Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnám megértetni anyával?

Hogyan tudnám megértetni anyával?

Figyelt kérdés
Mindig is nehezen ment a matematika,mégis 7évig 5-ös voltam belőle, nyolcadikban 4-es. Most viszont kilencedikes vagyok és olyan szinten nem megy,hogy kerek kettesre állok év eleje óta. Anyukám pedig teljesen ki van borulva,mert szerinte nem foglalkozok vele eleget és ezért nem megy. Soha nincs szinte itthon,nem látja hogy én mikor mennyit foglalkozok vele. Németes osztályba járok és az jól megy.Amikor látja hogy a némettel foglalkozok leszól hogy ne azt gyakoroljam ami megy,hanem inkább a matekot. Elvette a telefonomat és azt mondta,hogy addig nem kapom vissza, amíg nem írok egy 3-mast matekból. Mondtam neki hogy ezzel csak elveszi a kedvem az egésztől, de azt mondta nincs jobb ötlete ennél.Hogyan tudtam megértetni vele, hogy ezzel csak elveszi a kedvem? Mondtam neki hogy néha jól esne ha egy kicsit motiválna és nem állandóan szidna mindenért, azt mondta nem tud mivel motiválni ezt látja a legjobb megoldásnak. Mit kéne tennem, hogy megértse az én helyzetemet is és más megoldást keressen?
2016. febr. 24. 22:35
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
39%

Mit kéne tenned? Még többet gyakorolni a matekot.

Annak akinek 8 éven keresztül 4-es vagy 5-ös volt az eredménye az bizony nem foglalkozik eleget most a matekkal. Bevallom, én még a gépet is letiltanám, hogy gyakorizás helyett is matekot tanulj.

2016. febr. 24. 22:49
 2/23 anonim ***** válasza:
64%

mi nem megy? az órai feladatok igen, csak a dolgozat nem? vagy órán se érted?

én azt tudom javasolni, h minden órán első perctől utolsóig figyelj, ha mond vmit a tanár amit nem ír fel, de fontos lehet, azt is írd le. dolgozat előtt meg nézd át amit addig vettetek, csinálj esetleg meg nem oldott feladatokat a feladatgyűjteménből, stb.

én is íg kezdtem gimiben, mert általánosban nagyon béna voltam, aztán csináltam kb 2 hónapig onnantól már alig figyeltem, dogákra se tanultam, de sima volt az ötös, mert már ráéreztem :D

2016. febr. 24. 23:11
 3/23 anonim ***** válasza:
47%

Nehogy már egy csoffadt 3-ast ne tudj összekaparni 9-ben.

Jó, hogy nem jutalom jár a 3-asért :)

Hol akarsz továbbtanulni? 2-es matekkal igencsak szűkülnek a lehetőségeid. Nem anyádnak tanulsz, hanem magadnak. Ez legyen a motiváció.

2016. febr. 24. 23:14
 4/23 anonim ***** válasza:
43%
Mi ez itt, hogy mindhárman bunkóskodtok(1.,2.,3.)?Ráadásul nem is válaszoltatok szerencsétlen kérdező kérdésére.Elszégyelhetnétek megatokat, hogy csak oltogatni tudtok!-Mit kéne tennem, hogy megértse az én helyzetemet is és más megoldást keressen? -Próbáld meg elmagyarázni neki, hogy neked is nehéz.Például vegyük az én példámat:Felkelek reggel 4:30-kor, elkészülődök, futok hogy elérjem a buszt, lefelelek minimum 2 tantárgyból egy nap, aztán megyek sakkra, utána úszásra (ezt a kettőt szüleim erőltették rám), hazaérek jó esetben 20:00-ra, akkor megreggeli-ebéd-vacsorázok, és mire végzek a háziírással meg a tanulással 23:30 van (Ezt a választ is pont úgy írom, hogy most végeztem a tanulással, és mindjárt megyek aludni végre), aztán jön a fogmosás meg a fürdés, és akkor tudok aludni jóesetben 4 órát és 30 percet.Tehát az egészből csak azt akartam kihozni, hogy túlvagyunk terhelve, és néha nem hogy tanulni, aludni se tudunk rendesen.Aztán meg megy az üvöltözés hogy miért iszol energiaitalt.Szóval mondd el anyudnak körülbelül azt, amit az imént írtam.Remélem hasznos volt a válaszom, jó éjt! 15/f
2016. febr. 24. 23:38
 5/23 anonim ***** válasza:
32%

ma 23:38

Már bocsika kisfiú de a kérdésre válaszoltunk. GYAKOROLNI KELL! ennyi.

Azt, hogy te kipanaszkodod magad, és fiú létedre itt hisztizel, hogy jaj mennyi mindent csinálsz azért nem árt ha eszedbe jut, hogy anyád és apád sem a fenekét vakargatja jó kedvében.

A kérdező gyakorizás helyett tanuljon, gyakoroljon és akkor menni fog. Az anyjának meg igaza van. Nincs mit megmagyarázni ezen. Ha eddig ment akkor ezután is menni fog, csak ugye akarni kell..

Te meg 15 évesen fogd vissza szádat mert itt egyenlőre te bunkóskodtál.

2016. febr. 24. 23:43
 6/23 anonim ***** válasza:
75%
Azėrt nen kėne anyázni!
2016. febr. 24. 23:58
 7/23 anonim ***** válasza:
91%

Egyszer kb 10-11.ben kaptam egy nagyon szar matek tanárt. Konkrétan megmondta, hogy ha nem értem, akkor iratkozzak át egy másik suliba (gimi volt) egy másik o.társamnak meg azt mondta hogy 3-nál jobb jegyre ne is számítson mert lány (mint én) Én se voltam soha jó matekból de akkor nagyon felhúztam magam, a koliba volt egy exmatek tanár felvigyázó, vele gyakoroltam, meg feladat gyüjteményt kértem, mindig azt oldogattam. Kövi téma záró 5-ös lett (erre a tanár csak annyit mondott, hogy voltak kellemes meglepetések rám mutatva- mondtam magamba dugd fel a kellemes meglepetésedet :D)

De mondok egy másik példát. 9-ben németből nagyon elhagytam magam uccsó hónapban jöttem rá, hogy gyakorlatilag bukásra állok. A tanár jó fej volt, mert íratott egy végső nagy pót dolgozatot (amiket alapból nyáron írnak akik megbuktak már nem tudom hogy van) kb másfél hétig magoltam meg tanultam mint az állat napi 3-4 órát és végül 4est írtam és átmentem

Egyébként ha otthon van anyukád vagy apukád (ha képben van) kérd meg hogy matekozzon veled segítsen mert többet érnél vele mint telefon megvonással. Akkor látni fogja hogy valójában milyen képességeid vannak

2016. febr. 24. 23:59
 8/23 anonim ***** válasza:
88%
Ja egyébként még hogy részletesebb kép legyen a volt matek tanárról csak felírta a táblára a feladatot és járt körbe mikor hozzám ért mondtam hogy nem értem, erre tovább megy hogy ő csak azoknak segít akik értik wtf :D Szóval tanítás kb 0 volt
2016. febr. 25. 00:02
 9/23 anonim ***** válasza:
68%

Teljes mértékben a 4es válaszadóval értek egyet. Mellesleg 2es matekkal érettségiztem, elég komolytalan volt az aki azt írta hogy 2-3as matek eredménnyel az illető nem viszi semmire. Itt az a gond hogy tényleg túlterhelik a diákokat, ráadásként ha balszerencsés vagy rádakasztanak egy önző nagyképű okoskodó tanítani nem akaró és reális jegyeket nem adó tanárt, akivel aztán végigszenvedhetsz rosszabb esetben 4 évet. Legyen matek, angol, fizika, kémia, teljesen mindegy. Gyakorolhatsz napestig, már ha van hozzá lelki és akaraterőd, akkor sem leszel jobb 3asnál. EZ tanárfüggő!! Tapasztalat. Röhej, 9.ben volt egy nagyon jó tanárom, aki tényleg tudott tanítani, 4es voltam egész évben, majd 10.ben jött egy másik, annál 2es, 11.ben jött egy harmadik annál 3as. 12.ben jött egy negyedik annál ismételten 2es. A 4. évem végére már öngyilkos akartam lenni, mert basztattak a tanárok és az osztálytársaim, idehaza meg apám, egy perc nyugtom nem volt, tanulni már se kedvem se erőm, se ambícióm. Depressziós lettem, és senki le se szarta!!

Ami a matekot illeti nem kell mindenből kitűnőnek lenni ahhoz hogy az ember elérje a céljait, egyetemhez is felesleges, mert javarészét nem is használod annak amit megtanulsz, csak a pontszám miatt érdekes a dolog. De egyetem nélkül is sokra viheted. Az a baj a buzgó mócsing értelmiségiekkel hogy ha már bekerültek a felsőoktatásba ők már istennek hiszik magukat.

A javaslatom, tarts ki, tanulj sokat, és ne add fel! A középsuli sajnos ilyen, könyörtelen, alattomos és egy bizonyos része teljesen felesleges, de sajnos kötelező.

2016. febr. 25. 01:10
 10/23 anonim ***** válasza:
21%

Hozzátenném még hogy a 6os válaszoló nem is anyázott!!

Ahogy elnézem itt is sok az értelmiségi, nem baj, legalább van kiken röhögni, már megérte idetévedni!

2016. febr. 25. 01:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!