Anyukám büntetésből feltett egy képet a szobámról facebookra, mert nem csináltam rendet. Ez nem megalázó?
Rendetlenség volt a szobámban, anyukám mondta, hogy rakjak rendet, de nem csináltam meg egyből. Ezért csinált róla egy képet és feltette facebookra, úgy hogy engem bejelölt a képen és oda is írt ilyen ciki szöveget, hogy "Így néz ki a lányom szobája"
Nagyon kínos volt, én csak akkor vettem észre, amikor már egy órája kint volt a kép, ezért csomó ismerősöm látta. Anyunak szóltam, hogy szedje le, de azt mondta, csak akkor szedi le, ha tökéletes rend lesz a szobámban. Így még további egy óráig fent volt. Nagyon szégyellem magam miatta, hogy az ismerőseim látták azt a képet. Bugyik, zoknit, ételmaradékos tányérok és taknyos papírzsepik hevernek a földön és ezt most mindenki láthatta a facebookon :(
Ez szerintetek is nagyon megalázó?
Bosszúból fényképezd le a konyhátokat egy vasárnapi ebéd után, mosogatás előtt és tedd fel a képet te is. Jelöld be anyukádat egy zsíros lábason. A kép címe, legyen, hogy: Így néz ki anyám konyhája."
Amúgy ha a kedves szülő már szobával látta el e gyerekét, ami egy saját, személyes élettér, akkor lesz szíves meghagyni neki azt az életteret. Nem úgy, mint egy idegen tulaj - albérlő viszonyban!
Az anyudnak valami bibi van a fejében, nem normális dolog,amit tett veled.
Igy lealázza valaki a gyerekét,erre már nincs szó.
Ha õ butaságot követett el, te ne tedd, hogy felraksz valamilyen képet,ami nem odavaló.
Óh hagyjuk már! Szülő és szülő válogatja... ahogy elnéztem a válaszolókat kb 50-50 százalékban értettek egyet a módszerrel (én speciel nem értek egyet ezzel a nevelési móddal). És akkor mi lesz?
Már megtörtént, ez van.
DE én azért nem tartom jónak az ilyen szülői magatartást, mert óriási hangsúlyt tesz a saját maga poziciójára (ez elmegy gyerekkori nevelésben, de nem felnőttkori viszonyban!).
Nekem pl nem egyszer jött már hogy levágjak anyámmal egy nagy cirkuszt a nagy alárendeltségi viszonyában, mert unom hogy ő elvárja, elvárja és elvárja... de én mit várhatok el? Semmit.
Volt időszak amikor ő elvárta hogy adjak haza pénzt a közös költségekre. Én **** meg adtam... és nem egyszer volt olyan hogy nem volt mit vigyek uzsira melóba/suliba, hanem folyton vehettem magamnak kaját. Minek (kérdem én), ha abszolút nem kevés pénzt adtam ilyenekre? De ma már nem csinálunk ilyet, mivel ha ezt művelné én fognám magam és szépen mennék külön lakni.
Ettől függetlenül ő elvárja hogy tekintettel legyek rá, de ez nem kölcsönös. Felnőttkorban meg már szerintem ez alap lenne. Mert ugyanúgy ahogy ő is itt lakik, úgy én is, mivel nekem is van jogom ebben a lakásban lakni!
De nem...
Na hát én az ilyen tipusú szülők esetében nem csodálkozom ha az a gyermek minél gyorsabban teper hogy húzzon el a közös otthonból!
Mások előtti nyilvános alázással lehet a legjobban megnevelni a gyereket.
Hát csak gratulálni tudok anyukádnak! Ettől talán rendszeretőbb leszel?
Szerintem beszélj vele, hogy ez nagyon nem volt szép tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!