Te hogyan vélekedsz szülőként a "könnyű drogokról"? Ha a gyereked használná tiltanád neki vagy sem?
10: Nem városi legenda. Rá lehet szokni. Függőséget okoz. Nekem is van olyan ismerősöm, aki nem tud reggel elindulni otthonról, úgy hogy ne szívna.
Van olyan is, akiről kiderült a melóhelyen, hogy volt rendőrségi ügye, mert ugye illegális a füves cigi is, ezért elküldték. Azóta csak alkalmi munkát talál.
Én magam is kipróbáltam egyébként, többször is, és egyszer annyira rosszul lettem, hogy azt hittem, hogy meghalok. De persze ettől nem lehet rosszul lenni. Ja persze. Megkérdeztem másokat is, és nagyon sokan éreztek pont olyat, mint én. Szóval semmi sem veszélytelen. Nem véletlenül nem legális.
12: Ez nem így van.
Amikor ez történt még csak hírből sem ismertük a herbált. Akkor nem volt még olyan (se).
De te drogozzál nyugodtan. A te életed.
Akkor sem jó! Hiába áltatod magad bármivel.
#11, mert az alkoholtól nem lehet rosszul lenni, ugye? :) Sőt mondok jobbat: ha túl sok kávét iszol, attól is simán rosszul leszel ám.
Hollandiában legális a fű. Amerika több államában is. Miért? Ott hülye emberek laknak?
"# 11/11 Időpont ma 19:59"
"10: Nem városi legenda. Rá lehet szokni. Függőséget okoz."
Nem figyelmesen olvastad el a válaszom.
Nem azt írtam, hogy nem lehet rászokni, hanem azt, hogy nem törvényszerű a rászokás. Nem okoz függőséget mértéktartó használat mellett, mint ahogy a kulturált borfogyasztó sem lesz feltétlen alkoholista.
Mértéktelenül fogyasztva pedig az energiaital is függőséget okoz.
" De persze ettől nem lehet rosszul lenni. Ja persze."
De, rosszul lehet lenni, ha rossz minőségű, ha a használó szervezete nem tolerálja ( tejtől is lehet rosszul lenni!), ha valaki eszetlenül használja... De azért én lényegesen több részegségtől fetrengő, másnaposságtól szenvedő emberrel találkoztam, mint egy füves cigi elszívásának következményeit nyögövel.
"Megkérdeztem másokat is, és nagyon sokan éreztek pont olyat, mint én. "
Ilyen kiterjedt droghasználói ismeretségi köröd van? :-)
"Szóval semmi sem veszélytelen. Nem véletlenül nem legális."
Alkohol?
Szerinted ma Magyarországon az alkoholfogyasztás következményei miatt halnak meg többen, vagy a füves cigi miatt?
Vagy a dohányzás miatt?
14: Alkoholtól is lehetsz rosszul. De nem kerülsz börtönbe, mert megittál egy pohár bort. És azért sem lesz rendőrségi ügyed, mert reggelente iszol egy kávét. És még az emberi kapcsolataid sem mennek tönkre.
Én ismerek több olyan embert is (sajnos) akik rendszeresen drogoznak. Nem irigylésre méltó az életük, és a családjuké sem.
És persze az alkohol is tönkre tesz családokat, életeket. De akkor miért kéne újabb rossz dolgokat legalizálni?
Hollandiában legális a fű. Amerika több államában is. Miért? Ott hülye emberek laknak?
Amerikaba biztos hogy igen, mas szempontokbol is, a hollandokat meg kell tanulmanyozni.
kaven es az alkalmi tarsasagi italozason kivul semmit nem engednek meg neki.
És vannak olyan országok, ahol a fű legális, az alkohol pedig illegális.. Na azzal mi a helyzet?
Ez, hogy hol mi legális csak és kizárólag gazdasági döntés, semmi más.
Szerintem mindenki döntsön saját belátása szerint.
Mellesleg drog birtoklásáért senki nem kerül börtönbe. A termesztés és a terjesztés teljesen más tészta.
Szerintem meg mindenkinek joga van eldönteni mit juttat a szervezetébe.
Mondom ezt úgy, hogy soha még egy slukk cigit sem szívtam és egy korty alkoholt sem ittam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!