Igaza lehet anyának?

Figyelt kérdés

Röviden elmesélem!

A bátyám párját soha nem tudták elfogadni a szüleim, még egyetemisták voltak mikor a lány terhes lett. Hatalmas viták voltak itthon, végül megengedtték, hogy beköltözzenek az addig albérlöknek kiadott lakásunkba. Nemrég anya kijelentette, hogy keressenek albérletett, mert eladta a lakást! Persze kicsi babával és kutyával 3 hét alatt nem könnyü. Mivel pénzük se volt ( tesóm még tanul) én adtam kölcsön 100ezer forintott titokban mert anyáék azt mondták, hogy oldják meg az életük ha gyereket tudtak csinálni. És be sem voltak jelentve oda, a tesóm és a baba ide hozzánk a lány meg vidékre a szülei házába.

Szóval nem találtak lakást, és itt kezdödnek a bajok.

Jöttek az új lakók, így nekik költözni kellett, a lány nem jöhetett ide mert anyáék csak a tesómat meg a picit engedték. A lány nem vihette haza a szüleihez, mert a szüleinek problémáik vannak (isznak) és azt mondta, hogy a védönő elvitette volna a koszos és sokszor fütettlen házból a babát (árám sem volt karácsony elött mert kikapcsolták és ö küldött pénzt)

Szóval haza ment és a tesóm a picivel ide jött.

A lánnyal mindennap beszélek és szerintem napról-napra rosszabbul van, mindig sír. Most kiadó szobát keress, hogy vissza jöjjön és dolgozni tudjon, és a sulit is szeretné befejezni.

Tesóm sokat tanul, szeretne munkát válalni és albérletbe költözni, hogy vissza tudjon jönni a párja. A pici jól van anyáék vigyázznak rá, éjszaka még sír és így elég nehéz (nekem) megszokni, hogy ott van, de persze ez a legkisebb baj.

Tegnap elmondtam anyának őszíntén, hogy mit gondolok.

Okosan kitalálta, hogy költözzenek oda abba a lakásba és a költözés elött szinte pár nappal elmondta, hogy menni kell, hogy esélyük se legyen ( amugy sem lett volna sok)

És ha akart volna tudott volna segíteni nekik, de ő ügyesen szétszakította őket.

Erre azt mondta, hogy az a lány a semmiböl jött és csak a testvérem hátán akart felkapaszkodni és megfogni a gyerekkel. Nem tudott volna tőle tanulni, és csak kihasználta a lány, mert más esélye nem lett volna.

16 éves vagyok és nem tudom, hogy kinek van igaza. sajnálom őket, de mi va ha anyának igaza van?

2016. márc. 12. 22:45
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
75%
"hogy ráakaszkodik" Amennyiben egy ruhafogasról van szó, lehet. Ha egy felnőtt értelmes férfiről van szó: ketten döntöttek. Minél előbb jó messzire a gonosz anyóstól együtt legyen a kis család - így is már törés a kicsi életében, amit egész életen át cipel majd
2016. márc. 12. 23:27
 12/51 anonim ***** válasza:
67%

oké, felelőtlenség a semmire babát vállalni, de mégis összejött... azért a szüleidben lehetne annyi, hogy ha az unokájukat szeretik, már pedig ha ők vigyáznak most rá, akkor azért ez így van, akkor megtehetnék, hogy az anyját is támogatják, hiszen a gyereknek is az az érdeke, hogy egészséges családban nőjön fel. még ha annyira nem is szimpatikus a lány. főleg ha mondjuk pénzük lenne rá, hogy segítsék a fiatalokat... nyilván nem könnyű, az meg borzasztó lehet, hogy egy anya nem lehet együtt a gyerekével.

és oké, felelőtlenség volt, gyereket összehozni, nyilván, de ha van egy ilyen helyzet, akkor azért szerintem az lenne a normális, ha a szülők beszállnának és ott segítenének, ahol tudnak, hogy tesód befejezhesse a sulit rendesen. a gyerek az anyjával legyen, viszonylag normális körülmények között élhessenek.

2016. márc. 12. 23:35
 13/51 anonim ***** válasza:
59%

Ha anyuka nem is él veletek egy városban,akkor mivel etetik a picit?

Egy kisbabának még anyatejre lenne szüksége.Egyébként undorító,amit anyukád művelt,te ne hagyd,hogy így irányítsa az életedet.

2016. márc. 13. 00:01
 14/51 anonim ***** válasza:
87%

Hülye vagy, 10-es, csak nem forogsz. Annak a lánynak, aki tanul, egyetemre jár, nincs szüksége "városi" (:D) pasira, hogy "kitörjön", pláne egy gyerekre a tanulmányai közepén.

A tesód egy nyámnyila balfék, már bocs, kérdező. Lehet félévet passziváltatni, amíg nagy a gond, ha tisztességesen tanul, ösztöndíjat is kaphat, egyetem mellett is lehet melózni. Anyádat már nem is minősítem (ha egyáltalán igaz a sztori, nehezen hiszem el, hogy ilyen böszmék vannak a világon), ő a sokszorosát kapja majd vissza ennek a sorstól.

Őszintén remélem, hogy az anya vissza tud térni, akár egy anyaotthonba is, és szépen becsattog a gyámhivatalba feljelenteni anyádat, amennyiben nem adjátok oda neki a gyerekét. Remélem továbbá, hogy a bátyád is megtalálja végre a tökeit, és elkezd felnőtt módjára, felelős apaként és párként viselkedni.

2016. márc. 13. 00:07
 15/51 anonim ***** válasza:
45%

7"tanulni meg távolról se muszály "

A helyesírásodat tekintve neked sem sikerült.

Az anyja addig várhatott volna a lakáseladással, amíg le diplomázik a fia és elkezd dolgozni.

2016. márc. 13. 00:46
 16/51 anonim ***** válasza:
37%

És megkérdezhetem ,hogy a testvéred miből tartotta/tartja el a családját ?

Mert az addig szép sztori,hogy ők bevállalták a gyereket az egyetem ellenére,úgy,hogy a lány családja alkoholista ,ők meg nem keresnek pénzt,de ha így adták elő anyukádnak ,hogy őnekik bizony gyerekük lesz ,kész tények elő állitva,de terv ,munka,és pénz nélkül,nem csodálkozom,hogy a "gonosz anyós" kitért a hitéből !

Az ronda húzás ,hogy 3 héttel előtte szólt,hogy eladta a lakást. Na de gondolom csak tudott róla a testvéred,hogy árulja,ugyanis nem 3 hét alatt kel el mostanság egy ingatlan :)

A lányt nem ismerjük,a szándékait nem tudjuk ,se azt,hogy ez az egész gyerekvállalás téma,hogy lett bejelentve a szülőknek . Valószinüleg van ok arra,hogy anyád dühös,és nem segít nekik . Egyébként nem is megvetendő,ha ennyire felnőttek menjenek dolgozni ,vagy a tanulás után kell szülni .

Egyébként a testvéred hogy engedheti meg magának,hogy az iskolában ül munka nélkül egy kisbabával ? Gondolom anyukád segített nekik eddig pénzzel,meg te is . Valahol igaza van mindkét félnek,de nagobb százalékban értem meg anyádat .

2016. márc. 13. 01:02
 17/51 anonim ***** válasza:
24%
Mondjuk én a lányt is odaengedtem volna . Csak tudod,akkor most se lenne semmi motivációjuk rá,hogy felnőjenek végre .. akkor a mama hotelban vakációznának kényelmesen ki tudja meddig .
2016. márc. 13. 01:05
 18/51 anonim ***** válasza:
72%
Te jó testvér vagy, rád lehet számítani a szrban is, nem csak a jóban. Ha a tesód egyszer egyenesbe jön és tegyük fel sikeres lesz, nem fogja ezt elfelejteni neked. De édesanyádnak sem... Ott ahol gyerek van, nem lehet úgy eljárni mint egy diákszerelemnél (bár megjegyzem ott sem illik áskálódni). Lehet anyukátok megszabadult a lánytól, legalábbis egy időre, de a bátyádtól is megszabadult. Legfeljebb még nem tud róla.
2016. márc. 13. 01:17
 19/51 A kérdező kommentje:

Anyàèktòl van/volt pènzünk, azt mondtàk hogy nekünk az a *munkànk* hogy tanuljunk. Mikor tesom külön költözött egy ideig a sporolt pènzèböl èltek ès bàr a rezsit nekik kellett volna fizetni, nem fizettèk mert arra màr nem volt pènz. Kèsöbb èn is adtam pènzt.

Gyògyszertàrban lehet venni tàpszert ès azt eszik a baba.

A tesom ugye itthon van ő azèrt jobban birja, de a baràtnőjèt sajnålom, de azèrt màr anyàt is megėrtem ės most nem tudom kinek van igaza.

2016. márc. 13. 01:22
 20/51 anonim ***** válasza:
85%

Hát az élet nem fekete fehér :) Remélem hamar eltudják kezdeni a saját életüket ,és helyreáll a családi béke.

Szerintem anyud azért mérges,mert gondolom ő sem készült fel erre,hogy rajtatok kivül még a testvéred családját is eltartsa . Lehet,hogy rondán viselkedik,de tényleg felnőtt emberek ,miért az ő nyakába varrják a költségeket és a felelősséget... ELtelt vagy 7 hónap minimum mióta megtudták ,hogy gyerek lesz . Ez alatt azért valami tervet kellett volna készíteni,azon kivül,hogy majd lesz valahogy ..

2016. márc. 13. 01:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!