Ti kinek adnátok igazat, szülő lánya közti vita?
Próbálom rövidre fogni.
Barátnőm 21 éves egyetemista, szinte teljesen önellátó az ösztöndíjából él. Hetente jár haza részben hozzám, de az ő szüleihez is menni szoktunk szinte minden héten ők a szomszédos városban laknak.
Mint most is terveztünk menni, barátnőm anyja felhívta, hogy jó lenne ha jönnétek holnap délre(több kajával készült meg születésnapja volt az egyik húgának), barátnőm azt mondta korábban, hogy még nem tudja mikor megyünk.
Mivel nem volt jó neknük nem mentünk. Abban a tudatban voltunk, hogy mondtuk hogy nem tudjuk mikor megyünk, és mondva lett lehet én nem is megyek szóval nem lett felhívva, hogy nem megyünk. Erre felháborodva telefonált délután hogy hol vagyunk, és mondta barátnőmnek, hogy gyere a következő busszal mert "beszédem van veled", és lecsapta a telefont. Meg se hallgatta barátnőmet, hogy elmondja nem tudunk menni dolgunk van. A lecsapás után barátnőm próbálta hívni 2x is nem vette fel. Hát jó akkor barátnőm is berágott szóval egyáltalán nem mentünk pedig menni akartunk. Minek menjen azért haza, hogy lekiabálják, csak mert "nem szólt". Innentől ő is fogta nem vette fel a telefont nem érdekelte, ha őt se hallgatta meg akkor ő se fogja, és kissé elfajult a dolog. Már nekem üzent, hogy kapcsoltasd be a telefonját de továbbra is makacskodott barátnőm amit megértek.
Barátnőm anyja mérgesen üzente neki, hogy ha ennyire számítok akkor már nem is kell köszönni. Na szaván fogta véletlen a városban összefutva nem is köszönt, ott is az a kínos mérges szóváltás, hogy mi van már nem is köszönsz?... Te mondtad, hogy ne köszönjek.
De Barátnőm próbált egy esélyt adni felhívta őt ezek után, persze meg se hallgatták el lett mondva, hogy ő így meg úgy megváltozott meg neki semmit nem jelent a család stb, milyen rossz. Egy másodpercet se jutott szóhoz a végén is lerakták a telefont, el se mondhatta az ő verzióját. (Soha életében bármi volt kb leszarták nem hallgatják meg csak mondják mondják papolnak)
Engem aki inkább csak tanúja volt az eseményeknek borzasztóan felidegesített. Barátnőm is hibás mert makacskodott nem vette fel de akkor is a szülő megteheti, hogy leszarja nem veszi fel lecsapkodja a telefont akkor ő minek alázkodjon.
Nagyjából nem volt velük bajom jól elvoltam ha náluk voltam szóval jó kapcsolat volt köztünk, de én most nagyon megutáltam őket.
Kicsit érdekesek vagytok kérdező.
Eljátsszátok a nagy felnőttet, meg mintha már egy önálló életet élő köztiszteletben álló házaspár lennétek, akihez lehetőleg mindenki igazodjon, és mindenki úgy ugráljon, ahogy ti fütyültök.
Azt alapból nem hiszem el, hogy egy ösztöndíjból meg lehet élni, tehát függ a csaj a szüleitől, így a minimum lenne, hogy egy családi ünnepre odatolja a pofáját.
Teljes mértékben az anyukának adok igazat, nektek nem ártana visszább venni az arcból.
Akkor most mi az igazsag? Mert a kommentben mar mashogy irod le, mint a kerdesben.
"
Mint most is terveztünk menni, barátnőm anyja felhívta, hogy jó lenne ha jönnétek holnap délre(több kajával készült meg születésnapja volt az egyik húgának), barátnőm azt mondta korábban, hogy még nem tudja mikor megyünk. " - ezzel szemben meg a kommentben mar azt mondod, nem tudtatok, hogy iylen vendegseg lesz. Mindegy, nekem vegül is ugyanaz a velemenyem. Majd lecsendesedik minden, es mindenki tanul a hibajabol. JObb esetben. ;)
"Mint most is terveztünk menni, barátnőm anyja felhívta, hogy jó lenne ha jönnétek holnap délre(több kajával készült meg születésnapja volt az egyik húgának), barátnőm azt mondta korábban, hogy még nem tudja mikor megyünk."
Akárhogy is olvasom, nekem ebből az jön ki, hogy meghívtak ebédre, fel is hívtak, hogy mentek-e, mikor mentek. Válasz: nem tudjátok. Ezzel még nincs gond. De amikor már tudtátok, hogy később mentek vagy nem is mentek, akkor illett volna szólni, hogy mi van. A szülei gondolom, nem gondolatolvasók és ezt maguktól nem tudták. Csak gyanús lett, hogy telik az idő és nem értetek oda.
Szerintem ez bunkóság.
De azért nem kellett volna így összeveszni rajta.
A barátnőd is és az édesanyja is hibás, mindketten kommunikációs hiányosságokkal rendelkeznek.
Egyértelműen kell beszélni! Ha nem hangzanak el egyértelmű dolgok, akkor rá kell kérdezni arra, hogy pontosan mire számítson az ember! Pl. Mikor tudsz pontos időpontot mondani? Erre válasz pedig nem az, hogy még nem tudom, majd meglátom, hanem pl az, hogy egy óra múlva visszahívlak és megmondom pontosan.
Szóval mindketten hibásak.
10-es, te kezelésre szorulsz...
anyuka, aki meg akarja szivatni a gyerekét, mert irigy rá...a kora miatt...istenem, nem is tudom, hogy ezt hogy sikerult kikerekitened a leirtakbol.
Az év minden egyes hetén megyünk hozzájuk, nem olyanok, vagyunk, hogy leszarjuk őket nem megyünk, sokat vagyunk ott. Ritka az, hogy nem megyünk szóval ez így nettó hülyeség.
Azért írtam oda, hogy sok kajával készült, hogy tudjátok mi volt a célja, de ezt mi utólag tudtuk meg, az születésnapos testvér mondta, (még több nap múlva lesz a születésnapja)
11 es válaszadó te meg egy barom vagy. Barátnőmet egy forinttal nem támogatják a szülei nem is telne rá. Annyi támogatást kap, hogy mikor náluk vagyunk kapunk enni több pénz nincs rá költve. Előbb tanulj meg olvasni, meg szöveget érteni mielőtt papolsz, aztán beszéljük meg ki itt a gyerek. Igen fiatalok vagyunk, de az, hogy szimplán később megyünk mint már rengetegszer az évek során és soha nem volt belőle baj most meg kiabálás ez nem normális. Szimplán indok kellett neki a veszekedésre. Akkor mondja meg, nagy ebéddel készülök gyertek délre. Én amúgy is egy elég nagy vizsgára készülök mégis mentem volna.
A stílusod meg a sztori alapján inkább 14-15 évesnek gondolnálak titeket, nem 21-nek. Bár nehezen hiszem el, hogy ösztöndíjból valaki 100%-ban eltartja magát, de oké. Ettől még nem lesztek felnőttek. Ahhoz úgy is kéne viselkedni.
Ha azt mondjátok, hogy NEM TUDJÁTOK, MIKOR MENTEK, és nem mondtok semmi konkrétat a meghívásra ELŐTTE NAP, akkor baromira illene ám szólni legalább másnap délelőtt, hogy nem mentek. Könyörgöm. Ez teljesen egyértelmű. Ha meghívnak titeket valahova, akkor arra válaszolni kell, hogy IGEN vagy NEM, különben persze, hogy várnak titeket. Ne legyél már teljesen hülye.
Anyuka sem viselkedett túl higgadtan, de lehet hogy nekem se lenne sok türelmem, ha ilyen idétlen gyerekem lenne, a pasijával együtt.
Felesleges nektek magyarázni. Könyörgöm megint a meghívás. Ez nem meghívás! Hogy írtam le másképp. Egész évben kb minden hétvégén járunk hozzájuk és hozzánk, nincs olyan, hogy meghívás, csak megyünk ott is alszunk meg itt is azért mert szívesen fogadnak. Nincs ilyen, hogy meghívnak hanem meg van kérdezve esetleg mikor jöttök, gyakori az, hogy nem tudjuk mondjuk valamikor délután, és akkor jó rendben ennyiből letudják ők is és mi is. Van, hogy mondva van hogy gyerek már később mert pl nem leszünk itthon akkor jó.
Kb 40 000 az ösztöndíja, 10 000 kollégium pár ezer a bérlet a maradékból már kb csak kaja kell. Igen mivel hétvégén itthon is vagyunk így itthonról is visz kaját (rosszabb esetben ez a kaja 4-5 szelet kenyér) de ez nem eltartás. Erre is írtam, hogy SZINTE teljesen önellátó.
Hiába gyerekeztek le, nem feltétlen látom bennetek az értelmet. Nem a kortól lesz valaki felnőtt hanem az eszétől. Jelen esetben barátnő és az anyja is egy vitatkozó kisgyerek. Volt pár jó válaszadó, olyan is aki kritizált. De azok átlátták a teljes sztorit.
Sőt én is már leírtam már az elején, hogy totálisan hülye mind a két fél, én se egyiket pártolom. Én ebben a helyzetben azonnal tértem volna az enyhítés felé, de az ő dolguk. Én tényleg csak külső szemlélő vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!