Fizet vagy vigye a gyerekeket?
Párom volt felesége, ma egy szép hosszú e-mailt írt.
Lassan két éve külön élnek, és tavaly már hivatalosan is elváltak.
A ház (a nő nagyanyai öröksége volt) a nőé maradt, mi egy ideig albérletben laktunk, de pár hónapja sikerült részben banki kölcsönből saját lakásba költözni (gondolom ez fáj neki).
Nos, ma írt e-mailt, hogy több pénzt akar, mert szeptembertől a gyerekek (iker lányok) iskolába mennek.
Párom felhívta és összevesztek, a nő azt mondta akkor vigye a gyerekeket és majd ő fizet havi 30-30 ezret nekünk.
Nekem semmi közöm a gyerekekhez, így én ugy gondolom, hogy valami olyan megoldást kellene találni, hogy azért a mi közös életünket ne befolyásolja nagyon. Szerintem havi 40-40 ezer simán belefér, de a párom nagyon ideges lett és most meg akarja mutatni, hogy a volt feleségének, hogy havi 30-30 ezer is elég. Na de, ha itt lennének hosszabb időre akkor ez már nem csak arról szól, hogy enni adunk nekik.
Suliba kell majd vinni őket, meg haza hozni és gondolom tanulni velük. Reggelit csomagolni és vacsorát készíteni .... Én csak azt tudom, az én anyukám mit tett velem/nekem (nekem még nincs gyerekem).
Semmi képen nem szeretném, hogy ide költözzenek.
Az édesanyjuk csak dühében mondhatta, hisz nem mondana le róluk pár ezer Ft miatt. Jól gondolom? Ti anyák oda adnátok?
Dolgozik, saját háza van. Csak hisztizik, hogy a gyerekek iskolába mennek és több pénzt akar.
Természetesen a saját gyerekeimre (bár nem vágyom most gyerekre) nem sajnálom majd az időt és énergiát.
Amikor gyerekes férfit választottál, akkor bizony benne volt a pakliban, hogy a gyerekek hozzátok kerülnek. Nem is kell nagy dolognak történnie, elég ha anyuka bekattan.
Vagy szerinted adja a férjed árvaházba a gyerekeket ha az anyjuk nem akarja őket?
Te mit szóltál volna ha édesapád nem nevel téged szükség esetén mert az új nője békessége fontosabb?
Ha lesznek közös gyerekeitek és veled történik valami, akkor semmi kifogásod az ellen, hogy a férjed hagyja őket egyedül?
Neked valóban nincs közöd a gyerekekhez, a párod viszont az apjuk, és ez élete végéig felelősséget, érzelmi elkötelezettséget és (változó mértékű) kötelezettséget jelent. Mindenképpen befolyásolni fogja a közös életeteket az, hogy gyerekei vannak mástól, akár tetszik, akár nem. Vagy elfogadod ezt, vagy kilépsz a kapcsolatból.
Azzal nem sokra mész, hogy mi itt mit mondunk arról, vajon dühében mondhatta-e, hogy lemond róluk, elítélni meg végképp semmi jogod, ugyanis, ha a párod nem veszi őket ezek után magához, akkor ő mond le a saját gyerekeiről rongyos pár ezer forint miatt. Na, akkor ki a sz@r ember?
A könyvek és a sok felesleges hülyeség tényleg sokba kerül, bár mivel egyedül neveli őket az anyuka, biztosan kap rá támogatást, úgy a kajára is.
Ezt nekik kell eldönteni, hogy mennyiben állapodnak meg, de én is kétlem, hogy emiatt lemondana a nő a gyerekek neveléséről
1. Tudtad, hogy kihez mégy férjhez: két gyermeke van.
2. A gyerek felnevelése nem "reggeli, uzsonna, iskolába kísérés" stb.
A gyerek élete, az egész sorsa van a szülő kezében. Csupán a havi gyerektartásból nem lehet felnevelni két gyermeket akkor sem, ha történetesen most a mama szintén hozzáadja a maga részét: rezsi, a gyerekek iskolai felszerelése, utaztatás, iskolai étkezés stb. Mert vannak még a különórák, az üdülés, a nyaralás, művelődés, amit később pótolni nem lehet.
Ha tisztességes vagy, akkor nem óbégatsz a gyerekek miatt, belátod, hogy havi 40 ezer Ft nem elegendő akkor sem, ha mama annál havonta sokkal többet tesz hozzá.
Gondoltad volna meg előbb.
Ostobának tartom az olyan nőket, akik azt hiszik, hogy gyermekes papánál elsőbbséget tudnak maguknak kiküzdeni.
Persze feltéve, hogy a papa tisztességes.
Normális apukának első a gyerek, és a második feleség csak utána következik. Vagy vele együtt közreműködsz abban, amit lerázni nem tudsz, vagy kénytelen leszel asszisztálni ahhoz, hogy bizony a mamának kötelessége kiverekedni azt, ami a gyerekeknek jár.
Ha arról van szó, hogy plusz, akkor nem kell feltétlenül pénzt adni, be lehet fizetni nyaralni, vállalni lehet az egyik különórájuk finanszírozását, át lehet vállalni, hogy bizonyos napokon ti mentek értük, vagy viszitek őket sportolni, külön órákra, vagy vesztek nekik cipőt.
Bizony!
Ha pedig a kedves apuka is olyan, mint te, akkor a mama más úton fogja a gyerekeinek a jogait érvényesíteni.
"Dolgozik, saját háza van. Csak hisztizik, hogy a gyerekek iskolába mennek és több pénzt akar."
Az iskolás korú gyerekekkel valóban magasabbak a kiadások. Ez nem hiszti, nanem tény.
Az, hogy az anya (feltehetően) értelmes, képzett nő, akinek jó munkája és saját háza van, nem menti fel az apát a tartási kötelezettség alól, annak a mértéke pedig függ a gyerekkel kapcsolatos kiadásoktól (is.)
Amúgy egy ilyen nő nem hiszem, hogy irigykedne egy hitelből vett "saját" lakásra:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!