Szerintetek az mit jelent, ha a gyerekek nem is kérdeznek az apjuk felől, mikor az elutazik 2 hétre? Ilyen esetben megviselné a gyerekeket a válás?
Nem a legjobb a kapcsolatunk. Semmi komoly, csak elhidegültünk egymástól és mostanra már én is feladtam a küzdelmet. Egy ideje már a válást fontolgatom, de a gyerekek miatt még várni akartam.
Most viszont teljesen megdöbbentem, mert a gyerekek semmit nem kérdeztek az apjukról az utóbbi héten. Meg sem említették. Mi lehet ennek az oka? Nem kötődnek hozzá?
Tényleg megviselné őket a válás vagy csak én akarom ezt hinni?
Ovisok. Nyáron is jártak oviba, szóval nem volt nagy változás az életükben.
Nem szokott elutazni, max 1-1 nap nem alszik itthon vagy egy hosszú hétvége amíg kimarad.
A gyerekeket mindenképpen megviseli a válás, de egy kihűlt kapcsolat is! Mert abban egyik szülő sem érzi túl jól magát, és a gyerekek érzékelik a feszültséget.
Ráadásul gondolj bele: te hogy élnéd meg, ha egyszer azzal kellene szembesülnöd, hogy valaki rád hivatkozva ragad bele a saját boldogtalan helyzetébe?! Ezzel olyan felelősséget, bűntudatot raksz a gyerekeidre, ami sokkal nagyobb teher, mint a válás!
Talán érezték rajtad, hogy örülsz amiért nem kérdezősködnek.
Megviselné őket a válás, akkor is, ha látszólag nem kötődnek az apához.
Ha "semmi komoly", akkor talán lehet még a "visszamelegedésen" dolgozni. Párterápia nem jön szóba?
Tény, hogy túl sokat nem foglalkozik velük, de azért néha beszélgetnek vagy játszanak. A maga módján szereti őket és eddig azt hittem a gyerekek is őt.
Ezt a kapcsolatot nem tudom, hogyan lehetne feléleszteni. A párterápia esetünkben szerintem felesleges. Akkor lenne értelme, ha mindkét fél szeretne javítani a dolgon, de ha csak az egyik, mert a másik szerint minden a lehető legnagyobb rendben van...
Nincsenek viták, veszekedések, csak úgy lakótársként élünk egy házban.
Nem szoktam szidni, mert nincs is rá okom. Mint már többször írtam is, nincs semmi baj, csak elmúltak az érzelmek, pontosabban már csak barátként tekintünk a másikra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!