Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ki az akinek lépni kellene a...

Ki az akinek lépni kellene a békesség kedvéért?

Figyelt kérdés
Édesapámmal gyermekkorom óta nem jövök ki valami jól, folyamatosan az ő mintájára akart "elkészíteni". Ahogy felnőttem, egyre inkább mélyült a szakadék köztünk. Azóta volt egy esküvőm, gyermekem született. Tavaly március közepén egy hatalmas vita vetett véget a kapcsolatunknak, ennek oka az volt hogy a kisfiam keresztelőjét nem az ő általa preferált helyen tartottuk meg. Megmondta hogy többet nem ül le velünk egy asztalhoz, meg amíg a feleségem a feleségem marad addig nem segít semmit, nem ad semmit, és közjegyző előtt ki tagad. Eljött a karácsony a szeretet ünnepe, anyukám, akivel megjegyzem nem vagyunk összeveszve felhívott és azt mondta hogy karácsonykor menjünk fel délre egy órácskát. Annyit kértem tőle hogy adja át apámnak a telefont, szeretném az ő szájából hallani, hiszen ő mondta hogy nem ül le velünk egy asztalhoz, meg kitagad...stb. Felajánlottam azt is hogy 23-án jöjjenek le hozzánk ebédre. Sajnos egyik variáns sem jelentett megoldást, édesanyám szerint megint balhét akarok...stb. Tiszta szívemből bíztam abban hogy majd csak jelentkezik, vagy lejönnek hozzánk. Nem tették, a téli szünet utolsó napján édesanyám lerohant hozzánk és odaadta a a karácsonyi ajándékokat...megjegyzem amit ő meg veszegetett a kis pénzén...mi is elküldtük az ajándékokat. Mást nem tudtunk tenni. Nos, én nem fogok kezdeményezni, hiszen az ajtót nem én zártam be, nem nekem voltak követeléseim, és 32 éves családos ember létemre nem fogadom el hogy gyűlölködik és mindent meg akar szabni, holott külön háztartásban lakunk. Egyedül édesanyámat sajnálom, miatta bánt ez az egész, de ő megmondta hogy sajnos apámmal éli az életét így vele fog egyetérteni akármi is lesz. Apámat az unokája sem érdekli, március 1-én látogatta meg utoljára...

2016. jan. 5. 09:34
1 2 3 4
 11/39 Yusekov válasza:
38%
Sajnos nem ismerem a háttértörténetet csak amennyit említettél hogy "Édesapámmal gyermekkorom óta nem jövök ki valami jól". Ez két oldalú dolog, 1 apa + 1 fiú kell hozzá. Azt javaslom, hogy próbálj meg érzelmek nélkül, tárgyilagosan beszélni édesapáddal. Próbáld meg megtudni, Ő mondja meg hogy egészen pontosan mi a problémája, mi az ami miatt neheztel. De pontosan mondja meg, ne általánosságokat mondjon. Fontos hogy Óriási nyugalommal és hideg fejjel beszélj vele erről különben veszekedésbe torkollik a beszélgetés. Mondja meg hogy mi/mik azok a dolgok amik miatt Ő neheztel. Beszéljétek ki, nyugodtan. Ha lehet próbáld meg ezeket a dolgokat megmagyarázni vagy megoldani. Azt azonban sajnos Édesapádnak figyelembe kell vennie és el kell fogadnia hogy TE már egy felnőtt ember vagy, ha tetszik neki ha nem. Ezen már nem fog tudni változtatni, késő, felnevelt, felnőttél, alapvetően a "saját mintájára" készítésről már lecsúszott - ami hozzáteszem nem is lett volna egy okos dolog. Te nem egy klón vagy hanem egy önállóan gondolkodó személy, akinek ne adj isten lehetnek saját gondolatai.....amennyire lehet keresd a közös hangot és a megegyezést. Édesanyád segíthet ebben hiszen Ő ismeri a legjobban édesapádat. BEvonhatod vagy együtt beszéljétek meg. Én azt javaslom, az a tapasztalatom hogy MINDET meg kell és meg lehet beszélni. Végső, legeslegvégső esetben, ha nincs semmi hajlandóság édesapád részéről sem a beszélgetésre sem a megegyezésre, akkor kijátszhatod az utolsó Jolly-Jokert : Ha nem hajlandó a kapcsolat rendezésére, azzao csak azt fogja elérni, hogy soha többeet nem fogja látni a saját gyerekét és a saját unokáját. Ezt akarja ???
2016. jan. 5. 11:56
 12/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Kedves utolsó válaszadó, az unokája nem nagyon érdekli, hiszen nem látogatja, nem kíváncsi rá.
2016. jan. 5. 13:01
 13/39 Yusekov válasza:
100%
Ez viszont elég szomorú - mit akar akkor egyátalán ? Szomorú és nem szeretek ilyet mondani de akkor nem is érdemli meg a gyerekét és az unokáját. Ha nem képes szeretni és támogatni a saját gyermekét és unokáját, akkor nem tudom hogyan lehetne rajta segíteni. Neki is akarnia kellene az enyhülést és a közös hang megtalálását. Édesanyád nem tud ebben segíteni vagy valami megoldást találni ? Ha végképp nem megy akkor is édesanyáddal mindenféleképpen próbálj meg valamilyen rendszeres kapcsolatot kialakítani. Próbálok valami megoldást javasolni de nem akarom az észt osztani mert azzal nem lennél előrébb.
2016. jan. 5. 13:30
 14/39 anonim ***** válasza:
100%

A leírtak alapján te teljesen korrektül viselkedsz.

Hasonló családot én is ismerek. Ott azzal ért véget a történet, hogy apuka meghalt, és anyuka ezután mert írni levelet a fiának (ez még az internet előtti időkben volt). A fia örömmel válaszolt, találkoztak, és rendeződött a kapcsolatuk. Ha az anyja halt volna meg előbb, akkor valószínűleg soha egyik szülőjével sem találkozott volna - annak ellenére, hogy minden névnapra, születésnapra, karácsonyra írtak képeslapot, amire persze apja haláláig sosem jött válasz.

2016. jan. 5. 13:50
 15/39 anonim ***** válasza:
0%

"az unokája nem nagyon érdekli, hiszen nem látogatja, nem kíváncsi rá."

Vagy csak ugy van vele, hogy amig TE nem mondod ki neki hogy johet barmikor unokazni, nem nez ra senki ferde szemmel, addig nem megy. Pont mint te Karacsonykor...

2016. jan. 5. 15:01
 16/39 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló! Senki nem nézett rá soha ferde szemmel és senki nem problémázna ha lejönne hozzánk. Emlékeztetlek nem nekünk van vele problémánk hanem neki velünk, és mindaddig amíg nem az ő fennhatósága alatt nem éljük a minden napjainkat addig nem lesz kíváncsi senkire közülünk. Évek alatt megszokta hogy ő diktált és szankcionalt... Feleségem szülei tehetősek igy azt gondolja hogy ők megvettek minket, mert saját magából indul ki. Azt szajkozta tavasszal hogy adjunk bankszámlaszámot amire a gyereknek utalni tud, elmondtam neki jöjjön és látogassa, szeretgesse, ne a bankszamlaszammal jöjjön. Nem is jarultunk ahhoz hogy havonta pénzt tegyen a kis gyermekünk számlájára. A pénz semmi, szerinte pedig az a minden. Azzal akarta megnyugtatni a lelkiismeretét.
2016. jan. 5. 15:29
 17/39 anonim ***** válasza:

Teljesen igazad van.

Neki kellene lépni, nyilván nem fog.

Neked fölösleges lenne lépned, csak idő kérdése lenne az újabb perpatvar, és csak újra feltépné a régebbi sebeket is. Így ha rossz is, már "beleszoktatok" - úgy-ahogy.

2016. jan. 5. 16:09
 18/39 anonim ***** válasza:
46%

Egy dologra válaszolj, nem kell leírni, elég, ha magadban: Miért tetted fel a kérdést úgy, hogy kinek kéne lépni a békesség kedvéért, ha Te, mint Írod, nem vagy hajlandó, leírásod alapján édesapád nem fog, édesanyád hiába szeretne közreműködni, közvetítő lenni, erre nem adtok lehetőséget...leírhatjuk itt a csak teáltalad felvázoltak alapján, hogy "jogosan" érzed, hogy édesapádnak kéne lépni, de ha ő nem fog, te nem akarsz, anyukád nem tud...akkor miért a kérdés? Hogy hátradőlhess a válaszok olvastával, hogy Neked van igazad?

Megadom, Neked van igazad, de attól még nem tettétek rendbe a viszonyotok, így a kérdésed is feleslegesen irányult erre. Aki próbált neked itt tanácsolni bármiféle közeledést, vagy ötletet a helyzet rendezésére, azt eléggé elgondolkoztatóan leszavazták.

2016. jan. 5. 18:41
 19/39 anonim ***** válasza:
100%

Miért gondolod, hogy békésség lehet ilyen emberrel, mint apád? Figyelmen kívül hagyja az akaratodat, az életedet, a d9öntéseidet és maga képére akar faragni.

Döntsd el, hogy mi a fontosabb: békésséget hazudni maagnka és alávetni magad apád akarnokságának, vagy szomorúan ám, de tudomásul venni, hogy egy önző zsarnok, és élni a magad életét - nélküle?

(Egyébként teljesen átérzem a helyzetedet: nekem is ilyen apám volt. Nincs vele kapcsolatom többé, holott él.)

2016. jan. 5. 18:43
 20/39 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Édesanyám mindig azt mondja próbáljak végre kompromisszumot kötni apámmal, és akkor minden rendben lesz. Az a baj hogy ő sem érti azt hogy a családi életemben nem ismerek kompromisszumot. Nagyon rossz hogy ilyen a kapcsolat és pokolian fáj, de tudom hogy jó csak akkor lehet ha mindenben "szót fogadok" apámnak, és az ő meglátása szerint döntök a dolgaimban, illetve az ő meglátása szerint állítom fel az értékrendemet. Erre sajnos képtelen vagyok, ilyen dolgokban nem ismerek kompromisszumot. Mondtam édesanyámnak hogy apám megszab mindent, ha kompromisszumot kötök vele akkor csak a félig fog megszabni mindent? Akkor azért fog menni a fenyegetőzés a kitagadással, meg a munkahelyemről való kirúgatással. Hiszen megmondta az egész család előtt hogy én egy senki vagyok, mindent amit elértem az neki köszönhető, és ő érte el. Nélküle egy semmi lennék...

2016. jan. 6. 09:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!