Te hogyan vélekedsz szülőként a "könnyű drogokról"? Ha a gyereked használná tiltanád neki vagy sem?
Mindenféle drogot tiltanék. Hiszen drog. Illegális.
Nyilván a ciginek és az alkoholnak sem örülnék. Bár alkoholból van az a mennyiség és gyakoriság, ami még a kulturált alkoholfogyasztásba tartozik.
Próbálnám úgy nevelni, hogy ne ilyen szerekhez kelljen nyúlnia ahhoz, hogy oldja a feszültségét és hogy jól érezze magát.
Na meg veszélyei is vannak.
Azért nem venném a fejét, ha kipróbálná egyszer valamit kíváncsiságból. De a legjobb, ha ki sem próbálja, hiszen sok minden van, ami veszélyes, mivel azt sem lehet tudni, hogy pontosan mi van benne, ki tudja milyen hatása lesz, vagy ha kiüti magát, mit csinálnak vele.
Attól függ,kinek mi a könnyű drog.
Számomra könnyű drog a kv,altató,gyengébb nyugtató.
A pia,cigi,dizsi drogok,koko stb,kemény drog.
A kender gyógynövény.
Isten igazából nem örülnén egyiknek sem.Ha kenderezne azt még elnézném,ha nem szivja,hisz az úgy egészségtelen.A gyengébb piák felett is szemet hunynék,de a többinél elbeszélgetnék vele.
Nem örülnék, ha a gyermekeim drogoznának. Függetlenül attól, hogy milyen fajta szerrel élnének.
Erre is nevelem őket, hogyha lehet, akkor kerüljék el, mert a hatása (későbbiekre is) rettentően rossz.
Inkább dohányozzanak. Az sem jobb, de arról talán könnyebb "lejönni", mint a drogról.
Én is dohányoztam anno 12-13 évet, aztán eldöntöttük, hogy szeretnénk gyereket és a pozitív terhességi teszt láttán abba is hagytam.
Azóta se gyújtottam rá, már nem is kívánom.
Nem könnyű a gyereknevelés, de ha lehet, akkor a szülő próbálja óvni a gyermekét.
Ugyanúgy, mint ahogy gyerekként vélekedek/ vélekedtem róla.
Mert minden szülő volt gyerek is.
nyilván számít a gyerek kora is. egy 14 éves gyereknél más lenne a reakcióm, mint egy 19-20 év körülinél.
Én a kora 20-as éveimben elég gyakran használtam könnyű drogokat ( Fekete Lyuk), de ez tartott max. 4 évig, és azóta (lassan 25 éve) egyszer sem. Nem próbáltam ki soha kemény drogot, nem lettem függő. Viszont biztosra veszem, hogy kevesebbet ártottam magamnak mint azok a kortársaim, akik ezt pld. alkohollal váltották ki. Ráadásul én másnap mindenre emlékeztem, jól éreztem magam, míg ők másnaposan ébredtek, az este felére nem emlékeztek, és jó hanem egy árokban aludtak a saját hányásukban.
Teljesen mindegy, hogy milyen drogokról beszélünk, a könnyű drogokra is rá lehet szokni, függőséget okoznak, plusz a használatával bűncselekményt követ el.
És isten ments, hogy szülőként ahhoz asszisztáljak, hogy a gyerekem függő legyen és bíróságra járjon és büntetéseket kapjon!
Szóval egyértelmű, hogy nem engedném.
# 9/9 Időpont ma 19:43
" a könnyű drogokra is rá lehet szokni, függőséget okoznak,"
Városi legenda. Pont annyira lehet rászokni, mint bármire -akár a kávéra, energiaitalra, alkoholra, cigire...
Én 4 év alatt nem szoktam rá.
"Szóval egyértelmű, hogy nem engedném."
Picit naiv vagy. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!