a szüleim, amikor meg sem születtem (kb egy hónap volt hátra), így nem is tudom, milyen az, ha egy családban van apa. :) Nagyapám, aki velünk él - avagy mi élünk vele -, ő nem nevezhető pótapámnak, hiszen engem és a nálam egy évvel idősebb nővéremet mindig vert.

Mindig is érdekelt, hogy milyen lehet az olyan élet, ahol van apa a háznál, és így, 18 évesen tudom nagyjából. :) Pár éve lett anyunak egy élettársa, azóta van közös gyerekük is, aki már két éves. :) Ő tudni fogja, milyen az, ha van apja az embernek. Én az enyémet nem is ismerem, soha se keresett minket (igaz, azóta meg is házasodott, ennyit a facebookon keresztül megtudtam).

2016. ápr. 18. 06:08
 7/12 anonim ***** válasza:
Nekem ovis koromban váltak el a szüleim és annyira emlékszem hogy azt mondták hogy apukám el fog költözni mert korán kell munkába mennie és reggelente nem a kar minket felébreszteni. Azóta egyiküknek sincs párkapcsolata
2016. ápr. 18. 15:18
 8/12 Tubarózsa ***** válasza:

Szia!

Én kb 2éves voltam mikor elváltak. Ebbe nőttem fel. Szüleimnek nem volt jó a párkapcsolata, de jóba maradtak, a mai napig. Láthatás papíron 2hetente vasárnap, de xartak rá. Találkoztunk ahogy tudtunk, volt olyan időszak, hogy minden nap jött apu akkor mentünk mindenfele, vidámpark, strand stb, de, volt h 3hétig nem jött meló miatt. Gyt -t fixen nem fizetett, de "helyette" voltam Spanyolba, Németo.-ba, Londonba, mindig megvolt mindenem, van kocsim. Németbe ugy voltam, h kocsival kivitt ahol nyaraltam, haza jött Mo.ra 1hét mulva visszajött értem kocsival. Rendszeresen nyaraltunk pl Balcsinál. Nyáron csinálom az E kategoriat abba is segit. Apu ujra nösölült őt is szeretjük, mert soha nem akart anyám helyébe lépni. Anyunak nincs most új párja. Talán sokkal jobb volt igy a gyerekkorom, mint ha együtt maradnak... tényleg, nőnapkor, szülinapkor anyut is felköszönti pl. Nekem jó (volt) igy.

üdv 25N

2016. ápr. 19. 10:29
 9/12 Tubarózsa ***** válasza:
Csak azért irtam igy le, mert attól, hogy a szülök elválnak nem kell utálni is egymást. Ja és apu a tanulásba is nagyon sokat segitett. Voltunk strandon és a medencébe játszva tanultam meg az átváltásokat matekból, meg az órát pl meg sok mást is.
2016. ápr. 19. 10:33
 10/12 Tubarózsa ***** válasza:
A mindenem megvolt alatt ruhákat meg ilyeneket értek, amikor 14évesen volt az első pasim, gumira is ő adott pénzt. (Mondjuk nem volt semmi köztünk végül) (Teljesen magától, nem én kértem, meg mindig mondta szoljak ha kell ad rá) :D meg mikor voltam 15-16-17 az aktuális barátom is jött velünk nyaralni, tök jó volt :) de volt hogy kifizette és 2en voltunk pl 4-5napot Balcsinál :) volt, hogy anyuval nyaraltam, akkor is levitt minket x nap v hét után ertünk jött kocsival és fizette a szállást + költőpénz. De nem csak a pénzét láttam hanem őt is. Szeretnék ujra gyerek lenni, hogy ezeket újra áteljem.
2016. ápr. 19. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!