Menekülnék otthonról! Milyen lehetőségeim vannak?
Már bőven 20-on túl vagyok, de sajnos úgy alakult, hogy "otthon" ragadtam anyagi okok miatt. A kapcsolatom már kamaszkoromban sem volt túl jó a szüleimmel, mert mihaszna, manipulatív emberek. A 4 fal között a legrosszabb cigányokat megszégyenítő módon képesek élni, beszélni, viselkedni, kifelé mintaemberekként tetszelegnek.
Kívülállónak szinte hihetetlen, de valami nagyon beteg módon viselkednek. Elvileg én "élősködöm" rajtuk ami félig-meddig igaz is, mivel ha kilépek az ajtón a hajléktalanság vár rám, de ugyanakkor minden erővel azon mesterkednek, hogy rájuk legyek szorulva. Minden olyan emberi kapcsolatomba, amiből lehetne valami belerondítanak és ez már az iskola óta így van.
Nézegettem pszichológiai diagnózisokat és a legjobban az ebben a blogban leírtak illenek rájuk: [link]
Már egyre elviselhetetlenebb a légkör itthon, emiatt folyamatosan stresszelem magam, rosszul vagyok és képtelen vagyok azon dolgozni, hogy végre egyszer megmenekülhessek innen.
Ahhoz, hogy elköltözzek sok pénzt kellene keresnem, mert az albérlet nagyon drága és valamiből ennem is kell. Olyan munkát viszont normális végzettség nélkül nem kapok, amiből önmagamat fenn tudom tartani mindenkitől függetlenül. De nemhogy egyetemre vagy főiskolára nem tudok menni, ilyen feszült légkörben még magamtól sem tudok igazán tanulni meg leginkább semmit.
Voltam már szakembernél többnél is, mielőtt ezt tanácsoltátok. A pszichiáter azt mondta, hogy szedjek nyugtatókat ha nagyon feszült vagyok, ír fel. A pszichológus meg a szokásost, hogy nem tudok rajta változtatni, próbáljam meg elviselni és keressem a lehetőséget, hogyan tudnék szabadulni. De nem ők élnek benne. Nem vagyok idegbeteg, akik ismertek még régebben mind inkább nyugodt, visszahúzódó embernek tartott. Egyedül a szüleim képesek ezt kihozni belőlem, a teljes tehetetlenség és reménytelenség. És sajnos minél régebb óta élek velük összezárva, annál inkább átveszem az alpári stílusukat, a személyeskedést és a többit és ezt sem akarom, emiatt még inkább elfog a menekülés-kényszer.
Ja, a végletekig racionalista és ateista ember vagyok, szóval semmilyen spirituális dolog nem képes segíteni rajtam, mint agykontroll vagy meditáció, úgyhogy ilyeneket kár is ajánlani.
Hasznosítható ötletek érdekelnek. Illetve az is, hogy vannak-e emberek még hasonló helyzetben, mint én?
Csak te érzed gáznak az othon ragadást,mert éppen elmúltál 20-max 1-2-3 évvel...na és?
2.A szakorvos által kiírt gyógszerek még jobban odaba... az egész életed,egészséged,mindenhogyan..drogokra ne támaszkodj.
3.Jobb ha keresel valami szolidabb munkát,nem tudom mi a végzettséged,de amit eléd tesznek vállald el.
4.Lesz valamennyi pénzed,max hazaadsz belőle ,ha nem is sokat,látják rajtad,hogy iparkodsz,talán leszállnak rólad.
5.a semmitevés,és az igazi haszontalanság,ez az otthonülés dolog lehet nálad a probléma.Kezdj valamit az életeddel..mert így semmi nem lesz belőled.
Kedves második!
Többel múltam már el, de nem is ez a lényeg.
A gyógyszerekben én sem hiszek, nem is akarok szedni. Viszont éppen ez az, hogy itthon még rendesen kipihenni sem tudom magam, ha nagyon felidegesítenek a szüleim. Hogyan tudnék úgy dolgozni, hogy nem alszom ki magam? Pár hétig még elvonszolom magam, utána már az egészségemre megy és a munkahelyemről is kirúgnak, mert 2-3 óra alvással nem tudok koncentrálni a munkámra.
Nem fognak leszállni rólam, ha pénzem lesz, akkor majd feltörhető perselynek néznek és rejtegethetem a pénzt, hogy ne találják meg.
Tudom, hogy semmi nem lesz belőlem így, de sajnos nem látom a kiutat. Nincsenek nagy igényeim, de azért hajléktalanszállóra nem mennék, ha nem muszáj, mert az csöbörből vödörbe lenne és ott még internet sincs.
Valami nyugis hely lenne jó, ahol tudnék dolgozni és tanulni munka mellett.
Nem tudom, mennyire használtál már el az egyetemi féléveidből, de ha tudnál valahova nappalira felvételizni, vállalhatnál diákmunkát. Csak azért, mert munkatapasztalat nélkül, vagy kevés munkatapasztalattal, vagy olyasmi nélkül, amihez értesz, nehéz, vagy majdhogynem lehetetlen elhelyezkedni.
Kizárólag azokat veszik fel, akik után a munkáltatónak nem kell annyi járulékot fizetni, ld.: leszázalékoltak, diákok, stb. Ezen kívül még azt is, akinek ismerőse van. Esetleg még azt is, akinek releváns (tehát adott munkához 100%-ig passzoló) munkatapasztalata van, lehetőleg több éves, de nincs magasabb végzettsége, mint a főnöknek. Ebből kiderül, hogy messze nem jut ma mindenki álláshoz, akinek szüksége lenne rá.
Nekem az a véleményem, hogy ma Magyarországon nemigen van olyan szakma, amit ha kitanulsz, rádöntik a bőségszarut, és egyből el tudsz költözni, úgyhogy koncentrálj a "bármilyen munka, csak legyen" vonalra inkább, és emellett próbálj meg ismerkedni és eljárni otthonról, vagy egyszerűen csak beülni egész napra egy könyvtárba, vagy máshová, és nem törődni vele, mit mondanak arra otthon, hogy nem voltál otthon, hanem elmentél.
Ötös vagyok.
"Valami nyugis hely lenne jó, ahol tudnék dolgozni és tanulni munka mellett."
Ez a kollégium definíciója. De tényleg nem tudom, milyen tanulmányokban látod a kiutat... Irány az ország túlsó vége, máshova úgyis hiába adod be, nem vesznek fel kollégiumba, mondván túl közel laksz.
Ha van főiskolai kollégium helyben, ott érdeklődj hogy van-e külsősnek kiadó szoba.(szokott lenni, de jó indok kell)
Ha nincs helyben, akkor érdeklődj olyan városban a környékeden ahol van fősuli.
És ott kezdj el melót keresni.
Ha lesz meló, lesz társadalmi kapcsolatod.
Kell egy gép/laptop. Ha van, az jó.
Melód van most?
2. Külföld
Nézd, ez nagyon egyszerű. Nem kifogásokat kell keresni arra, hogy miért nem mersz megmozdulni, hanem cselekedni kell és azonnal. Fogod a kis motyódat és lelépsz. Becsukod az ajtót magad mögött és távozol. Csak akarni kell.
A pszichiáter azért kell, hogy segítsen a szüleid rossz mintáit kigyepálni magadból (ehhez egy igen jó szakember kéne, nem egy fáradt, kiégett, ostoba vagy öntelt hülye diplomás csakgyógyszerezni kókler), AZÉRT, hogy önállóan is élhess. Menekülni ugyanis az szokott otthonról, akinek rossz szülei voltak. Ezek a szülők az elmúlt 18-20 évben mindent elkövettek, hogy ronggyá tapossanak, elvegyék az önbizalmadat, elrémítsenek a világtól, és rád nyomjkák a saját maguk fel nem dolgozott lelki szemetét.
Ehhez és ahhoz a nagy teherhez, hogy nem szerettek, nem törődtek veled eléggé, bizony KELL pszichiáter! És nem is kispályás, mert ezek a kötések olyan erős lelki madzagok, hogy ezeken keresztül BÁRMIKOR hazarángathatnak, vissza a régi rendszerbe a szüleid.
Nem holmi üres papírostudás a tudásom - én már megjártam ezt a poklot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!