Menekülnék otthonról! Milyen lehetőségeim vannak?
Már bőven 20-on túl vagyok, de sajnos úgy alakult, hogy "otthon" ragadtam anyagi okok miatt. A kapcsolatom már kamaszkoromban sem volt túl jó a szüleimmel, mert mihaszna, manipulatív emberek. A 4 fal között a legrosszabb cigányokat megszégyenítő módon képesek élni, beszélni, viselkedni, kifelé mintaemberekként tetszelegnek.
Kívülállónak szinte hihetetlen, de valami nagyon beteg módon viselkednek. Elvileg én "élősködöm" rajtuk ami félig-meddig igaz is, mivel ha kilépek az ajtón a hajléktalanság vár rám, de ugyanakkor minden erővel azon mesterkednek, hogy rájuk legyek szorulva. Minden olyan emberi kapcsolatomba, amiből lehetne valami belerondítanak és ez már az iskola óta így van.
Nézegettem pszichológiai diagnózisokat és a legjobban az ebben a blogban leírtak illenek rájuk: [link]
Már egyre elviselhetetlenebb a légkör itthon, emiatt folyamatosan stresszelem magam, rosszul vagyok és képtelen vagyok azon dolgozni, hogy végre egyszer megmenekülhessek innen.
Ahhoz, hogy elköltözzek sok pénzt kellene keresnem, mert az albérlet nagyon drága és valamiből ennem is kell. Olyan munkát viszont normális végzettség nélkül nem kapok, amiből önmagamat fenn tudom tartani mindenkitől függetlenül. De nemhogy egyetemre vagy főiskolára nem tudok menni, ilyen feszült légkörben még magamtól sem tudok igazán tanulni meg leginkább semmit.
Voltam már szakembernél többnél is, mielőtt ezt tanácsoltátok. A pszichiáter azt mondta, hogy szedjek nyugtatókat ha nagyon feszült vagyok, ír fel. A pszichológus meg a szokásost, hogy nem tudok rajta változtatni, próbáljam meg elviselni és keressem a lehetőséget, hogyan tudnék szabadulni. De nem ők élnek benne. Nem vagyok idegbeteg, akik ismertek még régebben mind inkább nyugodt, visszahúzódó embernek tartott. Egyedül a szüleim képesek ezt kihozni belőlem, a teljes tehetetlenség és reménytelenség. És sajnos minél régebb óta élek velük összezárva, annál inkább átveszem az alpári stílusukat, a személyeskedést és a többit és ezt sem akarom, emiatt még inkább elfog a menekülés-kényszer.
Ja, a végletekig racionalista és ateista ember vagyok, szóval semmilyen spirituális dolog nem képes segíteni rajtam, mint agykontroll vagy meditáció, úgyhogy ilyeneket kár is ajánlani.
Hasznosítható ötletek érdekelnek. Illetve az is, hogy vannak-e emberek még hasonló helyzetben, mint én?
Elnézést, hogy csak mostanra jutottam oda, hogy válaszolni tudjak. Szóval akkor sorban:
A nememet elfelejtettem írni, FÉRFI vagyok, úgyhogy nagyon köszönöm a privátban érkezett ajánlatokat, de van egy olyan sejtésem, hogy az ingyen lakhatás csak lányoknak szól.
7: Jelenleg 22800 forint és maszek, ami változó. Egyedül költöznék.
8: Asztali gép van csak, laptop nincs, ez is otthonra köt sajnos. Fix melóm nincs. Külföldön gondolkoztam, de csak angol nyelvterület jöhetne szóba, mert angolul beszélek valamennyit, de középfokú végzettséggel hiába mennék ki. Kifizetném az odautat autóval meg pár hétre valami olcsó szállást, hol kapnék munkát? Ha nem kapnék, akkor egy idegen országban lennék hajléktalan. Egyedül nekivágni az ismeretlennek úgy, hogy nem tudom mi hol van és csak elméleti tudásanyagom van arról, hogy miket kell elintézni nagyon kockázatos. Az angliai magyarok fórumán meg csak olyan emberek vannak, akik vagy tervezgetik de nem gondolják komolyan, vagy nincs pénzük még arra sem, hogy a saját kiutazásuk költségeit fizessék és várják, hogy valaki majd kifizeti nekik csak azért mert ő sem akar egyedül menni.
10: Gyűlölöm a szüleimet, az egyetlen ami ideköt, hogy nem vagyok róla meggyőződve, hogy az általuk okozott mentális teher és lelki terror rosszabb, mint egy munkásszálláson a szobatársak által okozott lelki terror, a főnök lelki terrorja, ami miatt rá vagyok kényszerítve, hogy annyi pénzért dolgozzak reggeltől estig vagy váltóműszakban, amennyiből éppen kifizetem a szállást és a kajámat és a szobatársak miatt még az értékeim miatt is retteghetek. Mert én kitűnnék az ottani közegből azzal, hogy nem iszom, nem dohányzom és képzem magam, olvasok és néha még sportolok is, amivel még jobban felhívnám magamra a figyelmet.
A munkásszállóra hogy viszem el az asztali gépemet úgy, hogy a szobatársak vagy az ismerőseik akiket beengedtek el ne lopják vagy tönkre ne tegyék? Főleg miután 10-12 órákat lehúzok naponta, a gép még nélkülözhetetlenebb.
Kedves Utolsó!
Én is ebben a helyzetben vagyok sajnos. Ha még aktuális én veled tartok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!