Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek miért nem engedi...

Szerintetek miért nem engedi anyukám, hogy a barátommal aludjak néha?

Figyelt kérdés
19 éves lány vagyok lassan betöltöm a 20-at, a barátom 23. Jövőhónapban leszünk együtt 2 éve de eddig csak szilveszterkor aludhattunk együtt. Sokszor vesztünk össze már ezen a dolgon de a legjobban az bosszant hogy amikor megkérdezem hogy miért nem engedi sosem válaszol. Utólag pedig annyit mond hogy amíg itthon élek addig ő dönti el. Nagyon rosszul esik hogy nem bízik meg bennem/bennünk. Pedig a barátomat is elég jól ismeri már.
2016. márc. 23. 15:36
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
69%

Van néhány dolog amivel a szülők nehezen békélnek meg az erkölcsi elveken és a szomszédok nyelvén kívül. Ez pedig a saját kényelmük feladása. Hiába jönnek ki a gyerekük választottjával, nem akarják kényelmetlenné és nyomás alá helyezni a saját életüket.

Rosszul vannak ha belegondolnak hogy ott kell kerülgetni azt a kedves fiút/lányt a saját otthonukban. Máshogy viselkedik az ember ha vendég van a háznál. Máshogy szólnak egymáshoz, máshogy sorakozik a saját fürdőszobájánál, klotyójánál. Úgy érzi nyomás alá van helyezve, mert ha például a reggelit a gyerek késztette magának plusz hideg vacsit, úgy érezheti hogy a vendég előtt ezt a feladatot újra neki kell ellátnia mint a gyerek kisebb korában. Sok-sok dolog van itt. Nem akar mutatkozni hálóruhában a fürdő előtt a vendég előtt. Akkor szeretne pukizni a saját otthonában amikor ő akar. Szóval otthon nem akarja ezeket az udvariassági köröket folytatni.

Viszont ha a saját gyereke megy el a másik házhoz saját magát érzi kevesebbnek, esetleg nyomás alá helyezettnek hogy ha ott lehet az ő gyereke akkor neki is ILLIK vendégül látnia éjszakára a másikat. És hát persze senki sem szeret a saját otthonában lábujjhegyen járni. A saját gyerekének a nyögéseit hallani esetleg. Ilyesmi is lejátszódhat anyukádban.

2016. márc. 23. 17:46
 22/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen hogy ilyen sokan válaszoltatok és tanácsokkal láttatok el. Elsősorban a véleményetekre voltam kíváncsi méghozzá azért hogy ha anya nem akarja nekem megindokolni akkor ezekre a dolgokra rátudjak kérdezni és ezáltal hátha elmondja vagy sikerül belőle kihúznom, hogy mi aggasztja ezzel kapcsolatban. Amint említettem én elfogadom a döntését ha megindokolja nekem hogy miért nem. Másodszor pedig azért kérdeztem meg hogy lássam volt/van valaki ehhez hasonló helyzetben és hogy ez mennyire normális. Mégegyszer köszönöm a válaszaitokat!
2016. márc. 23. 18:01
 23/39 anonim ***** válasza:
100%

teljese átérzem a helyzeted.

mi lassan 3 éve vagyunk együtt a barátommal, anya tud róla hogy tablettát szedek és hogy szexelünk.

bár még csak most leszek 18, nekem sem engedik, hogy együtt aludjunk. furcsa, de a kirándulások nincsenek kizárva, voltunk már többször is ottalvós kirándulásokon és akkor nem volt probléma. viszont még szilveszterkor sem alhattam a barátomnál, igaz, akkor már annyira elegem lett, hogy ott aludtam, aztán reggel 6 körül hazajöttem és befeküdtem az ágyba mintha végig itthon lettem volna..

szerintem erre nincs megoldás, úgy érzem nekem sem fogja megengedni soha, de ezzel csak azt érte el, hogy amint befejezem a sulit költözünk, mert nem fogom ezt hallgatni 25 éves koromig.

nem várom el tőle, hogy itt kerülgesse a barátomat, amúgy is én mennék hozzá aludni, szóval teljesen érthetetlen számomra :D

2016. márc. 23. 21:49
 24/39 anonim ***** válasza:
34%

mert pontosan tudja, hogy abban a percben, ahogy az egymásnál alvás meg van engedve vagy neki kell majd állandóan kerülgetni a hapsidat az otthonában vagy a hapsid családjának téged. És azt is pontosan tudja, hogy ennek senki nem örül, max. nem mondja, mert akkor hiszti rohamot kap a gyerek is, meg a kis szerelme is, hogy a család tönkreteszi a kapcsolatukat és el akarja őket tiltani egymástól.

Hagyjuk már a csak néha aludnánk egymásnál szöveget. Ebből aztán mindig az van, hogy pár héten belül az a csoda, hogy külön alszotok, a szülőknek meg már ennyi nyugta sincs, hogy legalább a nap felében biztos nem kell kerülgetni valakit az otthonukban.

2016. márc. 24. 00:48
 25/39 A kérdező kommentje:
Pedig akárhogy is mondod csak néha lenne alapból rá alkalom és már leírtam az előbbiekben hogy miért. Én sem vagyok hülye és tudom mi lenne megoldható és mi nem. Amúgy meg sem én sem pedig a barátom nem hisztizős típus, nem tudom hogy ezt honnan vetted. Abban viszont lehet van valami hogy nem akarja a barátomat kerülgetni. De akkor még is miért nem beszél velem egyenesen és mondja ki? Elvégre ez lenne a normális. Őszintének kellene lennie velem, hogy megtudjuk beszélni a dolgokat. És arra akkor mit reagálsz, hogy a 23 éves bátyámat sem engedi hogy a haverjainál aludjon egy-egy buli alkalmával.
2016. márc. 24. 13:13
 26/39 anonim ***** válasza:
81%
És ha én 30 évesen befogadom a saját lakásomba az anyámat, mert mondjuk apám kirakta, akkor megmondhatom neki, hogy mit és mikor és kivel csinálhat? :)
2016. márc. 24. 14:59
 27/39 anonim ***** válasza:
42%
Persze, hogy megmondhatod. Ha az anyádat befogadod, az új kandúrt még nem kell megtűrnöd.
2016. márc. 24. 15:03
 28/39 anonim ***** válasza:
19%

Azt indokoltad meg, hogy pár hetente egy egész hetet itthon van, és te csak egy éjszakára gondolsz. Anyád meg már látja lelki szemei előtt, hogy abból nem egy éjszaka lesz, ha ritkán jár haza akkor főleg.

Egyébként a régivágású szülők még úgy is vannak vele, ha együtt akar veled szundikálni, akkor lakjon együtt veled, abba nem mennek bele, hogy ingyen vegye meg a tehenet. Amúgy igazuk is van, a legtöbb ilyen egymásnál alvós fiatal aztán évekig nem költözik sehova, nem csinál semmit, csak egymás seggében fekszik valamelyikük gyerekszobájában, mert kényelmes és minden megvan akkor minek előrelépni?

2016. márc. 24. 15:59
 29/39 anonim ***** válasza:
81%
És ha anyám akar menni a kandúrhoz? Megtilthatom, csak mert nálam lakik?
2016. márc. 24. 17:01
 30/39 anonim ***** válasza:
43%
Nem bántásból írom, jártam hasonló cipőben: 19 éves felnőtt ember vagy, azt csinálsz, amit akarsz, de nem a szülői házban. Elképzelhető, hogy a szüleidet zavarja este-reggel egy idegen jelenléte a házban, nem beszélve az esetleges hangokokról. Ha önálló életet akarsz, akkor el kell engedni a kezüket, és munka mellett befejezni a tanulást. Tudom, hogy anyagilag kényelmesebb, de nekik is megvan a saját életük a saját otthonukban.
2016. márc. 24. 18:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!