2 hónapos babával melyiket választanád? Családi békesség, és 15 fokban alvás vagy szállás normális helyen és hallgathatjuk sokáig?
2 hónapos a fiunk.
Karácsony másnapján mi megyünk anyósékhoz,200 km-re laknak,így valahol aludnunk kell.
Eddig náluk aludtunk ilyenkor,a férjem régi gyerekszobájában,de a fűtés katasztrofális,oda alig jut,spórolnak rajta,fagyni meg.Van elektromos ventilátoros fűtőnk,de azt meg nem engedik használni,merthogy sokat fogyaszt,de kifizetni sem engedik (bár ha egész éjjel menne se lenne egy ezresnél több a fogyasztása)
Így megmondtam,akkor alszunk panzióban,3 utcányira van is egy,hármónknak egy szoba 6ezer,le is foglaltam,alszunk ott,nem fogom 15 fokban altatni a gyereket. (nem mintha én rajonganék a hidegért,de én még csak kibirtam eddig).
Most ezen vitáznak,hogy nem árt a hideg a gyereknek,nem lesz baja,milyen már hogy mi szállodába megyünk,mikor ott a hely náluk,mit mondanak a szomszédok,stb.
Hozzáteszem,a spórolásuk nem indokolt,két jólkereső emberről van szó,viszont beléjük ivódott hogy spórolni kell,képesek a penészt leszedni a kenyérről és megenni.
Ti mit csinálnátok?
(én már döntöttem,ha nem alhatunk melegben (meleg=20-21 fok),akkor panzió,ha ez se tetszik,nem megyünk idén)
Igazad van. Én sem altatnám a kicsi babámat hidegbe, mert a 15 fok hideg a babádnak.
Panzió vagy fűtsék fel a szobát rendesen.
2 hónapos gyereket én sem altatnék 15 fokban, pláne úgy, hogy meg lehetne oldani azt is, hogy befűtsetek, de mégsem engedik.
Én mennék a panzióba, ha tetszik, ha nem.
Nálunk az az alapelv, hogy mindenki a saját szüleivel küzd! Szóval bárhogy döntesz, a férjed beszéljen velük.
Én egyébként rájuk bíznám a döntést: 20 fok és maradtok vagy ha nincs ennyi, akkor mentek. Egyébként megértelek, egy 2 hónapost egész nap szoptatsz, pelenkázol, öltöztetsz, ehhez pedig meleg kell.
Egyébként miért nem ők jönnek hozzátok? Egy 2 hónapossal utazni, főleg télen, bármi történhet útközben - hát, nem tudom. Az én szüleim is messze laknak, de nem várnák el tőlünk, hogy ilyet picit utaztassunk, még akkor sem, ha karácsony van.
Ez azért durva, hogy jobban aggódnak amiatt, hogy mit szól a szomszéd, mint hogy megfagy-e az unokájuk...
Egyértelmű, hogy a panzióba mennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!