Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha a családom a...

Mit tegyek ha a családom a naplómat olvasgatja?

Figyelt kérdés

Sosem tartották tiszteletben a magánszvérámat, nekik mindig természetes volt hogy a szobámban mászkáljanak és pakolászannak, mindegy hányszor és hogyan kértem meg őket.Ma hamarabb értek haza mint én és ugye a szobám nincs kulcsra zárva mert semmi értelme, ígyis-úgyis ki tudnák nyitni ha nagyon akarnák.A testvéremtől tett egy érdekes célzást, én meg teljesen lefagyva megkérdeztem hogy erről honnan tud, amire csak annyi volt a válasza hogy a szüleimmel olvasták ma a naplómban.Azt se tudtam mit mondjak...a szégyen meg a harag keveredett bennem, de azóta se említettem a dolgot.Viszont ez már több a soknál...A napló nem valami jól látható helyen volt, csodálkozom is hogyan találták meg, de ha már egyszer megtalálták akkor sem volt fair elolvasniuk.Kb egy fél éve/éve nehéz időszakom van főleg a barátok terén,kicsit bonyolult, de elég magányos voltam az elmúlt hónapokban, ezt le is írtam a naplómba, meg még egy pár dolgot amikhez semmi közük.És most nem tudom a szemükbe nézni, mert úgy néznek rám mintha valami lúzer lennék, sajnálkozó tekintettel meg ilyenek.Pedig már kezdek túl lenni ezen az időszakon, de az ahogy most viselkednek velem csak emlékeztet rá.

Nem szeretném megbeszélni velük, mert sosem volt olyan bizalmas a kapcsolatunk, és szerintem ez nem az én hibám, sosem érdekelte őket hogy mi bajom van.De azt se szeretném hogy így viselkedjenek velem, azt meg főleg nem hogy a legféltettebb gondolataimat olvasgassák...

Mit tegyek?

17/l

2016. febr. 19. 17:52
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%
A rovásírás jó ötlet. Én is így írtam a naplóm a kollégiumban. Eltart egy darabig, amíg begyakorlod (pláne, hogy ha hű akarsz lenni a hagyományokhoz, akkor jobbról balra kell haladni), de megéri. Sőt, ezt a tudásod még kamatoztathatod is, mert szerveznek rovásírás-versenyeket. Máig előttem van a jelenet, mikor a koliszobában írtam a naplóm, a szobatársak kérdezték is, mit, csinálok, természetesen megmondtam. Aztán faarccal kimentem pisilni. Mikor visszajöttem, kicsit más helyen volt a füzet, a lányok meg elég zavartan viselkedtek :D Persze nem bírtam ki röhögés nélkül :D Máig megvan a füzet, néha belelapozok, pedig már sokat felejtettem. Később már csak azokat a részeket írtam így, amiket nem akartam, hogy más elolvasson (azért itt-ott belecsúsztattam egy hívogatóan rövid mondatot, olyasmi tartalommal, hogy "Sajnálom, fölöslegesen bajlódtál". Persze, vissza lehet fejteni, de aki nem ismeri a rovásírást és nem elég kitartó, az hamar ráun.
2016. febr. 26. 12:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!