Hogyan tudnám ezt megvalósítani?
Figyelt kérdés
A történetem hosszú évtizedekre nyúlik vissza és csak a lényeget fogom leírni. Édesanyám egy nagyszerű asszony, kedves, jó lelkű, dolgos, de elrontotta az életét egy rossz házassággal. 4 gyermeket szült Apámnak. A 3 testvérem közül a 2 bátyám már 30 és 40 éves, de van egy 23 éves nővérem is. Én 20 éves vagyok és most nyertem felvételt egyetemre. A hosszú évek során meggyűlöltük apánkat és semmi jót nem kaptunk tőle soha. Egy panelban élünk 5-en ( a legidősebb bátyám elmenekült már...) . Állandó veszekedések, idegeskedés jellemzi a családi légkört és ránk lányokra egyáltalán nincsenek tekintettel. Egy ma esti vita kicsapta nálam a biztosítékot, bezártam az ajtót ebben a szobában és eldöntöttem , hogy elköltözöm a nővéremmel Debrecenbe egy kis panellakásba. Mindketten okos, törtető és normális lányok vagyunk és sajnáljuk Anyánkat, de ha itt maradunk akkor felemészt minket ez az egész. Egyszerűen nincs magánéletünk, teljesen kihasználnak itthon minket. Nem dolgozunk még, hanem tanulunk. Hogyan lehetne kilépni ebből ? Mit javasoltok? Az albérletekre lehet kérni támogatást? Anyagilag hogyan lehetne megoldani, még ha szűkösen is? Mindketten jogászok leszünk és évközben annyit kell tanulnunk, hogy nem leszünk képesek mellette dolgozni, de ha itthon maradunk kibukunk, mert nem tudunk koncentrálni a tanulmányainkra az itthoni zűrök miatt. Bármilyen ötletnek örülnénk.2013. aug. 17. 20:57
1/3 anonim válasza:
Sajnálom a helyzeted, de az albérletet fizetni kell, enélkül nem fog menni. Biztos, hogy szorgalmi időszakba se fér bele heti 3 alkalom pár órában? Otthon milyen az anyagi helyzet? Anyukád nem tudna titeket támogatni? Egyébként kollégiumon nem gondolkoztál még? Az általában jóval olcsóbb, mint egy albérlet és az otthoni zűrt is megúsznád.
2/3 anonim válasza:
Nos, alapból munkát kellene vállalni. Amúgy nem lehet piskóta a család, ha ennyi idősen egy gyerek kivételével mind otthon el, munka nelkul.... Talán nem ok nelkul akad ki apad se.....
3/3 anonim válasza:
Hát ha a jövőt nézzük, tanulni muszáj. Kollégium, és a diákhitel lehetősége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!