Ti ezért haragudnátok a gyereketekre?
Egyetemista vagyok, jogot hallgatok. 2 év múlva diplomázom. Ez a mostani vizsgaidőszak elég húzós, de már csak 3 vizsgám van. Illetve csak 2 lenne. Ezen vesztünk össze a szüleimmel.
Ugyanis kedden voltam egy tárgyból amire már karácsony óta tanulok. Gyakran változtak a jogszabályok, a könyv hatálytalan, így sok időt elvett a felkészülés. A lényeg: csak megbukni mentem el, mert tudom hogy a jegyzettel amit összeraktam sokkal jobbra is képes vagyok, minthogy most összekaparok egy kettest. Anyáék viszont kiakadtak hogy miért vagyok ilyen, nekem miért nem volt jó a kettes. Egyébként nem is biztos hogy meg lett volna de ez őket nem érdekli. Szerintem a tanulmányaim felett én döntök, nem?
"Ugyanis kedden voltam egy tárgyból amire már karácsony óta tanulok. Gyakran változtak a jogszabályok, a könyv hatálytalan, így sok időt elvett a felkészülés. A lényeg: csak megbukni mentem el, mert tudom hogy a jegyzettel amit összeraktam sokkal jobbra is képes vagyok, minthogy most összekaparok egy kettest."
ez nekem nem tiszta, hogyha csak megbukni mentél el, akkor mi a fenét tanultál karácsony óta? honnan veszed, hogy a következőn 2-esnél is jobbat kapsz? ha már tanultál , miért nem adtál bele mindent? nekem ez nagyon fura,hogy több év jogi egyetem után sem vagy "élelmes"
"Szerintem a tanulmányaim felett én döntök, nem?"
Ha te finanszírozod, akkor igen.
Nálunk a polgári jog IV ilyen most, hogy ha tanulsz rá 2 hetet, még nem jelent semmit, a törvényt oda-vissza 100x, A-B tételekből ha egy pár kimarad, fix hogy kihúzza az ember és ha az nem megy, hiába a sikeres beugró, tanulhatsz még rá 1-2 hetet, már ha lesz szabad hely. Úgyhogy én is csak megbukni mentem volna ma, hogy lássam, milyen beugrókra számítsak, amire van 10 perc, persze tele faktoringgal, stb, ami a B tételek vége, szóval nagy eséllyel addig nem mindig jut el az ember :D
Kérdező! Én levelezőn nyomom, és szerintem a kettes a legszebb jegy, a többi csak nagyzolás! :D viccet félretéve: ha nem szigorlatról van szó, felesleges négyesre, ötösre pályázni. Mert ha valóban jogot tanulsz, akkor tudod jól, hogy a tanár sokszor a napját osztályozza és nem a tanultakat. Ha rosszul ébredt és el van bszva a napja, úgyis olyat kérdez, amire tuti ne tudj válaszolni.. A kollokviumok nem osztanak-szoroznak semmit, alapvizsga jegyek igen. Én nem haragudnék ezért, mert benne vagyok. Gyerek, meg munka mellett, igaz, még néha én is megkapom anyámtól, hogy de miért nem sikerült? Szoktam mondani, hogy lehet beülni a padba, átmenni egy finom kis munkajog vizsgán..aki nincs benne abban a szakban és soha nem járt oda, fogalma nincs :)
Nem, mert én is nemrég voltam egyetemista. Viszont a helyedben ha ilyesmi még egyszer előfordul, akkor nem mondanám el, hogy mi a terv, egyszerűen megbuktál és kész.
Aki szerint jobb, ha próbálkozik és beég, azt én nem értem.. nálunk pont azt díjazták, ha nem rabolta valaki a tanár idejét a béna nyöszörgéssel, hanem megmondta, hogy még nem tudott felkészülni, jön a következő alkalommal. Velem nem egyszer előfordult, semmi nem történt. Az meg szerintem inkább dicséretes, hogy normálisan fel akarsz készülni. Elég ciki, hányan végzik végig kettessel a felsőoktatást :(
Hello! :) En is jogot vegeztem az ELTE-n, nem 5 ev alatt, hanem 8 ev alatt - ebbol masfel evet ahalsztottam, m kimentem kulfoldre. Gyuloltem a vizsgakat, ezert nem is voltam jo vizsgazo. A szuleim abszolut ram biztak, h mennyi ido alatt vegzem el az egyetemet, m tudtak, h tanulok, amennyire lehet. De sajna sokszor tenyleg maga a vizsga modja a gaz es nem szamit, h mennyire vagy felkeszult.
A lenyeg, h a szuleim soha nem szoltak ebbe bele, h milyen targyakat halasztok vagy eppen mibol hanyszor buktam meg.
Igy 10 ev tavlatabol az a tapasztalatom, h baromira nem szamit, hany ev alatt vegzed el az egyetemet :) Persze, az ert vegezd el belathato idon belul :)
Szinte az osszes volt csoporttarsam, meg az ugynevezett jotanulok, akik 5 ev alatt elvegeztek az egyetemet, megrekedtek onkormanyzatnal, vagy vmi alacsony, keveset fizeto jogaszi allasban. Azok, akik mast is csinaltak egyetem alatt, pl kulfoldre mentek, nyelvet tanultak, vagy parhuzamosan jartak masik suliba es a jogot nem 5, ahenm mondjuk 6-9 ev alatt vegeztek el, most mind nagyon jo allasokban vannak.
En pl tarsasagi jogbol buktam 4-szer :D Megis cum laude-val vegeztem es ugyvedjeloltkent az egyik "Magic 5"-nal kezdtem :)
Most kulfoldon elek, multinal dolgozom, tobb nyelven beszelek es senki nem kerdezi, h mibol hanyszor buktam, vagy hany ev alatt vegeztem el az egyetemet. Szoval, ne torodj a szuleiddel. Te vagy ott, Te erzed, h mennyit birsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!