A kapcsolatok alapja a kompromisszumkészség. Ebben az esetben ezt hogy lehet megvalósítani?
Dolgozzon a nő vagy ne? Rengetek ilyen jellegű kérdést olvastam mostanában, és kétféle reakciót láttam férfiak részéről.
1. Ha dolgozik. Akkor azért nem kell nekik, mert karrierista P****.
2. Ha nem dolgozik. Akkor azért nem kell nekik, mert jaj, el akarja velük tartatni magát.
Mi lehet a kompromisszum a munka kérdésében? Mert olyan nincs, hogy egy kicsit dolgozik. Vagy dolgozik vagy nem. Más lehetőséget nem látok. Te hogy látod?
Kérdező te gondolom Budapesten élsz. Vagy legalábbis az egyik nagy megyeszékhelyen...és jobb körülmények között élőkkel vagy körülvéve.
Az ország nagyobbik részében nem ez a kérdés, hogy dolgozzon-e vagy sem a nő. Hanem az, hogy a pár bármelyik tagjának van-e lehetősége munkához jutnia. Egész térségekben nincsen semmilyen munkalehetőség se a nőnek, se a férfinak. De ha véletlenül valakinek mégis megadatik ez a szerencse, akkor nincs kérdés, hogy dolgozzon-e...
A karrier szót már régen nem is használja senki sem. Már én sem tudom hova tenni, hogy mit jelent ez a szó. Bármilyen magasra is menjen valaki elég egy legyintés/kormányváltás/üzembezárás és újra sorbaállhat utcaseprésért...
Van középút is. Én mondjuk ilyet senkitől nem hallottam, amit felvetsz, lehet nem jó körökben mozgok. :)
Attól mert valaki dolgozik, még nem biztos, hogy karrierista. Szerintem ezek a nők vannak döntő többségben. Ledolgozik 6-8 órát, aztán hazamegy, otthon családi életet él, házimunkát végez. Amit te leírtál az két véglet. Van olyan nő, akinek a munka az élete, otthon is azzal foglalkozik, nem tud kikapcsolni. Na az a karrierista. Van olyan nő, aki nem dolgozik, mert mondjuk nem tud vagy nem akar, otthon van, a férje tartja el, na az az eltartott. De ilyen ugyanúgy van férfiban is. Itt is, mint mindenben meg kell találni az arany középutat.
ezért lenne jó a részmunkaidős állások (4-6 órás)
a nő így dolgozhat pénzt hozz a konyhába (nem tartják el de lehet karrierje is)
de marad idő a családra is
A részmunkaidővel egyetértek. Csak sajnos nem fizetne érte annyit, hogy megérje bejárni érte. Mert a bérlet ugyanannyiba kerül, akár 4 órát, akár 8 órát dolgozik az ember.
Amúgy nem az volt a kérdés, hogy van-e munka, vagy nincs. Hanem, hogy dolgozzon a nő vagy sem. CSAK ERRE
"Mindenki ugy osztja be az életét, ahogyan tudja. Kinek mi a fontos az életében."
Ez igaz. De ahhoz mit szólsz, ha egy férfi azért hagyja el a nőt, mert neki a munkája ugyanolyan fontos, mint a családja, és nem hajlandó lemondani a munkájáról. És jön azzal, hogy karrierista. Ha meg lemond róla, akkor meg azzal jön, hogy el kell tartania, és hogy milyen sokba kerül. Erre kérek válaszokat/véleményeket.
???????????????
Mégis hogyan választod szét a munkát és a dolgozást? Neked ez két egymástól különböző, egynmással semmilyen kapcsolatban nem lévő fogalom???????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!