100. 000 forint zsebpénz 16 éves gyereknek? Ezek normálisak?
Én nem is értem hogy jut ilyen valaki eszébe!! Ráadásul a lány ruháit meg egyéb dolgait még mindig a szülei fizetik! dísznek meg kap mellé 100 ezer forintot amit nem is költ semmire ha mégis akkor könyvekre! Normális az ilyen szülő??
Én egyáltalán nem adok zsebpénzt a gyerekemnek mert fölösleges. Ha mégis akkor 2-3 ezer forintot és szerintem ez a normális.
Nem is értem a gyereknek hogy van pofája elfogadni ha a szüleinek már nincs esze! Dolgozni meg persze nem dolgozik,én ennyi idősen bőven diákmunkáztam.
Ez az adó dolog borzalmas.
Tudjátok azaz elszomorító hogy a gazdag családoknál nagyobb arányban fordul elő hogy a gyerek SIKERES,TANULT lesz.
Pedig a tanulásban mindenki egyenlo esélyekkel indul..
Ellentétben a szegényebb gyerekekkel ott nem volt motiváció,inspiráció.Vagy épp ellenkező esetben.
Lehet, sőt.. biztos ezért tart itt ez az ország ahol tart.. Ilyen rosszindulatú, mindenben a hibát kereső, irigy embereket.
Te komolyan ezen a kérdésen fáradoztál fél 10-kor?
Te is sokat dolgozhatsz.. már ne is haragudj hogy egy 16 éves lányt szidsz a neten.Látjátok ez a borzasztó.
A 2-3 ezer és a 100 ezer havi zsebpénz között azért bőven vannak átmenetek.:-) Szerintem a 100 ezer fölösleges 16 éves korban, de ha a szülők megtehetik, a gyerek meg úgy van nevelve, hogy nem szórja el hülyeségekre, pláne káros dolgokra, akkor nincs vele gond. A 2-3 ezer nagyon kevés (heti szinten többet adok a 16 évesemnek), de ha ennyire futja, akkor nincs mit tenni.
A diákmunkát (vagy önkénteskedést) egyébként anyagi helyzettől függetlenül hasznosnak tartom (nevelési szempontból), nem évközben, csak nyáron néhány hetet.
Irigykedünk, irigykedünk?
1. Te vagy a hülye, amiért nem adsz zsebpénzt a gyereknek. Baromira nem fölösleges, mert így fogja megtanulni kezelni a pénzt. Én szüleim is ilyenek voltak, "jaj, fölösleges a zsebpénz, ha kérsz, majd adunk", aztán amikor kértem, akkor az esetek 90%-ában nem adtak, mert "fölösleges dologra" költeném. Nem volt szép, ízléses ruhám, nem voltak kozmetikumaim... amikor végre hozzáfértem 18 évesen a bankszámlámhoz, egy csomó pénzt elszórtam, mert végre tudtam úgy költeni pénzt, hogy senki nem szólt bele... és a saját bőrömön és hibámon kellett megtanulnom nagykorúan, hogy hogy kell beosztani a pénzt. Azt addig, amíg nem kerül ilyen helyzetbe az ember, nem tudja akkor sem, ha szép csendben ül a szoknyáján a sarokban és nézi anyut a házipénztárnál...
2. A zsebpénz nem feltétlenül arra való, hogy elköltsék. Hanem ha megengedhetik, jó, ha az ember elrakja. Legalább nem csuoasz seggel fog nekiindulni a nagybetűs életnek.
3. Az meg miért baj, hogy vki könyvekre költ? Jó, mondjuk Prolifalván tényleg ciki...
4. Ha vkinek nincs szüksége arra, hogy diákmunkázzon, minek rákényszeríteni? Életében nem lesz még egy olyan időszak, mint a gimi, amikor van szabadideje és tud a hobbijának élni, barátaival foglalkozni... inkább használja ki, minthogy 20 év munka után döbbenjen rá, hogy barátai nincsenek, ki van égve, nincs hobbija...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!