Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Sok szülő miért nem bírja...

Sok szülő miért nem bírja elfogadni, hogy a gyereke nem olyan lett, mint amilyennek elképzelte? Vannak itt ilyen szülők?

Figyelt kérdés
Az én anyukám a mai napig nem tudja elfogadni, hogy nem tartogattam a szüzességem a házasságig. Nem tudja elfogadni azt sem, hogy nem tanár lett belőlem, hanem informatikus. Sok kicsi dolgot sem tud megemészteni, például nem vagyok olyan kedves mint amilyennek "elképzelt" amikor még várt engem. Az erkölcsi értékrendemet sem bírja elfogadni, mindig felhántorgatja hogy miért lettem ennyire más, mint amilyennek nevelt engem. (pl. semmi kifogásom az összeköltözés ellen) Vannak itt ilyen szülők? Miért csináljátok ezt?
2014. jan. 6. 20:45
 1/5 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem egy gyerek olyan lesz (de nem 100%-ig )amilyennek a szülő nevelte.El húzhatják barátok...... Én tudom hogy el kényeztettem a lányomat és sok mindent el rontottam, de attól egy kedves , udvarias stb............. . Nem lett orvos se tanár ( eladó lett ). El fogadom a természetét .Az hogy nem tanár lettél nehéz neki meg emészteni . Vannak ilyen szülők
2014. jan. 6. 21:27
 2/5 anonim ***** válasza:

Tiszteletem!

Sok múlik azon milyen a szülő habitusa. (szokás, külső, magatartás stb.) miben nőtt fel, milyen nevelése volt, mert gyakran előfordul, hogy ugyan ezt várja el a saját gyermekétől, hogy megadja neki azt, amit ő kapott gyermekként. Az első dolog, amit említettél tehát a házasság előtti szex problémája a szülő szemében vallásosságra vall, ez egy olyan dolog, hogy ha egyszer ebben hisz nem tudsz vele mit kezdeni azon kívül, hogy elfogadod. Nem kell ettől függetlenül megfelelned ebben a dologban neki, mert neked is meg van a magad érték világa, hited. Ezt el kell a szülőnek fogadnia. A többi dolog pedig tipikus esete annak, amikor nehezen vagy egyáltalán nem tudja elengedni gyermekét az anya és túlzott törődésből ilyesmi dolgokba köt bele: "Nem úgy történt, ahogy én terveztem." Sajnos ez van, ne várd el, hogy több évtizedet megélt ember csak úgy hirtelen megváltozzon. Ezt el kell fogadni. Viszont érdemes feltenned magadnak a kérdést: Édesanyád miatt lettél teljesen más? Az vagy, aki vagy? Megvalósítod önmagad, nem folyamatosan az édesanyád jut eszedbe és a szerint hozod meg a döntéseidet?

Az összeköltözéssel kapcsolatban pedig te ismered a részleteket, a döntést te hozod meg.

Remélem hasznodra fog válni írásom! A legjobbakat kívánom!

Tisztelettel: Kenyeres Dániel

2014. jan. 6. 22:16
 3/5 anonim ***** válasza:
46%
Te miért nem tudod elfogadni, hogy a szüleid olyanok amilyenek?
2014. jan. 7. 08:29
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Utolsó, épp ez a problémám, hogy én elfogadtam. Mint minden embernek, a szüleimnek, édesanyámnak is rengeteg hiábja, hiányaissága van. Ezeket tudomásul vettem, így szeretem ahogy van. Elfogadtam az értékrendjét, nem hánytorgatom a szemére, nem kérdőjelezem meg a döntéseit. Ellenben ő folyamatosan ezt teszi az én életemmel. Ha én elfogadtam őt, nem értem, hogy milyen jogon nem fogad el engem. Ez az ami időnként dühít.
2014. jan. 7. 09:05
 5/5 anonim ***** válasza:
78%
Jó logika, fogadja el, hogy az anyja nem fogadja el őt, és ezért b*sztatja. Remélem ezt te sem gondolod komolyan. Egyébként azért csinálja ezt, mert a tulajdonának tart, aki azért van, hogy őt szórakoztassa, lehessen vele dicsekedni.
2014. jan. 7. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!