Ez normális? Tudom hogy magamnak köszönhetem de ez már fogvatartás.
1. félévbe nem tanultam valami jól, 2 tantárgyból meg is bukok. anyámnak soha nem mondtam el miért nem tanulok. nem tartottam fontosnak és mostanában elég fura a közérzetem is nem érzem jól magamat sehol sem és ha akarok sem tudok tanulni abból a 2 tantárgyból. egy része az osztályomnak is köszönhető mert ha hazajövök és senki sem lát képes vagyok órákat is sírni és bántani magamat mert el akarok menni az iskolából.
de hétfőtől már valami borzalom lesz az életem... emiatt a 2 tantárgy miatt nem lehet nálam a telefonom év végéig, nem mehetek el sehova sem egész nap csak tanulnom kell ha pedig az meg van akkor találjam fel magam..ma megyek át apuhoz megbeszélni hogy oda-e költözhetek de nem csak emiatt mielőtt azt hinnétek.
szerintetek normális anyám?meg hogy megpofoz ahány tantárgyból bukok...már az öngyilkosságon gondolkodtam de megvárom hogy apu mit mond..
Ha első osztály óta ki vagy közösítve, akkor valószínűleg valamiben kilógsz a sorból. Mi ez a valami? Gondolkodtál azon, hogy érdemes-e változtatni rajta? Ha nem olyasmi, amin változtatni lehet vagy kell, akkor gondolkodtál azon, hogy mivel teheted elfogadóbbá az osztálytársaidat?
Arra, hogy el szeretnél menni a suliból, nem az a megoldás, hogy nem tanulsz. Magad is láthatod, mit értél el vele. Beszéltél a szüleiddel arról, hogy miért nem szereted a jelenlegi sulidat és milyen okból szeretnél váltani?
A hisztit pedig hagyd abba és kezdj el kicsit érettebben gondolkodni, tanulás nélkül sokkal nagyobb problémáid lesznek a jövőben, mint hogy elveszik a telefonodat és nem engednek sehová.
És hányszor kérted meg eddig anyukádat, észérvekkel alátámasztva, hiszti és követelőzés nélkül, hogy írasson át másik iskolába?
Megértelek, én sem éreztem jól magam általános iskolában. De azt is meg kell értened, hogy ilyen eredményekkel sem vesznek át akárhova. Menj édesanyád elé és kérd meg rá, hogy a következő tanévet, amennyiben javulnak az eredményeid, hadd csináld egy másik iskolában. Légy vele őszinte! Ülj le és mondd meg neki, hogy itt nem érzed jól magad, nem jössz ki az osztálytásaiddal sem és úgy érzed, többek között ez is kihat az eredményedre.
És hogy őszinte legyek, ha a lányomnak általános iskolában ilyen eredményei lennének, azonkívül, hogy borzasztóan szégyellném magam, én is elvennék tőle mindent, amivel elszórakozza az idejét. Egy dolgod van a világon, hogy produkálj valamit az iskolában. 13 éves vagy, aki már most képtelen minden tárgyból egy kettes szintet hozni, annak nem sok minden jósolható továbbtanulás terén. Van kivétel, de egy percig ne hidd, hogy pont te leszel az. Mert egyelőre csak toporzékolsz, haragszol az egész világra, mindneki hibás, csak te nem... Holott ezeket az eredményeket te produkáltad, nem az osztálytásaid, nem anyukád és nem a tanáraid.
"Ha első osztály óta ki vagy közösítve, akkor valószínűleg valamiben kilógsz a sorból. Mi ez a valami? Gondolkodtál azon, hogy érdemes-e változtatni rajta? Ha nem olyasmi, amin változtatni lehet vagy kell, akkor gondolkodtál azon, hogy mivel teheted elfogadóbbá az osztálytársaidat?"
nem vagyok már kiközösítve, de ezt is leírtam. 2 évig voltam valószínűleg mert csendes voltam. fogalmam sincs miért. de ugyanúgy cseszegetnek az állítólagos barátaim is. ha elmondok nekik valamit visszaélnek vele, kiröhögnek vagy letagadják. az osztályban van egy legjobb barátnőm ő benne bízom meg maximálisan és vele is ugyanez van. épp a testalkatával van bajuk a többieknek és folyamatosan "kocag*cizik". mondja ezt egy nála jóval húsosabb lány. engem az arcommal és a fogaimmal szekálnak pedig mind a kettőt kezelem.
Aki ennyire rossz tanuló, azt a legtöbb osztályban kiközösítik.
Szóval azzal csak rontasz a helyzeten, ha nem tanulsz.
A hetedikes jegyed már számít a felvételin, szóval elb.tad a továbbtanulási esélyeid.
Faterod minek akarna a nyakába venni egy lusta, rosszul tanuló, lázadó tinit?? Ne viccelj.
Ha úgy viselkedsz mint a társadalom legalja, úgy is fognak bánni veled.
Év végén jó esélyed van a bukásra. Azzal se anyádon állsz bosszút.
Iskolaváltás??!! Melyik suliban kapkodnak a bukásra álló tanulókért?
Kisegítő/fogyatékos intézet... ott hozod az átlagot.
utolsó: megkérdeztem tőle hogy oda-e költözhetek és azt mondta hogy igen, de a többit(hogy legyen, mikor szeretnék stb)azt ma beszéljük meg.
amiket anya mondott nem bánná ha odaköltöznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!