Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti túl tudtatok lépni azon,...

Ti túl tudtatok lépni azon, hogy a szüleitek miatt nem tudtátok megvalósítani az álmaitokat?

Figyelt kérdés

Egész gyerekkoromban az volt az álmom, hogy táncos lehessek. Lett volna lehetőségem balett órákat venni, ha a szüleim engedik. Nem arról van szó, hogy nem tudták volna megfizetni, csak egyszerűen nem engedték, gondolom nem volt kedvük edzésekre hurcolni.

21 évesen kezdtem el felnőtt balettra járni, és egyszerűen imádom, csak eszembe juttatja, hogy mi lehetett volna belőlem, ha szüleim nem tiltják meg gyerekkoromban. A tanárom szerint is kár volt elfecsérelni a tehetségemet, mert nagyon jó a mozgásom, és alkatilag is megfelelek az elvárásoknak.

Nem igazán tudok túllépni ezen a dolgon. A szüleimmel sohasem volt valami jó kapcsolatom, most már éppen hogy csak beszélő viszonyban vagyunk.

2016. márc. 20. 08:34
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
96%
Ez van,sose tudhatod mi miért történik. Teljesen megértelek..
2016. márc. 20. 08:47
 2/16 anonim ***** válasza:
65%

Dettó... nagyon rossz evő voltam, szóval vékony voltam és szerettem volna balettozni, de nem...

Szerettem volna lány létemre lányosan öltöz(köd)ni, de csak és kizárólag fiúruháim voltak...

Szeretném úgy beosztani az időmet, ahogy nekem az jó lenne, de nem...

Szeretnék koromhoz és nememhez megfelelően ölzözködni a kínaiból, de nem nekem csak a turkáló jut...

Szeretnék egészségesen étkezni, de nem, kötelező megennem a szénhidráttal cukorral és zsírral telerakott ételeket megennem...

Szeretnék sportolni, de...

Szeretnék vékony lenni és fogyókúrázni diétázni, de teletömnek szénhidrátbombákkal...

14/L

2016. márc. 20. 09:24
 3/16 A kérdező kommentje:
Megértelek! Neked még nincs annyira késő, még fiatal vagy és formàlható. Az internet tele van tánc oktató videókkal, én is azzal kezdtem :)
2016. márc. 20. 09:37
 4/16 anonim ***** válasza:
81%

Semmi értelme azzal foglalkozni, hogy "mi lett volna ha"...

Lehet, hogy híres balett-táncos lennél, igen. Előfordulhat.

De az sem kizárt, hogy lesérültél volna, és az egészet fel kellett volna adnod.

Az is lehet, hogy megutáltad volna, ha az egész életed erről szól, és a saját döntésedből hagyod abba.

Bármi lehet, utólag ezen rágódni butaság.

Most csináld azt, amit szeretsz, és kész.

2016. márc. 20. 10:03
 5/16 A kérdező kommentje:
Igazad van, de akkor legalább a választás joga az enyém lett volna. Butaság a múlton rágódni, de vannak dolgok amelyeken nehéz túllépni, főleg akkor, ha mások rossz döntések miatt alakult úgy az életem, ami teljes ellentéte az én elképzeléseimnek.
2016. márc. 20. 10:10
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Sajnállak és megértelek. Nekem szerencsém van mert a szüleim támogatnak a céljaim elérésében.
2016. márc. 20. 10:43
 7/16 anonim ***** válasza:
93%
Ahogy hogy, boldog légy, meg kell ezt mondanod a szüleidnek és utána meg kell tudnod bocsátani nekik. Mond ki amit érzel és utána hogy, jobban legyél próbálj megbocsátani.
2016. márc. 20. 11:22
 8/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A félre értés elkerülése végett mondanám, hogy én senkit nem pontoztam le, nem tudom hogy ki leli ebben örömét :/
2016. márc. 20. 13:09
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, ezen pöröghetsz ítéletnapig, mostmár ez van. Változni semmi nem fog, inkább engedd el.
2016. márc. 20. 13:56
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudnék túllépni rajta. Ez az én életem, én döntöm el, hogy mit hogyan alakítok benne.

Nekem egyébként egy ilyen dolog volt, gyerekkoromban nagyon szerettem volna zongorázni. Zeneiskolába jártam, a tanárom is többször beszélt a szüleimmel, hogy engedjenek, de szó sem lehetett róla. Indok: mert csak. Sőt, egyik alkalommal meg is vertek, mert azt hitték, hogy én kértem meg a tanárt, hogy próbálja rábeszélni őket. Azóta is haragszom ezért, bár nem mutatom, csak úgy magamnak, belül. Talán ennek köszönhető, hogy utána sohasem mondtam el nekik semmit, nem kértem engedélyt semmire és a mai napig a magam feje után megyek.

2016. márc. 20. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!