Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek van köze a génekne...

Szerintetek van köze a géneknek ahhoz, ha valaki nem szereti a gyerekeket?

Figyelt kérdés

A minap volt nálunk egy kisgyerek,és éreztem apámon,hogy próbált kedves lenni,de nyűg volt neki.

Ennek ellenére 3 gyerekes apa lett(nem tudom miért),igazán sosem foglalkozott velünk,csak olyan "pénzkereső" apuka volt.

Én és a testvéreim is mind hasonlóak vagyunk,nem nagyon bírjuk elviselni a gyerekeket hosszú távon.Idegesítenek.

Apám egyszer bevallotta,hogy ő sosem akart megnősülni sem.

2016. ápr. 3. 16:21
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:

Hát pont ez a baj,hogy én nagyon liberális vagyok.

És én nem fogok ütni egy gyereket,ha üvölt,vagy baja van,vagy hisztis,mert azzal csak tönkre teszem a lelki világát.

Viszont,ha az emberen nagy a nyomás,akkor nem mindig tudja visszafogni magát.

Az apám sokszor borult ki élete során,amitől én megijedtem.Az őrjöngéseitől,stb.

Bár engem még nem tört meg annyira az élet,remélem nem leszek olyan egyszer,mint ő.De nem kockáztatnék inkább.

A gyerek természete ilyen,el kell fogadni.

Na attól is herótom van,mikor az utcán üvöltüző szülőket látok,vagy olyat ha valaki veri a gyereket.

Szerintem nagyon fontos egy ember életében a gyerekkor,és hogy kiegyensúlyozott felnőttek vegyék körül.

És szerintem az introvertált ember eleve hátránnyal indul az életben,mert nehezen visel el a közeget,ami körülveszi..

2016. ápr. 3. 17:02
 12/34 A kérdező kommentje:

Anyám meg pont az ellenkezője,ő nagyon extrovertált,időnként túl közvetlen is az emberekkel,már zavarbaejtően.

Bár ő is sokat fáradt el,de nem érezte nyűgnek a gyereknevelést,mert azt mondta valahol őt ez boldoggá tette.

Szóval lehet van összefüggés az introvertáltság és a "gyereknemszeretés" között.

2016. ápr. 3. 17:06
 13/34 anonim ***** válasza:
Lehetséges,mindig utàltam a gyerekeket,pedig jó pàrkapcsolatom van màr 14 éve,még sem vàllaltunk gyereket.A nővérem sem szereti a gyerekeket, még csak férjhez sem ment,neki még àllandó tàrsra sincs szüksége.
2016. ápr. 3. 17:14
 14/34 anonim ***** válasza:
41%

Azért ez nem ilyen egyszerű. Attól még, hogy nem a gyerek a legfontosabb neked vagy nem mindig kedveled, attól még simán lehet neked. Mert mondjuk van egy nő, akit szeretsz és vele úgy látod, hogy mehet ez a mellék vállalkozás. Vagy mert mondjuk tovább akarod adni a génjeidet és akkor bevállalod ezt. Edző terembe sem szeret járni senki mégis mindenki jár, mert kell a céljaihoz, egészséghez, külsőhöz. Szóval nem kell ennyire szélsőségesen látni.

Ha nem is hármat, de egyet, kettőt lehet később valamiért összehozol. Az is lehet, hog ymajd 40 felett valakinek átakarod adni a tapasztalataidat és akkor csinálsz egyet.

2016. ápr. 3. 17:23
 15/34 anonim ***** válasza:
76%
Akkor lehet arról van szó, hogy apádnak anyád fontos, anyádat meg boldoggá teszik a gyerekek. És akkor ez másképp nem megy.
2016. ápr. 3. 17:25
 16/34 A kérdező kommentje:

"Vagy mert mondjuk tovább akarod adni a génjeidet és akkor bevállalod ezt. Edző terembe sem szeret járni senki mégis mindenki jár, mert kell a céljaihoz, egészséghez, külsőhöz. Szóval nem kell ennyire szélsőségesen látni. "

Na,hát ez lenne az utolsó,amiért gyereket vállalnék,hogy továbbadjam a génjeimet:D

Mi különleges van abban?Szerintem semmi.

Biztos sok hozzám hasonló ember van,nem vagyok egy csoda,hogy nekem feltétlen tovább kellene adni bármit is.

Az edzőteremmel kapcsolatban tévedsz.

Szerintem aki nem szereti csinálni,az sokáig nem is fogja csinálni.

2016. ápr. 3. 17:29
 17/34 anonim ***** válasza:
73%
Nem attól lesz liberális egy szülő, hogy nem veri a gyerekét. A mai szülők nem tudnak szigorúan szeretni, "nem hisznek a büntetésben", ergo a gyerek tetteinek nincs következménye. E miatt a gyerek a végtelenségig ki tudja tolni a határokat, amiben a szülő öntudatlanul is partner, hiszen elfogultság van benne a saját gyerekével szemben. Ördög kör. Unokahúgom 3 évesen teljesen a szülei fejére nőt, ő parancsol otthon. A gyerekneveléshez továbbá intelligencia kell és egyetértő szülők. Az "apa megengedi, anya nem" jelenséggel, megint ott van az oszd meg és uralkodj, aminek köszönhetően a gyerek lévén nem hülye, hamar rájön, hogy melyik szülőjét hogyan tudja manipulálni.
2016. ápr. 3. 17:37
 18/34 anonim válasza:
21%
A gyerekeket nem lehet "csak úgy" nem szeretni. A gyerekeket szeretni illik. És kész. Ha nem szereted őket, akkor minimum egy megmásíthatatlan genetikai kifogás kell hozzá, vagy pszichés betegség.
2016. ápr. 3. 17:54
 19/34 anonim ***** válasza:
62%

"És én nem fogok ütni egy gyereket,ha üvölt,vagy baja van,vagy hisztis,mert azzal csak tönkre teszem a lelki világát."

Ha nem neveled, azzal még inkább tönkreteszed. És jó lenne, ha ezzel a módszerrel valahová a pusztába költöznétek ki gyereket nemnevelni, mert mások lelkivilágára meg a boltokban, vonaton, repülőn stb. hisztiző, túlértékelt lelkivilágú Kevinke meg Jázminka van rossz hatással.

2016. ápr. 3. 18:28
 20/34 anonim ***** válasza:
74%

Én a 8-assal értek egyet, főleg a második példájával, melyben leírta, hogy a nevelési módszerek miatt sok az üvöltöző, hisztis gyerek. Sajnos, erről a szülők tehetnek.

Én nem utálom a gyerekeket. Én sem vernék meg egyet se, sőt nem durváskodnék vele, mert ez nem helyes dolog.

Mégsem érzem jól magam a gyerekek közelében. Miért? Fent említettem, hogy sok szülő nem foglalkozik eleget a gyerekével. Mindent megengednek nekik vagy nem magyarázzák el, ha a gyerek nem ért valamit. Például 1 hónapja voltam a postán, ahol sokan voltak. Volt egy anyuka a két gyerekével (5-3 évesek lehettek). Az anyuka állandóan telefonálgatott. A kisebbik unatkozhatott, mert odasétált a tartóhoz és levett egy DVD-filmet, a telefonáló anyuka meg egyszerűen kikapta a kezéből és visszatette. A kicsi nem értette,ezért sírni kezdett, de hamar abbahagyta, mert valami felkeltette a figyelmét és odaszaladt. Az anyuka le se tette a telefonját és úgy szaladt utána. Hallom, megint sírni kezd a gyerek, ezért kénytelenek voltak elhagyni az épületet. Rohadtul idegesítenek az ilyen szülők, hogy folyton telefonálnak, így nem beszélnek a gyerekhez. Az is baj, hogy sok gyerek a szülője telefonjával vagy tabletjével játszik. Barátnőm sokat utazik vonattal. Mesélte, hogy az egyik szerelvényben volt egy 6 év körüli kislány, aki tablettel játszott, a dagadt anyja meg csak ült némán. Volt egy kisfiú is, vele az anyukája foglalkozott: mesét olvasott neki, rajzolgattak. Az anyuka egyszer sem vette elő a telefonját, mert neki a gyerek volt a fontosabb. Egy idős hölgy mondta neki, hogy ritkán látni olyan szülőt, aki törődik a gyerekkel és nem a telefonját nyomkodja. Az anyuka mondta, hogy ő sem tartja helyesnek a nemtörődömséget. A szülő dolga, hogy foglalkozzon a gyerekével. Azt is mondta (kicsit hangosan), hogy ő nem adna a gyerek kezébe sem telót, sem tabletet, mint az az anyuka a kislányával. Ezt a dagadt nő meghallotta és elszégyellte magát, mert elkérte a kislánytól a tabletet és azt mondta: inkább beszélgessünk, jó?

2016. ápr. 3. 18:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!