Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondolok arról az anyáról,...

Mit gondolok arról az anyáról, aki 12 éves lányát éjszaka egyedül hagyja?

Figyelt kérdés
Egy olyan társasházban, ahová a közelmúltban többször betörtek. (Amúgy jó környék, pont ezért...) Este/éjszaka hazaugrik hozzá, de megy is el.

2016. márc. 24. 21:48
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
83%
Szia, én 1980-ban születtem, tudom, akkor más világ volt, de 12 évesen rendszeresen voltam egyedül hétvégente, tehát 1992-ben. A szüleim vettek egy telket, minden pénteken kimentek és vasárnap jöttek haza. Én nem akartam oda menni, jobb volt otthon. Mire anyámék hazajöttek, megírtam a leckét, kitakarítottam, volt, hogy sütit sütöttem, vagy vacsorával vártam őket. Tök jól elvoltam, tévéztem, átmentem a szomszédba játszani, lementem egyedül a boltba, ha kellett valami. Anyámék nem voltak felelőtlenek, de mégsem volt mobiltelefon, szóval ők úgy mentek el péntektől vasárnap estig, hogy tudták, megvan mindenem, nem vagyok egy hülye gyerek, tudok szólni ha baj van. Nekem is már két gyerekem van azóta és másképp gondolkodom, én sem hagynám már őket így itthon, de akkor az nekem természetes volt, sőt, vártam is, hogy jöjjön a hétvége, mert imádtam ezt az önállóságot. Azt hozzáteszem, hogy én 6 évesen egyedül jártam a suliba is, anyukám kb. az első hónapban kísért oda-vissza, de kértem, hogy inkább ne. Egyedül mentem le a játszótérre is, tudtam, hogy sötétedés előtt haza kell érnem. Durva így kimondani, de megvolt a szabadságom, amit mi mai szülők nem adunk meg a gyerekünknek. Talpraesett és önálló voltam. Soha nem ültek le velem tanulni, nem kellett külön órákra járnom meg teljesítenem, talán ennek is köszönhető, hogy saját magamtól jutottam el oda, ahol most tartok. Diplomám van, csodás családom, jó munkahelyem.
2016. márc. 25. 00:20
 22/53 anonim ***** válasza:
78%
Nem értem miért vannak ezen annyira kiakadva. A legtöbb ember 11 éves korától minden hétköznap déltől egyedül van otthon, abba sem halnak bele.
2016. márc. 25. 00:26
 23/53 anonim ***** válasza:
5%
23. Hogy mi? A 11 evesek hetkoznaponkent deltol meg oran, majd napkoziben vannak. Tudod, altalanos iskola.
2016. márc. 25. 00:58
 24/53 anonim ***** válasza:
88%
11 évesnek nem kötelező a napközi, az enyémek se jártak, mert 1. fölösleges volt, 2. edzésre jártak, önállóan.
2016. márc. 25. 01:01
 25/53 anonim ***** válasza:
52%
Akkor elnezest, en vagyok eltevedve...
2016. márc. 25. 01:44
 26/53 anonim ***** válasza:
81%

Énis sokat voltam egyedül. Az első hétben kisértek csak iskolába. Akkor még nem volt kötelező a napközi,nem is maradtam bent ,hanem hazajöttem. Sokszor délután is egyedűl voltam. Tanultam,kimentem sétálni a kutyáinkal,barátokkal találkoztam... Készitettem vacsit,fürödtem és aludtam mire anyum hazajött. Ez 9 éves koromtól így ment. És milyen érdekes nem vágtam ela kezem,nem gyujtottam fel a lakást...

Egy 12éves gyerek képes ezekre a dolgokra ha a szülei foglalkoznak vele megfelelően.

Az én lányom mégcsak két éves.

1 Semmi közöd hozzá

2 Nem tudsz esetleg aludni hogy még éjjel is azt figyeled ki mit csinál

3 Nem ismered őket,de már elméleteket gyártassz az anyukárol

2016. márc. 25. 01:46
 27/53 anonim ***** válasza:
86%

úgy látszik én csodagyerek vagyok, ugyanis szerettem egyedül otthon lenni ennyi idősen. nyilván ritkán volt ilyen. az ajtót bezárták,villany ègett mindenhol, így nem féltem.

szerintem nem elítèlendő,főleg, hogyha a lánynak nincs baja vele.

az meg,hogy az anyának a gyerek mellett a helye..ennyi erővel az apának is.az hol van?

2016. márc. 25. 06:30
 28/53 anonim ***** válasza:
86%

12 éves, nem csecsemő.

Ha jól van nevelve, már majdnem annyit tud tenni, mint az anyja.

2016. márc. 25. 07:21
 29/53 anonim ***** válasza:
0%

12 éves gyerek még ne maradjon egyedül. Egyetlen egy okot tudok elképzelni, hogy nem ítélném el a szülőt? Ha egyedül neveli, nincsenek nagymamák, vagy ha vannak is nem hajlandóak segíteni és a megélhetésért dolgozik.

Semmi más indokot nem tudnék elfogadni.

2016. márc. 25. 07:23
 30/53 anonim ***** válasza:
78%
12 evesen eletkeptelen kisbaba, akire vigyazni kell, 13-14 evesen pedig mar szexel?
2016. márc. 25. 07:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!