Igaza lehet anyának?

Figyelt kérdés

Röviden elmesélem!

A bátyám párját soha nem tudták elfogadni a szüleim, még egyetemisták voltak mikor a lány terhes lett. Hatalmas viták voltak itthon, végül megengedtték, hogy beköltözzenek az addig albérlöknek kiadott lakásunkba. Nemrég anya kijelentette, hogy keressenek albérletett, mert eladta a lakást! Persze kicsi babával és kutyával 3 hét alatt nem könnyü. Mivel pénzük se volt ( tesóm még tanul) én adtam kölcsön 100ezer forintott titokban mert anyáék azt mondták, hogy oldják meg az életük ha gyereket tudtak csinálni. És be sem voltak jelentve oda, a tesóm és a baba ide hozzánk a lány meg vidékre a szülei házába.

Szóval nem találtak lakást, és itt kezdödnek a bajok.

Jöttek az új lakók, így nekik költözni kellett, a lány nem jöhetett ide mert anyáék csak a tesómat meg a picit engedték. A lány nem vihette haza a szüleihez, mert a szüleinek problémáik vannak (isznak) és azt mondta, hogy a védönő elvitette volna a koszos és sokszor fütettlen házból a babát (árám sem volt karácsony elött mert kikapcsolták és ö küldött pénzt)

Szóval haza ment és a tesóm a picivel ide jött.

A lánnyal mindennap beszélek és szerintem napról-napra rosszabbul van, mindig sír. Most kiadó szobát keress, hogy vissza jöjjön és dolgozni tudjon, és a sulit is szeretné befejezni.

Tesóm sokat tanul, szeretne munkát válalni és albérletbe költözni, hogy vissza tudjon jönni a párja. A pici jól van anyáék vigyázznak rá, éjszaka még sír és így elég nehéz (nekem) megszokni, hogy ott van, de persze ez a legkisebb baj.

Tegnap elmondtam anyának őszíntén, hogy mit gondolok.

Okosan kitalálta, hogy költözzenek oda abba a lakásba és a költözés elött szinte pár nappal elmondta, hogy menni kell, hogy esélyük se legyen ( amugy sem lett volna sok)

És ha akart volna tudott volna segíteni nekik, de ő ügyesen szétszakította őket.

Erre azt mondta, hogy az a lány a semmiböl jött és csak a testvérem hátán akart felkapaszkodni és megfogni a gyerekkel. Nem tudott volna tőle tanulni, és csak kihasználta a lány, mert más esélye nem lett volna.

16 éves vagyok és nem tudom, hogy kinek van igaza. sajnálom őket, de mi va ha anyának igaza van?

2016. márc. 12. 22:45
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
85%

Van huszonéves, végzős egyetemista fiam, rágtam is a körmömet, hogy nehogy időnek előtte összehozzon egy gyereket, pláne, ha olyan lánnyal kavart éppen, akit nem szívesen láttam volna a családban. Isten tudja, hányszor a lelkére kötöttem, hogy óvszer nélkül akkor sem, ha a szeme láttára veszi be a csaj a fogamzásgátlót, sokszor beszélgettünk arról, hogy az elköteleződés, a gyerek felelősséget jelent, mindig gondoljon bele abba, hogy az ő és a lány életével mi történne, ha becsúszna. Azt is elmeséltem neki, hogy a művi terhességmegszakítás milyen lelki terhet jelent, az esetleges fizikai szövődményekről nem is beszélve.

Nagyon nem örültem volna, ha ilyen helyzetbe kerül. Abban viszont biztos vagyok, hogy ha úgy dönt, hogy együtt akar élni a gyermeke anyjával, de nem tesz ezért semmit, hanem inkább hazamenekülne akár a lány nélkül is, úgy felpofoznám, akármekkorára is nőtt, hogy egy napig nem tér magához. Nem szokás nálunk a gyerek verése, életében nem kapott még pofont tőlem, de ezért maximálisan megérdemelné.

2016. márc. 13. 16:21
 42/51 A kérdező kommentje:

Pontosan nem tudom mennyi ideje voltak együtt, mikor teherbe esett. Hát a szüleim csak párszor találkoztak vele, aztán kiderült, hogy terhes. A lány sem szeretett ide jönni és anyáék sem kedvelték túlságosan.

Tesóm elöször nekem mondta el és csak késöbb anyáéknak. A lakást nehezen adták oda, mert ugye miböl tartják el magukat és a babát? És hát végülis az igaz, hogy tartozás maradt utánuk, de tesóm azt mondta majd megadja. A lány meg nem maradhatott az albérletében, mert 4 lánnyal együtt bérelték és terhesen már dolgozni sem tudott. Hosztes volt, olyan aki pl. a sparban sajtott kostoltatt, meg a plázában szorolapokat osztogat, de mikor nagyobb lett a hasa már nem hívták, és ugye akkor hogy fizeti az albérletett??

És nem mondott le a gyerekröl csak nem tudtta hova vinni, így egy időre tesómra bízta. De, ő meg sokat tanul és ezért anya, mama meg én vigyázzunk rá.

Mindennap küld sms-t hogy hivjam fel és sokat sír, mindig kérdezi tesóm hol van mit csinál, ha nem hívja vissza. Sajnálom nagyon, de anya is mondtta, hogy sok rezsi tartozást csináltak, meg sok mindent.

Ma tesómmal is beszéltem, de nem tudja mi lesz, mert neki tanulnia kell és úgy tünik számára hogy évek mire össze szedi magát. Jövöre már mentözhet, de az a pénz semmire sem elég.

Én meg már nem tudom kinek van igaza, de sajnálom nagyon.

2016. márc. 13. 18:51
 43/51 anonim ***** válasza:
68%
Kérdező,ne is mesélj többet a tesódról meg a barátnőjéről,egyre rosszabb. Felelőtlen,link bagázs .. anyád nem csoda,hogy ki van akadva .
2016. márc. 13. 23:52
 44/51 anonim ***** válasza:
94%

Aham, szóval a tesód is látja már, hogy mekkora hülyeséget csinált, és kifarolna belőle, vagy legalábbis strucc-politikát folytat (nem tudja, mi lesz, de neki tanulnia kell, és évekbe telik,mire összeszedi magát), de a lényeg, nem az életük megoldásán munkálkodik...Kényelmesebb otthon ülni és tanulni, mintha mi sem történt volna.

Maradj ki ebből,és vond le a tanulságot, hogy Te soha ne kövess el ilyen marhaságot...Egyedül a szüleidet sajnálom,meg azt a kisbabát, aki semmiről sem tehet, hiszen valószínűleg, anyudék nyakán marad, viszont, ha az anyja összeszedi magát valaha, akkor nyilván menni fog érte, ki tudja mikor...

2016. márc. 14. 05:30
 45/51 anonim ***** válasza:
59%
Kerdezö a 9 es kommentedre reagàlnék. Én ugy tudom, hogy tabletta melett besikerűlt gyereknek nem lessz baja, nem szabàlyszerű, ismerek olyanokat akiknek a melett csusszant be es minden okés. Utolsó kommentedre : adjatok hàlàt amiben hisztek hogy ennyi pénzetek van. Sok lànyt ismerek akiket butànak nevelt az anyjuk meg az apjuk ugy féltetre a hercegnöjét hogy 35evesen 3szexpartnert semmi kapcsolat mert ö neki jómódu bankàr vagy ügyvéd vagy plasztikai sebész illik....Még több pasit aki az anyja miatt lett vénlegény so so tesod esete fiam csak tanulj fiam csak pihenj kinyaljàk a seggét tutyi mutyi pasi neked kellene? Aki az anyjànak bólogat? Nöböl vagy nagyin okos érett is mond meg te mit tennél ha tesod bnöje lennél? Mondjuk az jogos ,hogy ne rombolja le tesod az orvos kezét holmi nehéz fizikai munkàval mert az màr egy életre eldurvul. Pàv 1 vizsga és mehet taxizni jo kell abba is pénzt tenni de azért hoz borra való is jön na meg....Én azt vallom gyerekért mindent neki kell megadni mindent, anyud a példàja viszont a példàjàt nem haggya követni. Màsik a làny szereti tesódat az 100% de nem sok megnyilvànulàsa van tesidnak a làny felé...Jàr le hozzà a gyerekkel?? Valakit szeretek talàlkozom vele mert kell az ölelése illata csokja
2016. márc. 14. 09:45
 46/51 anonim ***** válasza:
69%

Ha a srác orvosnak tanulna, akkor nemcsak mentőzhetne a diplomájával, ez hülyeség. Rezidensként simán fent lehet tartani egy albérletet, és marad megélhetésre is, ha nem is túl magas színvonalon családdal. Már a papa 24-36 órás ügyeleteinél erősen kamuszagú volt a kérdés, arról nem beszélve, hogy megnézném, miből fizeti a SOTÉ-n a tandíjat a család, ahol anyu állítólag "otthonról dolgozik", márpedig a kérdező szerint fizetik az egyetemet.:-)

No mindegy, azért egész ügyes próbálkozás volt.:-)

2016. márc. 14. 10:24
 47/51 anonim ***** válasza:
32%
Vàrjunk csak! A làny megszűlt beköltöztek a lakàsba, a bàttyàd meg nem ment oda hanem anyukad etette??? Làny milyen szakra jàr az egyetemre? Most meg mereszti a popot az alkesz szülökkel, még tàpoljàtok a gyereket? Apukad tesod egészségröl tanul tudjàk,hogy anyatej a legjobb a vilàgon, tehàt megtartjàk a lànyt tej miatt...ez durva volt de lényeges. Tesodnak meg a lànynak nincsennek bizonyos igényei...tudom szülés utàn nem lehet egy darabig na de.....meg lehet oldani
2016. márc. 14. 12:00
 48/51 anonim ***** válasza:
80%
47 ne tépd magad, 46 elmondta, miért kamu, és igaza is van. rohadt undorító minden kamuzó, időt rabló, azok elől, akinek valóban kérdése.problémája lenne
2016. márc. 14. 12:20
 49/51 anonim ***** válasza:
Mi értelme van kamuzni ààà :( Több mint 35en bevettük azért.
2016. márc. 14. 17:13
 50/51 A kérdező kommentje:

Nem értem, mi a baj. Az, hogy anya inkább itthon dolgozik, cég alapitásokkal meg ilyesmivel dolgozik és ezért van itthon is irodája, mert néha megy valahova vagy az, hogy apa szokott ügyelni? Fizetik az egyetemet, mert van pénzük, ez miért baj?

Nem tud dolgozni, mert szegény tényleg nagyon sokat tanul. Nem szokott lemenni, mert nincs ideje a tnulás melett, de tellefonon szoktak beszélni.

Természetesen együtt laktak a lakásban a tesóm meg a barátnője és a baba, csak nem tudtták fizetni, ugye.

Én nem szoktam hazudni, és nagyon rossz, hogy azt mondod hazudok. Igy történt ahogy mondttam.

2016. márc. 16. 12:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!