Sok szülő miért nem bírja elfogadni, hogy a gyereke nem olyan lett, mint amilyennek elképzelte? Vannak itt ilyen szülők?
Tiszteletem!
Sok múlik azon milyen a szülő habitusa. (szokás, külső, magatartás stb.) miben nőtt fel, milyen nevelése volt, mert gyakran előfordul, hogy ugyan ezt várja el a saját gyermekétől, hogy megadja neki azt, amit ő kapott gyermekként. Az első dolog, amit említettél tehát a házasság előtti szex problémája a szülő szemében vallásosságra vall, ez egy olyan dolog, hogy ha egyszer ebben hisz nem tudsz vele mit kezdeni azon kívül, hogy elfogadod. Nem kell ettől függetlenül megfelelned ebben a dologban neki, mert neked is meg van a magad érték világa, hited. Ezt el kell a szülőnek fogadnia. A többi dolog pedig tipikus esete annak, amikor nehezen vagy egyáltalán nem tudja elengedni gyermekét az anya és túlzott törődésből ilyesmi dolgokba köt bele: "Nem úgy történt, ahogy én terveztem." Sajnos ez van, ne várd el, hogy több évtizedet megélt ember csak úgy hirtelen megváltozzon. Ezt el kell fogadni. Viszont érdemes feltenned magadnak a kérdést: Édesanyád miatt lettél teljesen más? Az vagy, aki vagy? Megvalósítod önmagad, nem folyamatosan az édesanyád jut eszedbe és a szerint hozod meg a döntéseidet?
Az összeköltözéssel kapcsolatban pedig te ismered a részleteket, a döntést te hozod meg.
Remélem hasznodra fog válni írásom! A legjobbakat kívánom!
Tisztelettel: Kenyeres Dániel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!