Mit csináljak Anyával?

Figyelt kérdés
Az anyukámnak mindig volt, egész életében munkája, de most kirugták még karácsony elött, dec. 01 körül. és azóta iszik mindennnap (azelött is ivott 1héten 1x) meg gyógyszerezi magát, megevett 3 üveg rivót, megtaláltam nálla, 0,5 mg még jó hogy nem az erösebböl mert akkor biztosan elérte volna amit akart... :( Nagyon sok helyre leadta az életrajzát de sehonnan sem hivják és kilett idegileg, és félek, hogy ez már igy marad vagy hogy valami nagyobb baj lessz ebböl... Mit csináljak? Megpróbáltam vele beszélni, de azt mondta ne oktassam ki......

2015. dec. 28. 14:24
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
62%
Ha senki más nincs, aki lelket öntsön belé, akkor neked kell megtenned. Várd meg egy józan pillanatát, és akkor beszélj vele. Mond el neki, hogy nincs miért idegeskednie, hiszen mindig volt eddig munkája, és ezután is lesz.
2015. dec. 28. 14:37
 2/19 anonim ***** válasza:
62%

" (azelött is ivott 1héten 1x)"

Na, itt a baj.

Meg kell próbálnod hatni rá, de egy ennyire labilis idegrendszerű embernél ez nagyon-nagyon nehéz. ha nem képes az aktuális problémát másként megoldani, csak ivással, gyógyszerrel, ott nagyon nagy a baj.

Talán , ha pszichológushoz tudnád elvinni.

2015. dec. 28. 14:48
 3/19 anonim ***** válasza:
54%

Nehéz kérdés.

Szerintem lelkileg megtört, feladta.

Próbálj meg hatni rá. Pl. azzal hogy még jó hogy nem hívták be sehová, mert begyógyszerezve, se.ggrészegen beállít valahova, ott el is vágja magát örökre.

December van, még a fű se nő. Januárban lesz érdemes próbálkozni, és tavasszal indul meg erősebben a felvételi hullám a legtöbb cégnél.

Addigra vagy összekapja magát anyád, vagy olyan szinten leépül, hogy ránézésre is megmondják róla, hogy gyakorló alkoholista. Nem tudom, mi a szakmája, hol akar elhelyezkedni, de a legtöbb esetben már épp elég kizáró ok.

Addig beszélj a háziorvossal, hogy ne írja fel neki a gyógyszereket, elvégre ezek ha jól tudom csak receptre kaphatóak.

Ittas, begyógyszerezett emberrel tényleg nem érdemes beszélni. Ha lesz egy tisztább pillanata, akkor esetleg.

Akkor éreztesd vele azt, hogy szükség van rá, otthon is, a családban is, nem csak a munkában, és az csak az élete egy szelete. Kell a pénz, ki kell fizetni a számlákat, de az élet értelmét a család adja, nem a robotolás.

2015. dec. 28. 15:16
 4/19 anonim ***** válasza:

az komoly hogy egy felnőtt ember beletrik abba hogy nincs munkája..az élet tele van lehetőségekkel minden sarkon..

nem hiszem el hogy ilyen van

talán támogasd hogy kezdejne újfajta lehetségek után nézni,

máshogy gondolkodni mint eddig és akkor lehet visszajön az önbizalma.

2015. dec. 28. 15:28
 5/19 A kérdező kommentje:
Növér, és amihez akar ugyis hozzájut... Igen elég labilis ember, a munkályának él. ha rossz napja volt akkor iszik meg egy üveg bort, azért irtam hogy néha szkott inni, 1-2 héten egyszer...de amit most müvel az ellentétje önmagának. Ö nagyon szeretetre méltó. Csak nyilván kilett idegileg mert nem ilyen karácsonyt szeretett volna amilyen lett.....
2015. dec. 28. 15:30
 6/19 anonim ***** válasza:
37%
Nővérként gond nélkül el fog tudni helyezkedni bármikor.
2015. dec. 28. 15:31
 7/19 A kérdező kommentje:
Hát ezt mondom neki Én is. Hogy lesz munkája úgy is. De úgy néz ki, hogy nagyon kiborult a bili nála :(
2015. dec. 28. 15:37
 8/19 anonim ***** válasza:
Ne vicceljél már, hogy nem veszik fel sehová! Nővérhiány van mindenhol, az én lakühelyemen is, konkrétan ilyen okj-s ápolókkal próbálják betölteni a rengeteg állást! Nem akar dolgozni inkább az lehet a baj, nem az hogy nem tud.
2015. dec. 28. 15:46
 9/19 szántóvető ***** válasza:
a nagyszüleidnek szólj,jöjjenek át és beszéljenek vele.talán rájuk jobban fog hallgatni.karikor is ivott?
2015. dec. 28. 15:50
 10/19 A kérdező kommentje:
Dehogynem akar dolgozni!!! Persze, hogy akar. És ténlleg nem veszik fel ahová leadta önéletrajzát! Nagyszülök meghaltak... 21 évig dolgozott a Flór Ferenc kórházba, aztán ott meghalt a fönök, jött valami köcsög és onnan ki rúgta. Akkor utána átment Gödöllöre Ápolóházba 5 évig volt ott, de megszünt az ápolóház. Utána megint egy Ápolóházban volt 3 évig, de sajna az nemrég szünt meg. És most ott dolgozott Dányba de nem hosszabították meg a szerzödését. Azóta nincs melója.
2015. dec. 28. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!