Hogyan tudnám megértetni anyával?
Szerintem itt csak kevesen értették meg a kérdést, és ezt muszáj vagyok még leírni:
A 15 éves kis srác leírta, hogy a nagy probléma általában. Nem tudom kik írták, hogy többet gyakorolni, de gimiben az ember nem időmilliomos, és minden tantárgyra egyformán készülni kell. Függetlenül attól, hogy jól vagy rosszul megy. Ha nem most tanultok gimiben, akkor kérlek ne "kedveskedjetek" olyanokkal, akik segítséget kértek, nem pedig ugyan azt, amit otthon is mindennap megkapnak.
És a válaszom neked:
Igen a szülőknek nincs jobb ötlete a megvonásnál, az öcsém is ezzel szenved. Ahhoz, hogy jó alkupozíciód legyen, szerezned kell egy elfogadható jegyet. Nem tudom melyik suliba jársz, és mennyire nehéz, és nyilvánvalóan nem ugyanaz a szint mint általánosban, és nyilván te nem matekos beállítottságú vagy, és valószínűleg még a tanár is szar és a többi és a többi.
Ezeket mind megértem.
Jó tanács:
Időbeosztás! Amiben jó vagy ösztönösen, abban akkor is jó leszel, ha a többi tárgynál kicsit kevesebb időt fektetsz bele. Így több időt tudsz nyerni a nehezebben menő tárgyakhoz.
Tanulj a tömegközlekedésen is. Hihetetlen mennyiségű időt tudhatsz megspórolni, akkor is ha csak napi 20 percet utazol. Ha valami jól megy, azt ott is írhatod. (Pl.: ha a németházid nem gyöngybetűkkel lesz írva, a tanárod biztos nem nyír ki...)
Tanulj hatékonyabban. Koncentrálj oda, majd tarts pár perc szünetet, amikor nem facebookozol, hanem igyál egy pohár vizet mosd meg az arcod, csinálj pár fekvőtámaszt, hogy kicsit pihentesd az agyad. Aztán ugrás vissza.
Matek:
Ha nem érted, keress valakit aki elég jó benne ahhoz, hogy elmagyarázza. Ha senki ilyen sincs, akkor az internet tele van remek magyarázatokkal és könyvekkel, nyugodtan keress rá. És ne hagyd, hogy az internet nyújtotta egyéb lehetőségek ilyenkor elcsábítsanak.
Ha jól beosztod az időd, és az a motivációd, hogy a nehezebb házitól haladsz a könnyebb felé, és szórakozás is csak akkor van ha már mindent tudsz, akkor jobban, kiegyensúlyozottban fogod érezni magad, és a matek is jobban fog menni.
Nekem anyukám mindig azt mondta, hogy a matekot hármasra be lehet seggelni. Ha jobb vagy, már tehetséged is lehet.
Sok sikert! :)
bocsánat van egy hiba az elején: "hogy mi a nagy probléma."
Elnézést már fáradt vagyok.
Látom, itt mindenki szín ötös volt matekból... mondok valamit, nem a gyakorláson múlik, gyakorolhatsz naphosszat valamit, amit NEM ÉRTESZ.
Én egészen 11-ig bukdácsoltam matekból, egész egyszerűen nem ment, minden évben kegyelem kettessel mentem át.
Végül kaptunk egy új matektanárt, esküszöm, a világ legjobb tanára volt.
Egész órán csak szövegelt, oltogatott minket némi iróniával fűszerezve, de közben úgy elmagyarázta az anyagot, hogy észre sem vetted. Abban az évben írtuk a próbaérettségit, az enyém lett 2 hibaponttal a legjobb az évfolyamon.
Egyáltalán nem gyakoroltam otthon hozzá, egyszerűen megvilágosodtam, milyen logikai lépéseket kell használnom.
Kérdező, amit tehetsz:
1, Megmondod édesanyádnak, hogy ha motiválni szeretne, és ennyire vágja a témát, akkor leül veled gyakorolni.
2, Amennyiben az első pont nem kivitelezhető, kérsz egy magántanárt, vagy valakit, aki érti a dolgot, és hajlandó el is magyarázni, mert másképp nem megy.
Ha továbbra is akadékoskodik, kijelenthetjük, nem a megoldást keresi, csak valakin le kell vezetni a feszültséget. Ez esetben üdv a klubban, az én anyám is ilyen volt.
Utolsó, üljetek össze a kérdezővel: te matekban, ő nyelvtanban segít.
Kérdező:
- ha eddig 4-5 voltál, és most 2, akkor valamit nagyon nem jól csinálsz
- gyakorlás! akár napi 1-2 órát is, ha szükséges, mert ezek szerint eszed van a tárgyhoz, csak lustulsz
- ha pedig ez sem megy, leülsz anyuddal, hogy lesz szíves keresni (finanszírozni) egy tanárt, aki heti 1-2x korrepetál téged
A szr tanár csak duma, kifogásnak mindenesetre remek.
Nekünk a 4 év alatt 6(!) matektanárunk volt, és akadt fél év, mikor egyáltalán nem volt óránk, mégis 4 körüli átlagot csináltunk érettségin. Viszont mindenkinek volt külön órája hétvégén.
Kérd meg anyukádnak, hogy egy ideig járasson külön tanárhoz, amíg "egyenesbe hoz". Vagy kérdd meg egy osztálytársad, aki érti, és el is tudja jól magyarázni, hogy segítsen (nem feltétlenül ingyen, de olcsóbb, mint egy matektanár).
Amit nem értesz, azt hiába gyakorlod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!