Mit csináljak Anyával?

Figyelt kérdés
Az anyukámnak mindig volt, egész életében munkája, de most kirugták még karácsony elött, dec. 01 körül. és azóta iszik mindennnap (azelött is ivott 1héten 1x) meg gyógyszerezi magát, megevett 3 üveg rivót, megtaláltam nálla, 0,5 mg még jó hogy nem az erösebböl mert akkor biztosan elérte volna amit akart... :( Nagyon sok helyre leadta az életrajzát de sehonnan sem hivják és kilett idegileg, és félek, hogy ez már igy marad vagy hogy valami nagyobb baj lessz ebböl... Mit csináljak? Megpróbáltam vele beszélni, de azt mondta ne oktassam ki......

2015. dec. 28. 14:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Ha a szülők nem élnek, nincs testvére, barátnője? Szedd össze a közeli ismerőseit, hogy segítsenek neked.

Próbálj összeszedni, kidobni minden gyógyszert, alkoholt otthon. Vedd rá, hogy menjetek el sétálni, vagy pl. otthon csináljon valami fizikai munkát, attól megnyugszik.

2015. dec. 28. 16:09
 12/19 anonim ***** válasza:

Próbáld meg biztatni, decemberben tényleg nem nő még a fű sem, leáll szint minden, vagy takarékon működik.

Én is ebben a térségben élek, nővérhiány van mindenhol, ne adja fel, Gödöllő tele van magánrendelőkkel, Boróka Egészségház, a gödöllői rendelőintézetek is biztos keresnek embert, adja be újra a Flórba, másik osztályra. Nem írtad, hol dolgozott Dányban, de állandóan látom a hirdetést, hogy az idősek otthonába ápolót, főnővért, gondozót keresnek. Próbálja meg a péceli Ese-t, isaszegi Ese-t, a háziorvosokat....

Gyűjtsd ki neki az összes ilyen hely email címét, hr-es kontaktját, januárban biztos lesz már visszajelzés.

2015. dec. 28. 16:33
 13/19 anonim ***** válasza:
Valamit csinálhatott, amiért nem hosszabbították meg a szerződését, például piásan ment be, csak erről nem számolt be neked. A körzeti orvostól kérj segítséget, de az se igaz, hogy nővérként minden gyógyszerhez hozzájut, hát honnan jutna hozzá, ha nincs munkahelye. Ha öngyilkos akar lenni, akkor orvos bevitetheti a pszichiátriára.
2015. dec. 28. 16:50
 14/19 A kérdező kommentje:
Nem csinált semmit ez egy hosszú történet. a lényeg hogy dányba csak ápolónönek vették fel mert volt ott fönövér, de mivel anyának több szaktudása van, a fönövér kirugatta, mert félt hogy elveszti az állását. Isaszegen az esébe már melozott 6-7 hónapot kb---én ott voltam vele az egy mocsok hely, nagyon pofára mennek ott a dolgok. Rendben valahogy lelket öntök belé, ma már nézegettem neki a melókat. egyépként hoszpiszolt is a munkálya mellett, azért van neki több gyógyszre...hát rákosoknak való tapasza is van az nagyon erös még jó hogy az nem tette magára
2015. dec. 28. 17:45
 15/19 A kérdező kommentje:
ügyeleti táska meg mindene van.... nagyon sok mindene... az infuziótol kezde mindene
2015. dec. 28. 17:48
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Biztos stiklis, ha nem kap munkát. Nővérként még ő válogathat, hova szeretne menni, ugyanis mindenhova kell nőbér. :)
2015. dec. 28. 22:19
 17/19 anonim ***** válasza:
54%

Nekem úgy tűnik, hogy ez egy régóta fennálló függőség. Egy rendes addikt nem 3 üveg rivóval kezd, oda azért el kell jutni. A munkahely elvesztés szerintem is összefüggésben van édesanyád szerhasználatával. A függőt sajnos tényleg nem lehet "kioktatni".

Amit te tenni tudsz: elfogadod ezt a helyzetet, és amennyire lehet, megpróbálsz kilépni ebből. Hány éves vagy? Jársz még suliba? Be tudsz menni koleszba? Anyukádnak ultimátumot tudsz esetleg adni, ahol elmondod, ha nem áll le, milyen következményei lesznek. Beszélned kell a gyermekvédelemmel (ha még 18 alatt vagy), hogy segítsenek.

A leghatékonyabb segítség az, ha kilépsz helyzetből, és anyádra hagyod a következményeket (gondolom, most is te intézed a dolgokat, mert ő képtelen rá).

2015. dec. 29. 16:08
 18/19 A kérdező kommentje:
Nem hagyhatom itt, magára. Amikor csak én vagyok neki! 21 éves vagyok, már nem tanulok. Van egy fiam. 1 éves. De nagyon elkeserít ez a helyzet, nem tudom mit csináljak,mi lenne jó. Hiába beszélek vele, azt mondja hadjam békén. :(
2015. dec. 29. 23:31
 19/19 anonim ***** válasza:
Te egy függővel nem tudsz mit csinálni, orvosi eset. Lgfeljebb a körzeti orvos tud, ha beutalja pszichiátriára. Ha magától nem hajlandó bemenni, akkor csak akkor lehet bevitetni, ha öngyilkosságot követ el vagy bizonyíthatóan arra készül. A morfintapasz birtoklása egyébként bűncselekmény, azt ellopta, nem lehetne nála, mint ahogy más receptköteles gyógyszer sem.
2015. dec. 30. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!