Fizet vagy vigye a gyerekeket?
Párom volt felesége, ma egy szép hosszú e-mailt írt.
Lassan két éve külön élnek, és tavaly már hivatalosan is elváltak.
A ház (a nő nagyanyai öröksége volt) a nőé maradt, mi egy ideig albérletben laktunk, de pár hónapja sikerült részben banki kölcsönből saját lakásba költözni (gondolom ez fáj neki).
Nos, ma írt e-mailt, hogy több pénzt akar, mert szeptembertől a gyerekek (iker lányok) iskolába mennek.
Párom felhívta és összevesztek, a nő azt mondta akkor vigye a gyerekeket és majd ő fizet havi 30-30 ezret nekünk.
Nekem semmi közöm a gyerekekhez, így én ugy gondolom, hogy valami olyan megoldást kellene találni, hogy azért a mi közös életünket ne befolyásolja nagyon. Szerintem havi 40-40 ezer simán belefér, de a párom nagyon ideges lett és most meg akarja mutatni, hogy a volt feleségének, hogy havi 30-30 ezer is elég. Na de, ha itt lennének hosszabb időre akkor ez már nem csak arról szól, hogy enni adunk nekik.
Suliba kell majd vinni őket, meg haza hozni és gondolom tanulni velük. Reggelit csomagolni és vacsorát készíteni .... Én csak azt tudom, az én anyukám mit tett velem/nekem (nekem még nincs gyerekem).
Semmi képen nem szeretném, hogy ide költözzenek.
Az édesanyjuk csak dühében mondhatta, hisz nem mondana le róluk pár ezer Ft miatt. Jól gondolom? Ti anyák oda adnátok?
Félre értetek engem. Nekem semmi kifogásom a havi +10000/10000ft ellen.
A párom kicsit nehezen viseli, hogy több kiadása lett (lakás hitel, gyerektartast), én nem igazán hisz most kezdtem dolgozni így már saját jövedelmem is van.
Most ugy érzi mindenki csak pénzt akar tőle (pár napja volt egy kisebb vitánk).
Ha nem válik el, akkor is így lenne (mármint több kiadás), leszámítva a lakáshitelt. A gyerek nem csak magasságra nő, hanem költségben is:-)
Hagyd békén egy kicsit a pasit, hadd nyugodjon le. Ez alapvetően az ő és az ex vitája, kettőjükre tartozik. Jobb, ha nem avatkozol bele még véleménynyilvánítás szintjén sem, az csak ront a helyzeten.
Itt komolyan idióta mindenki? Kérdező feltett egy normális kérdést, pont ő az aki nem sajnálja a plusz 20 ezret, amit az anya kért. A férje sajnálja! Persze, hogy ha nem muszáj nem nevelné a mostoha gyerekeit. Egyébként kérdező, nem is neked kellene elvileg, hanem a férjednek.
Nem, nem halt meg az anya, ne gyertek ilyen hülyeségekkel, mert az akkora baromság, hogy még arra is lusta vagyok, hogy belinkeljem a megfelelő érvelési hiba oldalt. Ha meghalt volna az anyja, akkor nem ezt a kérdést tette volna fel a kérdező.
"Nekem semmi közöm a gyerekekhez"
És hol mondta ő, hogy neked akarja adni őket? Az apjukhoz költöztetné. Ja, hogy te is ott laksz? Szabad akaratodból, nem?
"így én ugy gondolom, hogy valami olyan megoldást kellene találni, hogy azért a mi közös életünket ne befolyásolja nagyon."
Ez van, ha az ember gyereket csinál. Befolyásolja az életét.
"Suliba kell majd vinni őket, meg haza hozni és gondolom tanulni velük. Reggelit csomagolni és vacsorát készíteni ...."
Nagyfiú a párod, képes lesz rá.
"Az édesanyjuk csak dühében mondhatta, hisz nem mondana le róluk pár ezer Ft miatt. Jól gondolom? Ti anyák oda adnátok?"
Ha jól sejtem, ez a lenézése akar lenni azoknak, akik lemondanak a gyerekről a másik szülő javára. Ha így van, akkor mielőtt legközelebb leírsz egy ilyet, gondold végig, hogy a párod is épp ezt tette.
Kérdező, az ikreket apuka csinálta. Amíg világ a világ, apuka teljes felelősséggel tartozik a gyerekeiért, és ez teljesen független attól, hogy kit kefélget éppen.
Ha anyuka külföldre menne, netán valami rossz dolog történne vele, ugyanúgy apuci nevelné őket.
Apuka, mikor annak idején felállt az adoniszi káré, elfogadta a játékszabályokat. Te is, amikor borjas bika kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!